Мехлем от папиллом

Мехлем при лечение на папиллом на тялото е много лесен за използване и може да помогне на пациента да се отървете от образувания по кожата в продължение на няколко дни или седмици, в зависимост от вида на вируса и небрежност заболявания.

Но прилагането на мазила, за пълно освобождение от заболяването най-често се изисква повече време, отколкото на прием на медикаменти или премахване на папиллом с помощта на хардуер методики.

В кои случаи се прилага мехлем

Цикъл да се отървем от папиллом с помощта на мазила започва с това, че папиллома покрива суха коричка, а след това изчезва след 1-4 седмици.
Но, мазила, които се използват за лечение на брадавици (папиллом), може да се използва и в случаи със заболявания, дерматит, планус.


Поради факта, че маз се прилага именно в засегнатата част на тялото, може да се използва момичета, които са бременни или кърмят. Но да вземем правилното мехлем, който точно ще помогне за възстановяване може само лекар, след провеждане на проучвания и анализи за отдаване на.

Преглед мазила

Антивирусните мехлем от папиллом — най-безопасният и безболезнен начин за лечение, за разлика от хирургични процедури. В съвременния пазар На фармакологията има един набор от ефективни средства от този вирус, сред тях: Бетадин, Виферон, Aldara, Панавир, оксолиновая и салицилова мазила.

  1. Бетадин. Притежава антимикробно свойство, но е подходящ и като средство за борба с папилломами. Бетадин спомага за укрепване на местния имунитет, което води до изчезване на папиломи. Дезинфекция на рани не дава да се развие инфекция. Начин на употреба: два пъти на ден намажете в продължение на 14 дни.
  2. Виферон — често срещано средство за защита срещу вируса на папиломи. В състава на мехлем — интерферон, компонент на имунната система, който допринася за изработване на защитни антитела, борещи се с размножаване на вируса. Виферон може да се използва от бременни и по време на кърмене. При нанасяне на мехлеми за папиллому възможен дискомфорт върху засегнатата област на кожата. Но в това няма нищо страшно — той минава бързо. Курс на лечение: един месец.
  3. Aldara. Крем за ефективно въздействие на външни фактори, които са причина за появата на вируса папиломи. Противопоказания: непоносимост към компонентите на препарата, детска възраст. Начин на приложение: измийте засегнатата област на кожата сапунена вода и подсушете, след това нанесете средство за защита на тънък слой. Изплакнете след 6-10 часа в топла вода с помощта на сапун. Да се прилага крем 1 път на ден до пълното изчезване на папиломи. Максимален курс на лечение е четири месеца.
  4. Панавир — растително средство с активни биокомпонентами за премахване на папиломи в интимните места. Основното му предимство е липсата на дискомфорт, когато се прилага върху засегнатата област на тялото. Панавир е в състояние да се отървете както от външни симптоми на вируса, така и с патогени. Няма противопоказания и странични ефекти. Начин на употреба: 3-4 пъти на ден в продължение на един месец.
  5. Оксолиновая миро. В състава на мехлем — оксолин, противовирусное вещество, препятствующее разпространението на нови вирусни частици и уничтожающее съществуващите. Най-често това средство помага да се справят с папилломами за четири седмици. Не дава на вируса да се разпространява, въпреки че не могат да се справят с най-папилломой. Може би леко парене след нанасяне на мехлеми върху засегнатия участък от кожата. Предимство на този наркотик — ниска цена. Начин на употреба: 2-3 пъти на ден в продължение на 2-8 седмици.
  6. Салицилова миро. Е традиционно средство за лечение на папиломи. Притежава антисептично, противовъзпалително и кератолическим свойства. Начин на приложение: нанесете крем на папиллому, след това се прилага върху кожата стерилна салфетка или медицинска превръзка и се оставя така за няколко часа. Средство се използва до пълно изчезване на папиломи. Не се препоръчва прилагането на мехлем за премахване на папиломи в областта на лицето и шията.
Прочети още  Месец след премахване на полип: цикличность, честота, естеството на секрети

Домашни мехлеми

Съществуват следните рецепти за домашни мехлеми:

  1. Мехлем от масло tui. Можете да го закупите в аптеки, както можете да направите и сами. За готвене трябва да се вземат по половин чаша растително масло и добавете в него петнадесет млади клонки на дърво. Загрява се, но не се вари. Натиснете две седмици. Отстрани могат да се използват без добавяне на сметана. Ако се прилага аптечное, а след това е необходимо да се добавят всеки крем, без специфични допълнения. Защото това са силно концентрирани и могат да предизвикат изгаряния.
  2. Смесете в равни пропорции оцет и брашното. Наложи израстъци.
  3. За чеснова глава мехлеми трябва да са в равни части вземете чесночную каша и сметана (може да се замени с вазелин). Нанесете на папиллому, да не се отмива.
  4. Смесете една част от сухо жълтурчета с двете части на мазнини (свинско или агнешко) или сметана, без допълнения. Намажете засегнатото място сутрин и вечер.

Най-добре е при образуването на израстък да се обърнат към лекар. Той ще определи вида на папиломи и ефективни начини за нейното отстраняване. В никакъв случай не може да се отдадете на самолечение.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *