Мехлем от папиллом: кое средство е най-добре?

Папиломи – това са малки доброкачествени образования на кожата: те изглеждат доста приятна в естетически план, могат да бъдат многобройни и доставят значителни неудобства на човек. Накрая се отървете от папиллом, причинени от човешкия папиломен вирус (HPV) е невъзможно, обаче, да намалят скоростта им на разпространение и да ги спре на жизнените функции в организма ще помогне на миро от папиллом. В аптеките вече са на разположение различни ефективни мазила от папиллом, всяка от които има собствен уникален ефект и специални свойства.

Оксолиновая миро

3% оксолиновая мехлем – доста често срещано средство от папиллом и брадавици, средната стойност около 300 рубли, не си струва да я бърка с назальной мехлем, където цената е значително по-ниска, това са различни неща. Това е външно средство притежава мощно антивирусно действие и неговото прилагане води до смъртта на съществуващите в организма микроорганизми, както и огражда от появата на нови. Оксолиновая мехлем от папиллом може да се прилага върху всички части на кожата, дори и в интимните места.

Като правило, използват 3% маз, която се прилага върху засегнатата област на кожата по три пъти на ден. Терапевтичен курс може да продължи от 14 дни до 2 месеца, но в особено тежки случаи той може да бъде удължен до 4 месеца. След нанасяне на мехлеми отгоре се поставя вощаную хартия. Много хора положително говорят много за свойствата на оксолиновой мазила, но не забравяйте, че това лекарство се препоръчва за употреба в състава на комплексно лечение.

Оксолин 3%

«Виферон»

Мехлем «Виферон» от папиллом и снискала народна популярност. Активното вещество на лекарството – на човешкия интерферон, осигурява иммуномодулирующий и антивирусен ефект от мазила. Също отличителна черта на средства може да се нарече почти пълната липса на противопоказания, затова миро често се предписва на бременни жени и дори и бебета.

«Виферон» се нанася върху кожни образуването на тънък слой и интервал от 6-7 часа, не повече от 4 пъти в денонощието. Максимално допустимата продължителност на лечението е това средство – една седмица. Заслужава да се отбележи, че ефективността на лечението пряко ще зависи от скоростта на реакция на появата на образование. Най-добре е «Виферон» действа на директора на първоначалните прояви (сърбеж, красноты). Стойността на наркотика е около 50 лева за тубичка.

Прочети още  Хигрома става

Мехлем «Виферон»

Салицилова миро

Това е добро национално средство, което широко се прилага в дерматологията. Салицилова маз се използва за лечение на кожни прояви, с различна етиология (дерматити, дерматози, уртикария, псориазис), включително и за отстраняване на папиллом. Средство може да имат различна концентрация на активното вещество в състава на (2, 5, 10 и 60%).

От папиллом се използва 60% салицилова миро. Я се нанася 2 пъти на ден – сутрин и вечер. Тъй като използване на дадените средства може да провокира парене и болка, за това не е препоръчително да го приложите върху лицето си. Салицилова миро има свойството да высушивать папиломи, но не си струва да се откъснете от сушени израстъци – те трябва да отпаднат сами. Цената на лекарството е доста демократична – от 25 рубли за тубус.

Гел от папиллом «Клареол»

Мехлем от папиллом «Клареол»

Много специалисти твърдят, че към днешна дата – това е най-добрата мехлем от папиллом в Русия. Лекарството «Клареол», представен гелями и мехлеми, това е единственото средство, което позволява без следа и безболезнено да се избавят от папиллом. Терапевтичен курс е с продължителност 7-10 дни. Средство се нанася на папиломи по три пъти на ден, ще движения, като внимавате да не повредите образование и му крак.

Процедура на нанасяне трае около 5 минути. След 4-5 дни видими първите резултати – папиллома покрита с коричка и започва да «изсъхне». На следващо място, то просто трябва да отпаднат, без да оставят и следа.

Уви, лекарството «Клареол» много недешевое удоволствие – цената му започва от 1600 евро.

Миро Ръководството

В борбата с папилломами мехлем Ръководството (Мехлем балсамов по Вишневскому) може да се нарече ефикасен, изпитан поколения наркотици. Тази ефективна от папиллом и мехлеми, присъщо на бактерицидно, болкоуспокояващи и противовирусное действие. Основен компонент на средства – рициновое масло, което помага за премахване на образувания.

За да се отървете от папиллом, трябва да лекарството се прилага 2-3 пъти дневно върху засегнатата област, закривайки я след това с чиста превръзка. Лечението да продължи до пълното изчезване на образувания. Въпреки, че отстрани е доста добро, бюджет (от 30 рубли за буркан), и изключва появата на папиллом на същото място, много отблъсква си миризма.

Прочети още  Човешки папиломен 31-тип жени: симптоми, причини и лечение

Мехлем За «Ацикловир»

Често това лекарство се използва в противогерпесной терапия, но и от папиллом мехлем за «Ацикловир» освобождава не по-малко ефективно. Активната съставка на мазила – трифосфат, която прониква дълбоко в клетките на образованието и на ниво ДНК блокиране на тяхното развитие. На фона На прилагането на мехлем «Ацикловир» се отбелязва:

  • затихание папилломавируса;
  • намаляване на броя на папиллом и брадавици;
  • намаляване на възпаленията на кожни образувания;
  • съществуващите формиране бързо са покрити с коричка и изчезват.

Маз се прилага върху засегнатата област на кожата 5 пъти на ден (на всеки 4 часа), в продължение на 5-10 дни. Цената на лекарството е ниска – около 25 лева за тубичка мехлем.

Мехлем За «Ацикловир»

«Панавир»

Крем и гел «Панавир» са доста меки средства от папиллом. Лекарства са изцяло съставени от растителни компоненти, действието на които е насочена към синтезирование тялото на собствения интерферон, подобрява устойчивостта на организма към вируси. В процеса на лечение се отбелязва деструкция не само от плат самото образование, но и неговия корен.

За постигане на този резултат външно се прилага по отношение на папиломи 5 пъти на ден, в продължение на 10 дни. След приключване на курса на лечение на кожни формиране на просто изчезват. Цената на лекарството ще зависи от обема на тубы. Така, малко тубус (3 грама), струва 150 рубли, когато за опаковка, 30 г ще трябва да плати 800-900 лв.

«Панавир» – лекарство на базата на растителни съставки

Левомеколь миро

Лекарството се отнасят към сложносоставным мазям. В състава на мехлеми две активно действащи вещества:

  • хлорамфеникол (антибиотик);
  • метилурацил (иммуностимулятор).

«Левомеколь» стартира процеси на обновяване на нивото на клетките, а също така възстановява водния баланс, блокиране на растежа и развитието на бактерии, има мощнейшим противовъзпалителен ефект. Често пъти при използване на мехлеми «Левомеколь» в продължение на 4-5 седмици от папиллом не остава никаква следа.

Терапия мехлем се извършва чрез нанасяне върху всяка отделно взета папиллому. Естествено, че правя процедури с помощта на специален апликатор, за да се избегне появата на терапевтични средства в здрава кутия. Ако «Левомеколь» се използва за обработка на лигавицата на устната кухина или на половите органи, а след това здрави тъкани трябва да защити неутрален крем.

Прочети още  Отколкото да се лекува папиломи

Напълно да го забравиш за проблема, трябва да направите тази процедура по два пъти на ден в продължение на 5-7 дни. След правят счупи четири дни почивка и се повтаря лечението. По отношение на разходите може да се каже, че «Левомеколь» доста бюджетно средство – цената му не надвишава 150 рубли за тубичка мехлем.

Миро Левомеколь

Цинковая мехлем от папиллом

Лекарството е чудесно се е утвърдила в терапията на кожни проблеми, като за сметка на тяхната ефективност, така и благодарение на достъпна цена (от 25 рубли). Основното активно вещество цинков мехлем – цинков оксид. Тя е собственост унищожи протеини, а също така има следните свързаните с тях свойства:

  • и бактерицидно действие;
  • противовъзпалително действие;
  • адсорбирующее имот;
  • стягащо действие.

Благодарение на най-новите насоки на мястото на обработка, формира защитен филм, понижающая пропускливостта на кожата за вредни вещества, което значително помага за укрепване на неговата структура. Цинковая мехлем от папиллом се прилага от 2 до 6 пъти на ден, върху предварително почистена кожа. Курсът на лечение трае от 3 дни до 3 седмици.

Цинковая мехлем от папиллом

Верруксин

Могат да се намерят ефективни средства от папиллом и сред чуждестранните лекарства. Така, различен ефект може да се постигне с помощта на финландски лекарство «Верруксин», в основата на който е салицилова киселина. Средство се нанася един път на ден покрива с памучна свещ пръчка директно на папиллому. Като цяло, образование безболезнено изчезват в рамките на 3-4 дни, но в случай на нужда терапевтичен курс може да се удължи до 14 дни.

Верруксин миро

Това е доста сигурно средство, което е подходящо и за възрастни, и деца. Въпреки това лекарство «Верруксин» не може да се нарече евтин начин за тубус гел трябва да се раздават не по-малко от 1100 рубли. Но кой средство, каквото е било дадено предпочитание, не си струва да се пристъпи към лечение без предварителна консултация с вашия лекар.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *