Лечение на рака на прополис

Прополис – натурално средство, което се използва за лечение на различни заболявания. Той има редица полезни свойства и се прилага при производството на някои продукти. Прополисът се прилага при рак, поради своите антиоксидантни свойства. За всеки вид рак има различни рецепти за приготвяне на настойки, мазила, компреси.

Полезни свойства, прополис

Прополис

Прополис – уникално природно вещество, което има редица полезните свойства. Средин тях:

 1. Аналгезия.
 2. Нормализиране на клетъчното дишане.
 3. Подобряване на ефективността на изразходване на адреналин.
 4. Почистване на клетъчните мембрани от скопившегося на холестерола.
 5. Възстановяването на повредените клетки на тъканите.
 6. Подобряване на обмяната на веществата и други биохимични процеси.
 7. Подмладява.

Прополисът често се прилага при изплащане на онкологията. Лечебни свойства, прополис и се крият в отрицателните последици на патологично променени клетки, което помага за забавяне на техния растеж.

Форми на издаване

Миро на базата на прополис

Прополисът може да се използва не само в чиста форма. Има няколко форми:

 1. Миро на базата на прополис. Използва се за външно приложение. В зависимост от съдържанието на различни компоненти могат да имат светло-жълт или канела цвят с жълт оттенък. Най-често в състав влиза петролатум и тинктура от прополис.
 2. Тинктура. Се подготвят на базата на прополис с добавянето на различни компоненти. Използват се както за вътрешно приемане, така и за външно приложение. Тинктура от прополис можете да си приготвите сами или да закупите готови от аптеката.
 3. И В твърда форма. Предлага се като биологични добавки. Може да бъде под формата на таблетки или на хапчета, които трябва да се вземат вътре. След курса на прием подобрява общото състояние на здравето.
 4. Прах. Се използва в промишлени и медицински цели, за производство на мед, рибено масло, мляко, масло и лекарства. Прах могат да бъдат закупени и в аптека, но яжте го в тази форма, е строго забранено. Това се дължи на факта, че в състава му влизат различни механични примеси и восък и цветен прашец.

Също така има прополисный мед, който е с приятен аромат и сладък вкус, с нотки на горчивина. Прополисът има няколко форми на освобождаването, което дава възможност да го прилагат в различни цели.

Показания за употреба

Прополис, благодарение на лечебните свойства е получил широко приложение в различни области на медицината. Те се прилагат в стоматологията, проктологии, дерматология, урология, гинекология, гастроентерология.

Прочети още  Прилагането на прополис миома

Неговото влияние е насочено към регулиране на водно-физиологичен баланс и други процеси на обмен, ускоряване на обмяната на веществата и извеждане на токсините, стимулира регенерацията.

Показанията за прилагане са заболявания, причинени от вируси, бактерии и гъбички и различни видове. Прополисът помага замелить и да се спре тяхното развитие, за укрепване на имунната система. За сметка на това тялото започва сам да се бори със заболяването.

Пчелен клей няколко пъти усилва действието на антибиотиците. По своята същност той самият е антибактериално средство, но не води до нарушаване на храносмилането или вашата млечница.

Също така следва да се има предвид, че прополисът има и противопоказания, както и всяко лечебно средство. Не го използвате при наличие на алергия към мед. И от прием на медикаменти въз основа на него трябва да се откаже при наличие на остри заболявания на черния дроб.

Внимавайте

Онкология – опасно заболяване, характеризиращо се с развитието и разпространението на раковите клетки. Но съвременната медицина не поставя неблагоприятни прогнози, при условие ранно диагностициране. Надеждата на дельнейшую живот са своевременно распознанные симптоми. Признаци на рак могат да бъдат:

 • умора;
 • слабост;
 • болезнени усещания или тежестта на някаква странна природа на възникване;
 • намаляване на телесното тегло без видима причина;
 • намаляване на тонуса;
 • резки и чести промени на температурата на тялото;
 • постоянни настинки и други прояви.

Те не се считат за преки проявления на рака, но в случай на тяхната поява трябва да се консултирате с лекар. Специалистът ще ви предпише по-пълно изследване и се установи причината.

В случай на диагностициране на рака на ранните етапи е възможно пълно излекуване. За усилване ефекта на лекарствени препарати се препоръчва да вземе средства на базата на прополис. Има много различни рецепти, които да ви помогнат да се справи със заболяването. Лечението на прополис при онкологията в началните етапи на значително увеличава шанса за оздравяване.

За Лечение на различни заболявания

Лечение с препарати с прополис

Раковите клетки могат да засягат различни тъкани и органи, простираща се по цялото тяло, прониква в кръвта и лимфата. За да спрете своя растеж и развитие, се препоръчва да се вземат различни препарати и средства на базата на прополис. Те прилага се при много видове рак.

Рак на матката

Прополис при рак на матката употребяват в чист вид в количество от 7.5 грама на ден. Като добавка може да използвате тампони, напоени прополисным масло. Им се вкарва във влагалището в продължение на 15-20 минути през нощта. Курсът на лечение е 3 месеца.

По същия начин се лекува и рак на яйчниците. Но след преминаването на основен курс трябва да приемате отвара от май жълтурчета. Го е произведена по 2 пакетчета на чаша. Да се консумира по една супена лъжица три пъти на ден.

Прочети още  Бучиниш от рак: се възползват от всяка възможност

Рак на гърдата

При изплащане на рак на гърдата прополис приемат в прясно състояние, да се дъвчат по 2 грама дневно. Лечението се провежда комплексно. Също така се препоръчва тинктура от прополис и компреси с помощта на пчелен лепило върху гърдите.

В някои случаи при рак на гърдата меките тъкани започват да умират и да се тровя. Това се случва по причина на това, че имунната система не е в състояние да се справят със заболяването. Компреси помагат да се изключи появата на нагноений.

Рак на белия дроб

Продължителността на приемане на прополис в чист вид при рак на белите дробове оставя три месеца. Също така трябва да гризе и да пие. След края на основния курс да се консумира по следната схема: на закуска една чаена лъжичка мед, вечеря – 15 капки тинктура и вечер – отвара от брезови пъпки.

Лечението продължава един месец, след което се прави почивка за 30 дни. Продължителността на лечението е 3 години.

При рак на белите дробове и може да се използва следната рецепта: прополисная аспиратор и маслена смес на базата на репей и масло. За да се подготви тинктура, трябва да вземете 100 г сушени корени от репей, нарежете и добавете толкова масло. Когато получената смес се охлади, добавете яйчен жълтък. Да се консумира по една супена лъжица три пъти на ден. Качулки вземат по 50 капки. Курс на лечението е шест месеца, при това се пие сок от моркови и червено цвекло на сок, заменяйки ги с други напитки.

Пчелен клей при лечението на рак на хранопровода

За лечение на рак на хранопровода, както и при рака на белия дроб, се изисква интегриран подход. На пациентите се препоръчва ежедневно да се консумират около 3 чаши сок от цвекло кисели. Също така трябва да се гризе по три грама чист прополис и се пие по 20 капки от тинктура от пчелен лепило. Приемайте в продължение на три месеца..

Лечението на рака на стомаха

Прополисът се прилага за лечение на рак на стомаха, тънкото и дебелото черво. Както и в останалите случаи, прополис разжевывают в размер на три грама на ден. Ежедневно пийте тинктура от пчелен лепило по 40 капки.

В комплекса има и отвара въз основа на черупки на орехи. Продължителността на лечение на рака на стомаха е два месеца.

Рак на бъбреците

Схемата е идентична като при лечението на рак на белите дробове. В допълнение се препоръчва да се консумира смес, в състава на която влизат невен цветя и мед. За подготовката му следва да се вземат по една супена лъжица компоненти и се разбърква. Приема се по една чаена лъжичка след хранене в продължение на 25 дни.

Прочети още  Характеристики на използването на корен и листа от репей, от рак

За завършване на лечението се провежда от допълнителна терапия. Пациентите трябва да приемат по една супена лъжица мед сутрин, обед – тинктура от брезови пъпки, а вечер – по 15 капки алкохол екстракта от пчелен лепило. Лечението продължава в продължение на 2 години (месец прима, месец почивка), след което брезови пъпки се изключват.

Рак на черния дроб

При установяване на рак на черния дроб прополис употребяват в чист вид. В допълнение пият сок от цвекло по половин чаша три пъти на ден. Прополис при рака на черния дроб, помага за ускоряване на лечебния процес и да подобри прогнозата. Лечението се извършва при контрола на лекуващия лекар.

Рак на червата

Лечението се провежда както при рак на черния дроб, но като добавка се препоръчва да се консумират инфузия на мухомора. От менюто трябва да бъдат напълно изключени рибни и месни ястия. Диетата трябва да се състои от зеленчуци, плодове, gruels и млечни продукти.

С цел очистване на кръвта при рак на стомаха или червата трябва да се пие сок от цвекло. Три месеца се консумират тинктура май жълтурчета на гладен стомах, по три пъти на ден.

Лечението на прополис рак на кожата

Лечението се извършва с помощта на тинктура калина. За подготовката му от плодове трябва да се изтръгне на сок и сложете на слаб огън и оставете да заври. След това да настоява, докато не се образува утайка и се отцежда. Добавете същото количество мед. Салфетка да се поливат в получено инфузията и се прилага към пораженным части на кожата.

Както и при рак на млечната жлеза се правят компреси на базата на прополис. Курсът на лечение е 6 месеца.

Профилактика на рака

За това, за да предпазят своя организъм и да се предотврати развитието на раковите клетки, се препоръчва да се спазват и редица превантивни мерки. Към тях се отнасят:

 1. Правилното хранене.
 2. Активен начин на живот.
 3. Отказ от вредни навици.
 4. Изключение излагане на токсични и химически вещества.
 5. Поддържането на имунитета.

При възникване на симптоми, трябва незабавно да се потърси медицинска помощ. Те не винаги могат да посочат в онкологията, ако вие, но своевременно диагностирование заболяването значително увеличава шансовете за пълно възстановяване.

Прополисът се бори с рака заема специално място. Той се използва в ранните етапи, което помага да се избегнат сериозни последствия и увеличава шансовете за нормален живот. Преди да използвате средства на базата на прополис, за да се консултирате със специалист, тъй като са възможни алергични реакции.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *