Лечение на човешки папиломен вирус

Папилломовирус, е често срещана инфекция. Диагностицира при хора на 30-40% от случаите. Според някои още по-често. Първи в кръвта, се разпространява и взаимодейства с эпителиальными клетки. Проявява новообразованиями върху кожата на различни места на тялото. Именно папиллома причинява брадавици. В този момент повече от 50% от хората, заразени с вируса. Повече от 20% от спипан в зоната на женските гениталии, в областта на аналния проход, диспрозию на матката.

Причина за образование папиломи

Папиломи не създават неудобство, освен от гледна точка на козметик. Вирусът се предава:

 • при тактильном контакт с носител;
 • при използване на хигиенни средства;
 • по време на посещението на обществени места;
 • по време на интимна близост.

Много хора, като носители, могат с години да не знаят за това. Вирусът може да се прояви неочаквано, дължащи се на стрес или заболяване. Причина за образуване на папиллом е понижаването на имунитета. Тялото не може да произвежда антитела, които пречат на разпространението на инфекции.
Сериозни проблеми със здравето могат да възникнат при разпространението на вируса по полов път. Вирусни инфекции не рядко водят до гинекологични усложнения.

От опасен човешки папиломен

Вирус е опасно, че причинява рак на шийката на матката ,злокачествени, доброкачествени тумори.

Обикновено се заразяват с полово предавани инфекции. Има възможност от заразяване при раждането, при увреждане на кожата. За мъжете папиллома на много по-опасно, отколкото за жените, най-често представители на силния пол стават носител на болестта. При жените вирус е опасен при бременност.

Прочети още  Котвата миома на матката: скрита опасност, подстерегающая всяка жена

Видове папиломи

Папиллома – това е новообразование на кожата, който се развива поради заразяване с човешкия папиломен вирус (HPV). Да ги класифицират по няколко критерия.

 • Видове папиломи на риска от онкогенности. СЗО е разделил всички папиломи на три вида, според риск от възникване на ракови тумори:
 1. Безопасни.
 2. С по-ниска вероятност за поява на рак.
 3. С висок риск онкогенности.

Въпреки факта, че папиллома — благоприятен образование, рискът от прераждания я промени в раковите туморът е достатъчно голям.

Съществува и друга класификация на папиллом, предложена от СЗО:

 • обикновените брадавици: най-често срещаната група. Се формират на дланите, брадичката, пръсти;
 • отнасяйте брадавици: локализират върху стъпалото на краката и между пръстите на краката;
 • акрохорды (конеца като брадавици): имат издължена форма с шап. Появяват се в областта на шията, под мишниците и в слабините;
 • плоски папиломи: почти не се издигат над кожата. Се формират, най-вече, на лицето;
 • генитални папиломи: появяват на мукозните мембрани на половите органи.

Папиломи имат различен външен вид, но са сходни по своя структура.

Лечение на HPV

Папилломавирус е най-често срещаната група вируси в съвременното общество. Така че като говорим за лечение, трябва да се отбележи, че тя има комплексен характер заключающейся в медикаментозном лечение и премахване на местни огнища на възпаление.

Локален начин за въздействие се характеризира с хирургично или лазерен начин за премахване на най-папиломи. Но опасността от този начин на вируса се състои в повишаване на неговата устойчивост, така че, назначени от следните групи препарати за премахване на HPV-инфекции:

 1. Антивирусните лекарства.
 2. Стимулатори на имунната система.
 3. Вещества, които допринасят за интензивно изработването на интерферон.
Прочети още  Папиломи на интимни места

В зависимост от разположението на папиломи по тялото се различават и методите на въздействие върху този вид инфекция. Самостоятелно да отстранят този проблем е опасно, тъй като някои видове папиломи имат висок процент на рак на риска.

В днешно време може да се осигури превенция на този вид инфекции под формата на ревакцинации. Ваксина няма противопоказания, и ще помогне да се осигури устойчив имунитет към HPV-инфекция.

Премахване на папиломи

В голямата си част населението на планетата изумени от този вирус. Въпреки това и при хора със здрава имунна система е формирането и разпространението на папиломи. Се усложнява и от вирус спад на имунитета в резултат на продължителна употреба на лекарства по време на бременност, выздоровлением от болестта (стрес). Той също така може да се предава чрез необезопасен полов акт с носител на HPV.

За съжаление, папиллома вирусът не е само козметичен дефект. Неговата поява и разпространение води до сериозни усложнения (рак). Премахване на папиломи не премахва причината за болестта, но е необходимо, за да се предотврати преминаването на злокачествен трансформация.
Има множество ефективни начини за отстраняване на този дефект:

 • Метод за използване на лазер (това е най-ефективно). Под влияние на лазерен лъч апарат, насочен към папиллому, се случва запечатване на кръвоносен съд, питающего болестно новообразование. В резултат на това около седмица облъчване, не се получи адекватно хранене, изчезва. Процедурата, по принцип, е безболезнена и не изисква обезболяване.
 • Cryosurgery. Тази техника се основава на действието на течен азот. Ако папиллома достатъчно голяма, може да се наложи допълнително лечение.
 • Метод на хирургическа намеса. Премахване на папиллом тази техника включва рязане на лезии на кожата скалпел. Се извършва този метод под упойка, както и след операция на раната компрессионный превръзка. Възможно е използването на лазерен скалпел. При процедура тъкани се отстраняват и едновременно спиране на кървене. Начин на практика елиминира усложнения и е по-кратък период на възстановяване.
 • Электрокоагуляция. Този метод предпазва от прекомерно кървене и инфекция. Ако образованието голямо използват за облекчаване на болката.
Прочети още  Хигрома на колянната става: избор на метод на лечение на

Тези основни методи могат да ви помогнат и за премахване на брадавици. Цените на тези процедури зависят от размера и броя на обектите, избрания метод на рециклиране и места за провеждане на операции (клиника за естетична медицина, козметичен салон).

За премахване на увреждане на кожата може да се използва елементарни народни средства като сапун, жълтениче (сок), чаено дърво (масло), алое, рициново масло (масло), лимон (олио), сок от зеле.

Какъвто и метод от горните да изберете, премахване на брадавици разрешено само след прием (консултации) с опитни специалисти, където снижаем риска от евентуални усложнения. За да се предотврати появата на следните образувания, трябва да се засили имунната система и по-често се проведе курс на терапия (антивирусна).

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *