Лек папиломи

Папилломовирусная инфекция в наши дни придоби мащабни показатели за броя на нейните носители. Папиломи могат да се появяват върху различни части на тялото: на лицето, на шията, на ръцете, под мишниците и дори в слабините. Много често вирусът се формира в лигавицата на срамните устни, устата. В зависимост от вида на вируса, можете да изберете съответния начин на лечение.

Какво е папиломи

Вирус присъства в почти всички човешки организми, но се проявява само при намаляване на имунитета. Видими израстъци прилича малко на образование кръгла, конусовидной или приплюснутой форми на кожата или лигавицата. Обикновено основата на натрупване е малка приплюснутую глава, но сама по себе си образование сидячее.

Възникват папиломи в резултат на това не е спазването на хигиена в домашни условия. Могат да се развиват в случай на заразяване по полов път.

Израстъци могат да се различават по своя външен вид:

 • Плоски. Изглеждат като леки издатини на кожата, подобно на бенка не по цвят, не структура. По-често може да се види на челото, шията или бузите.
 • Вулгарис (прости или обикновени). Много малки, но многобройни. Над повърхността на дермата действат на 3 см, са с грапава повърхност. Място на локализация – на стъпалото и пръстите.
 • Перианальные генитални. По структура приличат на карфиол. Място на локализация – на ануса, лигавицата на устата, гениталиите (на кръв към пениса при мъжете, във влагалището или на срамните устни при жените).
 • Подобни на нишка. Подвижната и изпъкнали, има продълговата форма, с удължена прическа. Най-често се образува при хора на възраст 40 и повече години. Място на локализация – прилепване на жлезите с вътрешна секреция.
 • Плоскоклеточные. Често водят до образуване на злокачествени образувания.
 • Инвентированные. Рядък вид папиллом. Формира в носа си пазва.
 • Отнасяйте. На стъпалата се образуват сухи натоптыши, които лесно се поддават на лечение.
 • Фибропапиллома. Натрупване грибовидной форма, произведен в гънките на кожата и води до развитието на меланом.
Прочети още  Полип на хранопровода

Методи на лечение папиллом

За да се лекува папиломи, трябва да диагноза на вида на обучение от лекар – дерматолог или гинеколог. По форма образувания, техния вид и размер се назначава подходящо лечение.

Лекува папиломи могат да медикаментозными методи, като в клинично заведение, така и в домашни условия. Терапия с помощта на лекарствата ви позволява да работите върху проблема отвътре, чрез блокиране при това възможно размножаването на инфекцията и подобряване на защитните функции на организма.

Терапевтични лекарства могат да помогнат в случай, ако чрез тях лечението е започнало навреме и израстъци не са се разпространили във вътрешността на епитела. При това, ако пациентът се опитва да се отърве от проблема с помощта на народната медицина и при него не се постигне положителен ефект, а след това в клинично заведение, най-често го предписват провеждане на хирургическа интервенция.

От епитела на лигавицата и от повърхността на кожата доброкачествено образование се отстранява с помощта на криодеструкции, електрокаутеризация и лазерно лечение. Един от съвременните методи да се отървем от неприятен козметичен дефект, е използването на радионожа, който отрязва не само на новообразование, но и епитела.

Лек папиллом

Комплексно въздействие върху папилломные израстъци на тялото и на лигавицата може да се приложат следните лекарствени средства:

 • Антивирусните средства. Тук са Изопринозин, Панавир, Аллокин алфа.
 • Антисептични. Като Октацид мехлем, Вартнер Cryo, салицилова киселина и Веррукацид.
 • Иммуностимуляторы: Виферон и Полиоксидоний. Се прилагат за засилване на имунитета и в случаите на рецидив.
 • Ляписный молив. Напоява се със студена вода и се нанася върху източник на инфекция. Краче натрупване отсыхает и след няколко дни папиллома отпадне.
 • Хомеопатичните лекарства. Препарати на базата на естествени съставки. Имат ефективно и безболезнено лечение, а най-важното е да не оставят следи, белези на мястото на рани. До такива средства включват екстракт от женшен, аралии, ехинацея, магнолия.
Прочети още  Хигрома на крак

Народни методи на лечение:

 1. Втрийте в област натрупване рициново масло. Процедурата трябва да се извършва 2 пъти в седмицата, за да издържат на кожата не повече от 10 минути.
 2. Смажете възпалено място сок от чесън. Чесънът е богат на селен и има антивирусен ефект. Нанася върху зоната на поражение няколко капки и не се измива в продължение на 20 минути. Понякога е достатъчно едно приложение чесън сок.
 3. Ябълков оцет, се влива със с долькой чесън. Лосиони правят в продължение на 2 седмици през всяко време на деня.
 4. Йод с керосин. На първо намазывание се случва пълно изсушаване на натрупване, на второ – той безопасно премахва. Този лечебен състава на идеално място за намазывания твърди участъци от кожата, например стъпалата. Отлично се абсорбира и има заживляющий ефект.
 5. Пране сапун. Настържете на дебел слой върху мястото на поражението и не за дълго оставя за ефективността на въздействието.

Няколко процедури ще бъде достатъчно, за да прекарат в домашни условия. Но ако след две сесии на папиломи не изчезват, а след това може да се повтаря такова действие до пълно излекуване.

Най-добрият начин на лечение е предупреждение за развитие на инфекции. За да се сведе до минимум възможността от заразяване е необходимо да се спазват профилактика:

 • поддържа имунната система чрез правилно хранене и да се избавите от вредните навици;
 • да се спазват правилата за лична хигиена;
 • периодично се проведе изследване при лекар;
 • пие поливитаминни комплекси през есента и зимата.

Папиломи могат да лесно да се заключи в началния етап на развитие на инфекция. Винаги може да се избегне хирургическа намеса, най-важното е правилно да диагностицира заболяването и да се започне навременно и правилно подбрано лечение. Лекува израстъци могат да бъдат в клинично заведение, както можете сами вкъщи, като се прилагат традиционни инструменти и методи. Ако домашно лечение не помага, тогава трябва да се потърси съвет от специалист.

Прочети още  Ендоскопска полипэктомия: показания, подготовка и диета

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *