Лечение на миома на матката, без операция

Не си струва да изпадате в паника и депресия, ако лекарят постави диагноза «миома на матката». Това не е присъда. Миома е сравнително добре се поддава на лечение, дори и без операция, ако тя не е стартирана. Днес съществуват нови технологии за лечение на доброкачествени образувания. Всички те дават добър резултат и премахване на болестта завинаги.

Причините за образуването на миома

Много спорове сред медици за това, което е причина за образуване на заболявания като миоми, но единствената причина да подчертае така и не могат. Смятат, че причината за това е комплекс от фактори. Но главенствующим сред тях, безспорно, се счита за неуспех на хормоналния фон на жената. Излишък на естроген и недостиг на прогестерон превежда в различни новообразувания, включително и миома на матката. Потвърждение на тази теория е, че миомата се развиват при жени в детеродна възраст, а и след менопаузата миоматические на образованието сами по себе си рассасываются или спират растежа си.

Често такива образование и подобни на това може да се проследи по родова верига. Ако мама, баба и на други женски женски пол диагноза миому, това е голям шанс, че и дъщери или внучки също се развиват подобен миоматичен възел. В този случай може да се говори за това, че хормонален срив върви по родова линия.

Излишната производството на естроген провокира наднорменото тегло на жената. Подкожни мастни натрупвания може да се преобразува в този хормон.

Липсата на хармония в интимния живот, липсата на полови контакти и наслада от тях, води до разбалансировке хормоналната сфера.

Прочети още  Какво е папиллома

Жените, които не рожали деца и не се подава на кърмене, също често стават пациентками гинеколог с диагнозата «миома на матката».

Множество наранявания на лигавицата на матката: аборт, вътрематочна спирала, премахване на често стават причина за хаотичному растежа на ендометрит, в по-нататъшното образуване на миоматических възли.

Малка активност в живота, пу, заседнал начин на живот – всичко това води до застой на кръвта в органите на малкия таз. А това, от своя страна, до появата на тумори.

Симптоми и признаци

Заболяването може да не се открие, а някои малки промени в менструалния цикъл, жената го приемам като старчески промени. И вече само в по-късните срокове, болестта ще покаже симптоми: уголемяване на корема, кръв в межменструальный период и др

Лечение на миома на матката, без операция

Опитвам се избегне операцията, при лечение на миома е възможно и дори необходимо. Но само ако лекарят казва, че няма абсолютни показания за отстраняване на новообразувания хирургично. За без операбельного на лечението, трябва да започна с това, че:

  1. Коригира храненето на болните. Да се изключи от диетата на голямо употребата на сол и сладкиши, а също така остри и мазни храни. Храната трябва да бъде неутрална, без резки вкус колебание. Предпочитание трябва да се даде на всевъзможни кашам, риба, супи, голям брой зеленчуци и плодове, сокове и зелен чай.
  2. Забрана на посещение на сауни, бани, салони за красота, плажове. Продължителното излагане на слънце може да даде тласък за разширяване и увеличаване на миоматического възел.
  3. Посещение на повечето физиопроцедур, включително масаж, такива пациенти не се препоръчва.
  4. Добри резултати от лечението могат съвет, но при условие дълъг и стриктно прилагане на витамини по схема: първите четиринадесет дни след края на предишната менструация се приемат витамини от групата В, заедно с фолиева киселина, както и следните четиринадесет дни – витамини С и Д.
  5. Тъй като основната причина за образуването на миома са хормонални нарушения, става ясно, че без гормонотерапии не може да направи. За този приемат орални контрацептиви и низкодозированные гестагены. Такова лечение често показва добри резултати за ограничаване на растежа на миомата и дават възможност да се проведе туморът е под контрола преди началото на менопаузата. След настъпването на климакса образование има голям шанс рассосаться само по себе си.
  6. За лекарствено лечение се прибягва най-често към медикамента една от двете групи лекарства:
  • производни на 19 норстероидов,
  • агонисти на гонадотропин-релизинг хормона.
Прочети още  Радиоволновое премахване на папиллом

Лекарства от първа група се прилага при жени в детеродна възраст. Те значително намаляват кровопотерю по време на менструация, което намалява от нисък хемоглобин и развитие на анемия. Най-често използвани наркотици от тази група е «Норколут». Да го прилага, трябва да са от 16 до 25 дни на менструацията и по една таблетка (5 mg) на ден. Лечението е продължително и само шест месеца по-късно можете да гледате в резултатите.

Втората група препарати се предписват на жени, които идва предменопаузный период, приблизително след 45 години. Той потиска производството на естроген яйчниците. Широко се прилага с тази цел лекарство «Бусерелин». Инжектира лекарство с помощта на трехразовых инжекции на ден. Курсът на лечение се назначава от лекуващия лекар.

Влияние на лекарства води до намаляване на миома, за сметка на намаляване на притока на кръв към него. Малки образование, след този курс на лечение, преминават без следа. Тумори на значителен размер, изискват дълго и комплексно лечение. Освен лекарства, диета, физиопроцедур, лекарят ще препоръча рецепти за лечение на заболявания като миоми от народната медицина, което също не трябва да се пренебрегва.

Профилактика на миомата

Профилактика на всякакви новообразувания на женските полови органи, включително миому на матката, трябва да се започне с млади години. Това ще предотврати заболявания в зряла възраст, както и ще защитава от прераждането им в злокачествен тумор.

Много новообразувания зависи до голяма степен от хормоналните изблици в организма на жената. При усещане някаква промяна трябва да се посети лекар – гинеколог, ендокринолог, за да премине медицински прегледи, дари на тестове. Много е важно да не пропуснете болестта в ранен стадий. След диагностика, ако хормонален срив е намерен, следва да бъде разгледан и да изпълни всички препоръки на лекаря.

Също така, много важно, за женското тяло навреме да роди дете, или дори няколко деца, хранят ги кърмят. Така, една жена изпълнява основните си мисия, дадена й от природата.

Миому може да се лекува, не да се прибягва до операция, но все лечение трябва да се следи от лекар. Избор на средства за лечение на доста широк и позволява точка, като действа единствено върху тумора се прилагат медикаментозные средства и процедури.

Прочети още  Какъв масаж да правя миома?

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *