Лимфом на червата: симптоми, диагноза и прогнози

Злокачественное образование, което първоначално може да бъде благоприятен диагноза при 95% от пациентите. Лимфом на червата е раковите клетки. Те възникват и се развиват от лимфоидни на тъканите на дебелото черво. В категорията на риск включва по-често мъжете, възрастта на които достига 50 и повече години. Лекарите препоръчват на достъп до специалисти, ако са се появили обезпокоителни симптоми. Съвременните методи за диагностика помагат за идентифициране на патологични процеси в ранен етап на развитие.

Клинична картина на заболяването

Остра загуба на тегло

Характерни симптоми на рак на заболяването показват, че ракови клетки се развиват и разпространяват.

Класическите симптоми:

 1. Пациентът бързо наедается след хранене или обратното, той губи апетит.
 2. Появява се усещане за распирающего на червата.
 3. Пациентът губи тегло.
 4. В областта на стомаха на човека споменавам болезнени усещания.
 5. Появява тошнотно-заблуда синдром.
 6. На фона На постоянна слабост и периодично виене на свят работоспособност на човека се намалява.
 7. Подсилени показатели на температурата на тялото.
 8. Развива дисфагия, когато в хранопровода нарушава процеса на проходимостта на хранене.
 9. Корем ви боли не само по време на хранене, но и след акта на дефекация.
 10. Пациентът забелязва обилно потене.
 11. Стол с наличие на кръв.
 12. Появяват характерните симптоми на интоксикация на организма.
 13. Нарушена работата на сърдечно-съдовата система.
 14. Независимо от приема на храна на пациентите отбелязват появата на чести избухвания.
 15. Човек се чувства постоянно се чувства слаб и уморен, той иска да спи.

Лимфом е опасно, че патологични процеси се диагностицира в късен стадий на развитие. Всичко това, защото в първите етапи на появата на злокачествен тумор не се проявява с характерните признаци.

След медицински преглед, лекарят отбелязва увеличение на лимфните възли, които започват да се разболяват, ако до него се докосне. Проблемът е в това, че при обикновената ангина или грип се появяват подобни признаци. Затова за злокачествен тумор никой не би помислил.

Прочети още  Аденокарцинома на червата: симптоми, лечение и прогноза

Ако симптомите се появяват, те не са толкова изразени, за да привлече към себе си вниманието на човека и на квалифициран специалист. Така че в повечето случаи се инсталира на грешна диагноза. Освен това, лимфому ректума често се бърка с язва или гастрит.

Отличителни признаци на патология

Диария

Лимфом на червата, в сравнение с други злокачествени образувания в тънкото черво притежава характерна за нея симптоми.

 1. Стените на дебелото черво при развитието на злокачествени процеси омекват, така че пациента притеснява постоянна диария. По отношение на това как растат ракови клетки в следствие на диария възниква синдром на Малабсорбция. В по-сериозна ситуация се развива энетропатия экссудативного тип. Подобни усложнения и последици водят до сериозна загуба на теглото при човека настъпи изтощение на организма.
 2. По време на акта на дефекация, заедно с каловыми масите се отделя голямо количество слуз. Това се дължи на факта, че патогенните бактерии се размножават прекалено и се увеличава броят им. Така е и частична смърт и отхвърляне на тъкани от тънките черва.
 3. Формира кръгли подслизистые образование. Те показват, че се развива хиперплазия от лимфоидни тъкани, при него се образуват възелчета. На фона На широка хиперплазия те се свързват помежду си, което води до пълна промяна в структурата на стените на червата.

Освен това, лимфом се характеризира с увеличаване на лимфните мезентериальных възли забрюшинной категория. Така се случва полицикличность общия контур на ректума.

Диагностични дейности

Лапаротомия

За да се определи безпогрешно развитието на злокачествени патологични процеси на пациента трябва да се подложи на пълен медицински преглед. За диагностика на лекарите използват различни методи, но има най-информативни от тях. Те позволяват да се определи патологични промени в ранните етапи на развитие на злокачествен тумор.

Лапаротомия

Полостная хирургична операция. По време на процедурата лекар дисекция на коремната кухина. С помощта на лапаротомии специалисти получават исследуемый материал, засегнатите тъкани, за да ги изпрати на гистологию. Този метод за диагностика позволява да се получат точни данни, че се занимават с форма на злокачествен образование и вида на патологични процеси.

Прочети още  Диета при рак на червата

Рентгенови изследвания

Диагностичен метод, който позволява да се определи злокачествен тумор на малкия размер. Също така с помощта на рентген може да настроите огнището образуването на ракови метастази.

Ултразвуково изследване

Процедурата помага да се определи размери злокачествени новообразувания, в т. ч. структура не само патологично, но и здравите тъкани на дебелото черво.

Анализ на кръвта

Промяна на множество показатели в организма може да се определи с помощта на общ анализ на кръвта. Допълнително лекарят може да предпише на пациента да премине тест онкомаркерами. С негова помощ се определят орган, уловени под поражението на раковите клетки. Общ анализ на кръвта получават такива параметри лимфом, като микроцитарная анемия и нивото на СОЭ, а именно подобряването му.

Эндогастроскопическое проучване

За провеждане на процедурата се използва специално оборудване. Това е един вид подготвителен етап, в който се събират материали, за да се извърши биопсия на стомаха. Проучването не дава полезна информация, която се отнася до развитието на патологични процеси.

Биопсия

Този метод за диагностика предвижда обучение на биологични материали за провеждане на гистологических и цитологических изследвания. Подобни експертиза помагат лекари да се определят точните параметри и структура на тумор, който се развива в стомаха или тънкото черво.

Компютърна томография

Диагностичен метод с помощта на който можете не само да се определи степента на разпространение на раковите клетки, но и разкриват основната зона на местоположението на патогенни бактерии. Компютърна томография ще покаже, като силно се е разпространил възпалителен процес няма да бъде задействана лимфомой на червата. Принципът на провеждане на процедурата е подобна с рентгеново изследвания, но с използване на модерна технология позволява да се получат по-точни данни.

Прочети още  Рак на дебелото черво: прогноза за петгодишна преживяемост

Прогнози

Прогнозата на лекарите

След като лекарят ще определи етап на развитие на болестта, той ще може да се каже, че чака пациента в бъдеще. Ако е на ранен етап на злокачествена патология, прогнози достатъчно оптимистични. Процента на преживяемост в такъв случай най-високата, е 90%. Въпреки положителните резултати, се случват повтарящи се рецидиви на 15% ситуации, когато заболяването е в следващите няколко години след терапия се връща отново.

След извършване на сериозно лечение в последния етап от развитие на лимфом на червата също има благоприятни прогнози. От всички пациенти с 43% живеят още 5 години поне нормален живот. Третата част от пациентите се сблъскват с многократни рецидиви, и половината от тях умират.

Точно да се каже, че чака човек по-нататък и как ще се развива лимфом на тънките черва, никой не знае. Влияние оказват множество фактори, не само симптоми и стадии на развитие.

 1. Под внимание е взето състояние на здравето на пациента.
 2. Прогнозата се определя и лечението, което назначава лекар на своя пациент.
 3. И сегашната степен на развитие на болестта оказва влияние върху бъдещето.
 4. Отчита форма на самото заболяване.

Медицинската статистика дава приблизителни данни, що се отнася до оцеляването и пълноценно възстановяване.
Лимфом на червата е достатъчно сериозен злокачествен патология. Тя не е просто поразителен стените на червата, но и допринася за разрастването на фиброзни тъкани. Болестта се развива бавно, тези симптоми се наблюдават не веднага. Не само това, тя се отличава с висока чувствителност спрямо химиотерапия, независимо от етапа на развитие.

Се избегнат последствията, усложненията ще помогнат за навременното обръщане към професионалистите и ефективна терапия. В противен случай метастази се движат в костния мозък и засягат черния дроб. В тази ситуация прогнози за възстановяването на най-минимален, да не говорим за оцеляване.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *