Лечение на папиломи

Папиломи – това са малки израстъци по кожата и лигавиците на човек. Те не причиняват никакви болезнени усещания, но имат външно отблъскващ вид. Появата на тези образувания е сигнал за проблеми в организма. В тази статия помислете за всички.

Причина за образование папиллом

Откъде се появяват тези израстъци? Какво става причина за появата им?

Да се мисли над този въпрос и търси отговор за нищо. Той е отдавна известен. Източник на появата на всички тези неприятни висюлек и израстъци по тялото е човешкият папиломен вирус. Съкратено наречен HPV. Този вирус не е рядко и се разпространяват по целия свят. Всеки втори човек служи за носител на него.

Можете да получите от носители на HPV няколко начина:

 • Чрез сексуален контакт;
 • По време на медицински манипулации;
 • При раждане на дете;
 • При посещение на обществени места, басейни, сауни, плажове и басейни;
 • По време на посещението на салони за красота и татуажа.

При високо имунитет вирусът депресирани и по никакъв начин не се проявява. Можете също така да я държи под контрол с помощта на рецепти от народната медицина, които стимулират производството на интерферон.

От опасен човешки папиломен

Малка, почти незабележима папиллома, може таить в себе си заплаха за живота на човека. Всеки човек трябва да следи за появата на тялото на някакви израстъци и образувания, както и при откриването на не пребивават с посещение при вашия лекар за консултация. Не дистанционно папиллома може да премине в :

 • Рак;
 • Дисплазию на шийката на матката;
 • Карциному;
 • Импотентност;
 • Астматичен синдром;
 • Болест На Боуен.

Освен външно непривлекателен вид, образование може да доведе до дискомфорт на очите, ако папиллома се установява на век.

Видове папиллом

За да се опишат всички видове папиллом, трябва да напиша огромна книга. Тъй като има голям брой различни видове на тези тумори. Но да се говори за всички не е необходимо, има четири вида, които се считат за най-често срещаните.

 1. Прости папиломи. Още ги наричат обикновени или вулгарис. Външно те изглеждат като кръгли израстъци, размер 2-5 мм Са склонни да растат и образуват малки колонии на дланите, пръстите на ръцете и краката. При поява на подметки създават дискомфорт при носенето на обувки, стават болезнени от постоянното триене си.
 2. Акрохорды или конеца като папиломи. Причиняват им вируси втория и седмия тип. Най-често акрохорды може да се види на шията, лицето, клепачите, под гърдите при жените, в гънките и слабините. Вид обикновено са тези ледени висулки или тънки ниточек. Вирусът започва активироваться в зряла възраст, след четиридесет години, както и при млади хора със слаб имунитет.
 3. Плоски папиломи. Любимо място за тази група тумори – това е, половите органи и ануса, шийката на матката, лицето, гърба. Цвят на тези образувания има различни нюанси на кафявото.
 4. Генитални папиломи. По форма те приличат на остри кули от розов цвят. Техните колонии се обединяват в един израстъци, наподобяващи петушиный миди сен жак. Този вид образувания живее само в гениталиите и лигавиците на влагалището. Се предава изключително по полов път.
Прочети още  Отколкото да се лекува папиломи

Лечение на папиломи

Лечение на HPV е да се премахнат папиллом, вдигане на имунитета, прием на антивирусни средства. Много са успели да се излекува благодарение на рецепти, които през годините се натрупват в народната медицина. Може да се възползвате и от тях. Единственото нещо, което не си струва да правиш в домашни условия, така че това е отстраняване на тумори.

Ето няколко съвета, които можете да използвате за отделянето на папиллом:

 1. Трябва сочен млад скилидка чесън. Трябва да се отсече и на тънка скилидка чесън, положи я до наросту, сигурно лепило и не се снима в продължение на три часа. Процедурата да се прави сутрин и вечер в продължение на 3 – 4 седмици.
 2. Смазване на сок от жълтениче всички кожни новообразувания два пъти на ден. Редовната обработка на образувания в продължение на един месец напълно ще изведе новообразувания с тялото.
 3. Сухи кристалликами на калиев перманганат може да се заключи папиломи. Положи ги на образованието, след това марля и се заключва в това всички превръзка или мазилка.
 4. Смазване на сок несозревшего орех папиломи в продължение на две седмици. Това ще осигури пълното им изчезване.

Освен естествени средства, може да се вземат лекарства, в основата на които се предлагат лекарствени билки. Те потискат HPV, ако пропивать терапевтичен курс е веднъж годишно. Най-доброто лекарство за такива цели е Папиловир.

Той се доказа като ефективно лекарство срещу всички видове папиллом. За лечение на папиллом на половите органи използват лекарства Подофилокс и Подофилин. Ако новообразование не се поддава на действие на лекарства, вътре папиломи се инжектира лекарство Bleomycin.

Прочети още  Премахване на миома на матката

Премахване на папиллом

Радикални методи за борба с папилломами са се доказали като най-бързото и ефективно средство при борбата с новообразованиями. Има много начини за премахване на образувания:

 • Медицинското обгаряне с билки,
 • Криодеструкция,
 • Лазерно премахване
 • Электрокоагуляция,
 • Радиоволновое премахване,
 • Премахване на скалпел.

Тези методи се отстранява новообразувания, след което на мястото на миналата папиломи остава раната, покрити с коричка. Тази коричка не може в никакъв случай да късат, да се разделят или смазване на какви ли някой кремове, мехлеми, эликсирами и други средства. Тя сама се отдели, когато раната се излекува напълно. След като кората на въпросите на заетостта, на това място ще има нова розова кожа.

Всички изброени начини за премахване се извършват в лечебното заведение или косметологическом центъра на само специалисти в областта на хирургията.

След отстраняване на тумори е необходимо в рамките на три месеца избягват продължително намиране на под пряка слънчева светлина. Така че, провеждане на такива процедури е най-добре да планирате за студения сезон.

При доста голям разпространението на това заболяване по целия свят, все още не са открили лекарство, което сто процента може да убие HPV. Затова е по-добре да бъдат предотвратени предотвратяване на заболявания:

 • За да се използват презервативи по време на интимните контакти.
 • Да спазват санитарно-хигиенни норми, намиращи се в обществени места.
 • Дезинфекция и обработка рани, пукнатини и царапинки на тялото.
 • Да поддържа висок имунитет.
 • Водят здравословен начин на живот.

Всяка болест е най-добре да се предотврати и провежда превантивни методи, отколкото после цял живот да се бори с болестта.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *