Лечение на полипи в матката, без операция

Полип в матката, открити при много жени в детеродна възраст. Това се дължи на редица фактори, както извън, така и не зависи от човека. В ранните етапи на възникване на полип могат да бъдат отстранени без сделка.

Причини

В матката може да започне да се развива образованието, които нарушават нормалното функциониране на всички системи на организма. Полипи могат да се развият в сила няколко причини:

 • При хормонално неуспех в тялото на жената се случва нарушение на цикъла си на полова система. Застои на кръвни съсиреци и нарушаване на целостта на матката водят до образованиям, наречени полипи.
 • В случай на разрастване съдови връзки се случва запушване на техните съединителните тъкани. Епитела се разраства и се появяват полипи.
 • При заболявания на ендометриоза и цервицитом в тъканите на матката се случва разрастването на броя на левкоцитите. Тези клетки се борят с възпалението чрез унищожаване на инфекция и допринасят за увеличаване на други клетки на ендометриума. Эндометрии на свой ред оказва вредно въздействие и провокира образование в матката.
 • Провеждане на абортивных операции и спонтанен аборт.
 • Нарушения на ендокринната системи на организма. Възпаление на щитовидната жлеза е била счупена, черния дроб или надбъбречните жлези нарушават работата на яйчниците и допринасят за прекомерна изработване на хормони.
 • Високо кръвно налягане и диабет.
 • Затлъстяването на фона на неправилно хранене, диабет. Яденето на мазни высококалорийной на храна, както и злоупотреба с алкохол, предизвикват полипи.
 • Наследствен фактор също допринася за появата на болестта.
 • Заседнал начин на живот и заседнал начин на живот, работа пред компютъра.
Прочети още  Лечение на миома на матката, без операция

Признаци

В началния етап На развитие на полип в матката му откриват много трудно. Често полипи определя гинеколог при поредното разглеждане на пациентката.

На фона На разрастването на ендометриума при жени могат да присъстват постоянно неразположение и слабост в целия организъм. Нея трудно се съсредоточи върху нещо едно, постоянно иска нещо да се промени. И въпреки, че първите признаци тя не се чувства, но в поведението се появяват величина действие.

Само на по-късен етап на развитие на полип жената започва да се обръща внимание на скудность менструация или, напротив, я ненужната брой. Появяват се признаци на анемия. При първите признаци на една жена трябва да се консултирайте с вашия гинеколог и да преминат на цялостно изследване за потвърждаване на диагнозата или опровержение.

Всяка жена трябва да умее да слушате тялото си, усещат признаци на нарушения в работата си, тогава ще може навреме да открие начален етап на заболяването и да се вземат съответните мерки.

Симптоми

Симптоматика на полипи, доста обширна, но има ключови моменти, по които може да се диагностицира образование в матката на жената:

 • Кръвно загуба в различни етапи от менструалния цикъл. Една жена може да мажущие и богат избор дори и след менструално кървене.
 • Симптомите. Долната част на корема започва да се дръпне, не само пред месечни, но и по всяко време на този месец. По време на полов акт също се наблюдават неприятни и дори болезнени усещания.
 • От влагалището може да се открояват мазен кичури с неприятна миризма.
 • Невъзможността за дълго време, за да зачене дете или постоянни аборти също могат да свидетелстват за наличието на полипи в маточном пространство.
 • Бледност на кожата. Светъл оттенък на кожата се превръща в значителен кровопотерях. На този етап е възможно развитието на анемия.
 • Жена усеща слабост в целия организъм, я тормози апатия и притеснен необяснима умора.
 • Често болестта се усеща чрез виене на свят, пред очите ми често се появява кожух и звездички. Това състояние може да се прояви и под формата на гадене.
Прочети още  Папиллома на соске, причини за възникване, лечение, профилактика

Лечение на

Преди това как да се прилагат за лечение на получената в матката полип лекар е предписал за диагностика на заболяването, която ще ви помогне да се разкрие етап на развитие на полип, основната причина за образуването и степента на неговото развитие.

До основни диагностични процедури включват УЛТРАЗВУК, гистероскопию, метрографию и терени за вземане на материал за изследване.

Лечение на полипи, трябва да се състои в цялостна визия. В началните етапи от развитието на образувания се прилагат медикаментозную терапия. Тя се състои в приемането на мъже таблетки, които намаляват праг на болка и предоставяне на спазматическое действие. Освен това, трябва да се намали възпалението в кухината на матката и да се предотврати разпространението на инфекцията.

Операцията се извършва тогава, когато други методи стават неефективни и заболяване придобива запоздалую форма на развитие. Често оперативната намеса е необходима на жените след 40 години.

Лечение без операция

Без операции лесно могат да направят при лечение на малки полипи. Изискват приемането на специални лекарства, регистрирани строго лекуващия лекар и на базата на тежестта на диагнозата и възрастта на пациентката.

За такива лекарства включват «Урожестан», «Дюфастон», «Тетрациклин», «Еритромицин». Жените на възраст над 35 години, назначени на орални контрацептиви и агонисти. Освен това е задължително да се прием на витамини от група В и препарати с ниско съдържание на желязо.

Медикаментозно лечение трае повече от 3 – 6 месеца и помага да се възстанови нормалната ендокринната дейност и осигурява гемостатический ефект.

Гемеопатическое лечение има редица положителни моменти. Хомеопатичните лекарства не са скъпи лекарствата, не предизвикват алергични реакции, резистентност и пристрастяване.

Към днешна дата са станали достатъчно популярни тампони, които позволяват премахване на полип без сделка. Обикновено за първото лечение 10-12 тампони, в състава на които се намират широкоспектральные растителни компоненти.

Профилактика

За профилактика е необходимо да се спазват следните условия:

 • не переохлаждаться и не седи на студените повърхности;
 • избягвате гормоносодержащих продукти;
 • да водят на поръчаните сексуален живот;
 • да се отдадете на пластика;
 • все повече идват на открито;
 • посещават гинеколог поне веднъж на 6 месеца.
Прочети още  Аденом на хипофизата

За да се избегне хирургическа намеса за отстраняване на полип в матката трябва да бъде чувствителен към симптоми. В начален етап На развитие на образованието успее да се възстанови без операция. Важно е да запомните, че спазването на превантивни дейности позволява изобщо да не се прояви тази болячке.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *