Липом на гърба

Lipoma, а казано на прост език – липоми, са болестта, с която човек може да живее цял живот. Липома – това е доброкачествен тумор. Да се сблъскате с нея човек може да е на всяка възраст и физика, от това не е застрахован никой.

Причините за появата на lipoma на гърба

Сто процента да се отговори на въпроса за причините за възникване на lipoma не може нито един служител медицина. Тъй като истинската причина за развитието на тази патология никой не знае. Но много специалисти отделят редица причини, които допринасят за развитието на заболяването:

 • Нарушаване на правилното хранене, а в следствие и срив в обмяната на веществата.
 • Външни фактори.
 • Преминаване на тежки инфекциозни заболявания.
 • Проблем с щитовидната жлеза.
 • Се предава по наследство.
 • Блокиране на мастните жлези.

Важно! Специалисти идват към однозначному заключението, че на задълбочено проучване на причините, в бъдеще ще се избегне развитие на тази болест.

Симптоми lipoma

Симптоми lipoma слабо изразени. Но да се разбере, че пациентът има точно това заболяване, може да бъде по такива характеристики:

 • Намира липома в прослойках на мастните тъкани.
 • Усеща се движение вътре, при проверка.
 • Болезнените усещания са напълно липсва.
 • При натискане се усеща мекота и вътре, с леки тюлени.

Диагностика lipoma

При диагностициране на пациента се назначава ултразвук, рентген, компютърна томография, гистологическое проучване, набоде, анализ за определяне на дълбочината. Разположени дълбоко lipoma – доста трудно да се диагностицира.

Когато на гърба се появява дори не е голям жировик е необходима спешна диагноза. В края на краищата, все пак, с малък процент, но все пак този процент е налице, което липома може да се превърне в злокачествен тумор.

Специалистите препоръчват в никакъв случай да произвежда премахване дори не големи жировиков, а още по-големи размери на липом.

Лечение lipoma

Цялата диагностика и последващото лечение се провежда от лекари-хирурзи и ясно под техен контрол. Основен метод е хирургична намеса. Но все пак, методи за лечение има няколко.

Прочети още  Железистый полип на ендометриума.

1 – използване на медикаментозна терапия. Назначава при малки размери жировика. Как се провежда лечение: с помощта на спринцовка лекарят въвежда специална рассасывающее средство, след което жировик себе си минава. Идеален за провеждане на дневни грижи.

2 – Липосукция. Намиращ се във вътрешността на гной размягчают и се извежда с помощта на специално предназначени за това от тръби.

3 – Премахване на метод на хирургическа намеса. На пациента се инжектира местна упойка. С помощта на скалпел произвеждат разрез в кожната покривка. Нататък се изтегля съдържанието на lipoma. След това вътре в кожата се инжектира специален антисептик. На мястото На отстраняване може да не е голям и забележим белег.

4 – Лазерно премахване. При този метод на лечение, следи от отстраняване на не остава като цяло. Процедурата преминава достатъчно бързо. По желание на пациента може да се прилага локална анестезия. При изтриване на лазерният лъч няма да пречи на намиращите се в непосредствена близост до живи тъкани, в крайна сметка те са здрави и не са повредени.

5 – Радиовълни. За премахване се използва специализиран радио нож. Този метод е напълно безболезнен. Кръвта при премахване не се откроява. Кожна покривка достатъчно бързо се възстановява след извършване на процедурата. Липсват всякакви усложнения. Пълното отсъствие на шевове и други следи по тялото.

6 — същото може да се отбележи още един интересен метод на лечение – нетрадиционен начин. Той е подходящ само за малки жировиков, тъй като се провежда лечение в домашни условия. На мястото на образованието жировки прикладывается компрес от мазила Ръководството. Ако у дома липсва миро, можете да се възползвате от компрес на базата на водка и растително масло. Като резервни варианти могат да се използват компреси от листа на алое, и компреси на базата на ихтиоловой мазила.

Прочети още  Опасно ли хигрома на пръста на ръцете

Нека разгледаме някои въпроси, които се задават много хора, които се сблъскват с липомой.

При възникване на липом възможно ли е провеждането на масаж?

Провеждане на масата е възможно, но трябва да се провежда с много голямо внимание и грижи. В края на краищата, липома, както и всяко друго новообразование не търпи външни дразнители. Ето защо при поява на дискомфорт спешно да кандидатстват в медицински пункт с лекар.

Опасно ли е, ако липома ще се спука?

Да, опасно. В края на краищата, в липоме, също така, както и в не големи жировике може да съдържа злокачествени клетки. Този процес може да предизвика загноение и заразяване на останалите разположени в непосредствена близост до здрави тъкани.

Възможно ли е сами да изтръгне липому или жировик?

Не може да бъде. При выдавливании може вътре да се получи инфекция, която може в бъдеще да доведе до още по-голямо увреждане на клетките и развитие на тумори. Така без да знае това, човек да може да изтръгне злокачествен тумор, в която се съдържат ракови клетки, това ще доведе до достатъчно бързо инфекция на целия организъм.

Малко интересни факти:

 1. Смята се, че липома се появява най-често при жени на възраст от 40 години. Тази болест изобщо не заобикаля мъжете или на жените е по-млад на възраст, деца. Възможна причина: жените много по-често се обръщат към лекарите, отколкото за мъжете, защото в преследване на идеалното тяло никога не се намира на втори план. И при всеки новообразовании или възпаление на жената веднага отива на лекар. Че ще предпазите себе си и своето тяло.
 2. Напълно самостоятелно да се излекува липому няма да стане. За пълното му унищожаване все пак трябва да се потърси лекарска помощ. Мехлеми и компреси само ще си, но не отстраняват напълно.
 3. Липома не винаги 100% е доброкачествено. В редки случаи липома може да представлява злокачествен тумор. Такава туморът не е на капсули, тя е състояние на достатъчно голям брой на тъканите, което може да доведе при несвоевременном лечение на рак.
 4. Повторна поява на тумори. На същото място, това почти никога тези решения не може да се случи. Още повече, че след премахването на лекарите обикновено дават достатъчно вкусно прогноза. Но подуването може да се прояви на друго място. От това не е застрахован никой.
 5. Най-често липома се среща при хора, които съвсем не контролират себе си на хранене, отколкото при тези хора, които ядат малко и се занимават с правилно хранене. При хора, които страдат от този проблем, спасение диета бъде не ще, тя е в обратната посока могат значително да се влоши. Най-верен и най-доброто решение ще бъде навременното обръщане към специалист.
Прочети още  Липом на гърдата

Цената за премахване на липом:

 • Консултации от лекар — от една хиляди двеста рубли до две хиляди петстотин рубли.
 • Премахване на липом до два сантиметра от две хиляди до пет хиляди рубли.
 • Отстраняване на тумори от две до пет сантиметра – от три хиляди девятисот рубли.
 • Отстраняване на тумори от две до пет сантиметра, с които се намират усложнения – от три хиляди девятисот рубли.
 • Тумор с размер от пет сантиметра – от три хиляди девятисот рубли.
 • Тръбите, смяна на превръзки след отстраняване на тумора – от шестстотин до хиляда и петстотин рубли.

Трябва да се заключи, че появата на липом на тялото е доста проблематично в план на лечение. Най-добре се опита да предотврати появата дори не големи жировиков. За тази цел трябва да се спазва хигиена. И ако появата на жировика се е случило, най-доброто решение в борбата с него е да се обърнете към специалист.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *