Лекарства и препарати за простатата

Обикновено, аденом на простатната жлеза се развива при възрастни мъже, които на 40 и повече години. При млади пациенти с анамнеза за простатит, този вид заболяване се развива рядко.

Но такива случаи също имат място да бъде. С какво е свързано това? Основна причина за развитието на доброкачествен тумор на простатната жлеза, кроится в промяната на хормоналните нива, което, от своя страна, има място, да бъде при мъжете, чиято възраст надхвърля половин век чужбина. Това е, един вид, дисбаланс между броя на мъжките и женските хормони, които се произвеждат в тялото на всеки човек.

С напредване на възрастта, при мъжете се отбелязва изрично превишение на женските полови хормони върху мъже. В резултат на това възниква нарушение на хормоналния фон може да стане причина за развитие на аденом на простатата при мъжете.

Концепцията на аденом на простатата

Като цяло, аденом на простатата представлява тумор, който е в състояние да се развие при мъжете в простатната жлеза. Това е, един вид, разрастването на мека тъкан на простатата. Както вече беше отбелязано, е разрастването на градовете може да се наблюдава в простатата при мъжете, чиято възраст надхвърля четиридесет години.

Провоцируются този вид новообразувания, промяната на общия хормонален фон. Също така трябва да се отбележи, че аденом на простатата представлява доброкачествени тумора. Това обаче не означава, че тя не представлява опасност за живота и здравето на човека. Напротив, аденом на простатната жлеза е в състояние да донесе обективни страдание на пациента и да влоши качеството на ежедневието си.

Например, пациентите, които страдат от тази болест, често се оплакват на позиви за уриниране, които не спират дори и през нощта. Това, от своя страна, отрицателно въздействие върху качеството и продължителността на съня на пациента. Освен това, човек може да се оплакват от лош налягане на струята и на тънка нейната структура. Всички туризъм в тоалетната, са придружени от болезнени усещания и психологически стресове, което прави човека раздразнителен и емоционално-лабильным.

Още един симптом, който се проявява при дпх простатната жлеза — това е фактът, че при уриниране на мъжете трябва значително натуживаться с това, да извърши този акт. Понякога, това допринася за развитието на усложнения, като загуба на слабините грыжы.

Лекарства за лечение на аденом на простатната жлеза

Съвременната урология и андрология разполага с голям обем медикаментозных лекарства, които се прилагат при лечение на доброкачествен тумор на простатната жлеза. Всички тези лекарства могат да бъдат разделени на следните групи:

 • Антибиотици предимно широк спектър на действие.
 • Хормонални препарати.
 • Билкови препарати.
 • Хомеопатични лекарства.
 • Алфа-административните.
 • Лекарства, които са инхибитори на 5-алфа-редуктаза.
Прочети още  Рак на простатата 3 степен и продължителност на живота

Трябва да се отбележи, че съвременната медицина, като такъв широк спектър от лекарства, все по-рядко прибягва до оперативното лечение на доброкачествен тумор на простатната жлеза. Всяка година има все по-голям и по-голям брой доста ефективни лекарствени средства, своевременно определяне на които е в състояние да свали необходимостта от намеса във всеки конкретен случай.

Към днешна дата, процент от тези мъже, които са принудени да се прибегне до операция за премахване на тумор на простатата, е намалял до двадесет. Това е показателно за силна ефективността на фармацевтичния метод на въздействие.

Антибиотици

Антибиотични лекарства се прилагат в случаите, когато има място за развитие на бактериална инфекция. Това явление съвсем не е необичайно за такова заболяване, като аденом на простатата. Често, пациентът страда от остър или хроничен простатитом, същността на които се свежда до развитието на възпалителен процес в простатата. Изплащане на възпалението и подобряване на качеството на са в състояние на лекарства от групата на антибиотиците.

Трябва да се отбележи, че има смисъл да се предписват антибиотици с широк спектър на действие, които са способни да унищожат грамположительную и грамотрицательную флора. Пациентът трябва да бъде изпратен на бактериологический сеитба, който ще помогне да се определи кои антибиотици ще са ефективни за всеки отделен случай.

Често хората, които се занимават с самолечение, причиняват на себе си с още по-голяма вреда и тяхното организмът става устойчив към различни видове антибиотическим медикаменти. Следователно, тези лекарства трябва да се прилагат под строг предписание на лекар.

Най-често в съвременната урология, се предписват антибиотици, които се отнасят до цефалоспоринам различно поколение. Ако става дума за цефалоспоринах от второ поколение, то ефективно ще бъде използването на лекарството «Мегасеф».

Това лекарство се предлага и се прилага под формата на инжекции. Ако става дума за третото поколение на лекарства, е възможно да се назначи антибиотик «ЦЕФ 3», който разполага с широка гама антимикробного действия, и е в състояние да потискат бактериите почти всички щамове. Също така на разположение са препарати от четвърто поколение. Към тях, например, се отнася «Цефепим».

Прочети още  Карцинома на пикочния мехур при мъже

В случаи на силна инфекция на простатата, когато съществува реална заплаха за живота на пациента, за подходящо се счита за определяне на лекарството «Меркацин». Трябва да се отбележи, че този антибиотик, назначен само в стационарни условия, защото има огромен брой странични действия.

Важно е да се знае, че при дпх простатната жлеза инжектиране е доста често встречаемым процес. Следователно, при такъв вид новообразовании е показано честото използване на антибиотици от различни групи.

Хормонални препарати

Хормони, назначени с тази цел, за да се намали растежа на съединителната тъкан на простатата. Точно хормонални препарати са в състояние да влияят върху този процес. Също така те намаляват явления на подпухналостта и нарушения при уриниране.

До хормонални медикаменти може да се дължи на следните лекарствени средства:

 1. «Простатилен» да намали явление възпаление на простатата. Също така той намалява нейното подуване. В резултат на въздействието на това хормонално лекарство се подобряват показателите на уродинамики пациента
 2. «Сустанон» се използва тогава, когато е важно дълго и силно влияние на хормоните върху съединителната тъкан на простатата. Този препарат е в състояние да осигури този вид въздействие
 3. Различни хормонални лекарства под формата на игли и свещи, които са в състояние да потискат разрастването на тъканите на простатата, за да подобрим качеството на живот на мъжете.

Растителни препарати

Не е излишно да използването на билкови препарати при дпх простатната жлеза. Трябва да се каже, че този вид средства имат ярко изразен противовъзпалителен ефект. Освен това, билкови съставки са в състояние да намали отока на простатата, подобряване на изтичането на урината.

Всичко това допринася за намаляване на выраженности симптоми, които пациентът изпитва при доброкачествен тумор на простатата. Но не трябва да забравяме, че природните средства са само допълнение към основната терапия, и не трябва да я замени. В противен случай лечението ще бъде изключително неефективно.

Списък на лекарства, които са в състояние да потиска растежа на съединителната тъкан на простатата и да въздейства върху андрогинные рецептори:

 • «Тыквеол» допринася за подобряване на показателите уродинамики и подобрява кръвообращението в органите на малкия таз
 • «Трианол» е в състояние да възстановява тъканта на простатата при нейното поражение. Освен това, този препарат потиска възпалението на простатната жлеза.
 • «Простабин» е лекарство с доказана ефективност. Като цяло, той представлява комплекс от витамини. В този комплекс също е включена цинк. Като цяло, лекарство повишава имунитета на организма и подобрява уринирането.
Прочети още  Рак на простатата: за лечение с помощта на лъчетерапия

Хомеопатични лекарства

Хомеопатичните средства не се отнасят до медикаменти с доказана ефективност. Във връзка с това, тяхното приложение е ограничено. Освен това, тези лекарства не трябва да определяни като мототерапии.

Най-често лекарство за лечение на доброкачествена хиперплазия на простатната жлеза, се счита за лекарство «Афала». Това е хомеопатично лекарство, което при продължителна употреба, е в състояние да подобри уриниране и намаляване на количеството на остатъчната урина.

В резултат на това, изпълнението уродинамики на пациента рязко да подобри с това, за да свидетелстват за оттеглянето на симптомите на аденом на простатата.

Алфа-административните

Лекарства от тази група правя релаксиращ ефект върху стената на пикочния мехур. В резултат на това намалява тежестта на възпаление, което възниква при уриниране. По този начин се намалява количеството на остатъчната урина. Трябва да се каже, че в тази група влиза огромен брой марки на лекарства, но най-ефективен, сред уролози, се счита за алфа-адреноблокатор «Омник».

Този медикамент е в състояние значително да намали урологични симптоми на отделните пациенти. При това трябва да помним, че е необходимо продължително приложение на това лекарство. И той трябва да се използва в състава на комплексната терапия.

Инхибитори на 5-алфа-редуктаза

Тази група лекарства се отразява на самата простатата. По-точно да се каже, те допринасят за това, което простатата намалява по размер. Това се случва, защото инхибитори потискат производството на хормон, който причинява симптомите на хиперплазия на простатата. Трябва да се отдели на следните лекарства, които са включени в тази група:

 • «Финастерид»
 • «Простерид»
 • «Альводал»

Важно е да се подчертае следното: за успешното лечение на аденом на простатната жлеза, е важно да се използват лекарства в комплекса, а не да ги прилагат в монотерапии. Доказательная медицина показва, че монотерапия при урологични заболявания показва изключително малка ефективност.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *