Лечение и диагностика на кърмата (нодулярной) меланом

Котвата меланом – злокачественное образование на кожата. Оформена поради дисфункция меланоцито-пигментни клетки на кожата. Често се появява на места, бенки или пигментни петна и на места, които са най-често изложени на слънчева радиация.

Причини за появата на меланом сферографитен

Към днешна дата медицината не са известни причините за появата на кърмата и меланом. Дадено заболяване – злокачествен тумор възел вид. Но няколко провокиращи фактори може да разберете:

 • механични травми на бенки;
 • честото излагане под ултравиолетови лъчи;
 • различни видове лъчения (електромагнитни, ионизирующие);
 • токсините, попаднали в организма, които водят до отравяне;
 • наследственост;
 • понижен имунитет;
 • хормонален срив на организма;
 • напреднала възраст;
 • замърсения въздух, особено в зоните на околната среда от замърсяване;
 • въздействие на солариума;
 • светла и нежна кожа, която много бързо изгаря под слънцето.

Честото излагане под ултравиолетови лъчи е провоцирующим фактор сферографитен меланом

Клинични признаци и локализация на заболяването

Узловую меланому често се откриват по главата, торса и шията. Те се образуват от себе си, а не в съществуващите невусов. На първичния етап на меланом е подобен на узелковый израстъци. Който може да увеличи размера си в рамките на няколко дни. Понякога нодулярная меланом може да се образува на повърхността на всякакъв тип.

Позна го, не е трудно, тя има кръгла дебела бляшку, което е малко по-леко повдигнати над кожата. Има тъмно син или черен цвят. Но се срещат и светли, понякога дори изобщо без окраска.

Според статистиката на мъжкото тяло по-често изложени на този заболяване.

Основните признаци сферографитен меланом:

 • голям размер (5-10 см) новообразувания;
 • има симетрична и куполообразную форма, на повърхността липсват коса;
 • цялата повърхност е покрита с грапавост, с поглед прилича на брадавицата, някои сортове имат кора;
 • на мястото на образованието се появява сърбеж;
 • понякога може да забележите кървене.

Развива туморът много бързо, за това, при всякакви съмнения за заболяване трябва да се запишат за консултация с дерматолог. Ранната диагностика ще ви помогне навреме да се започне лечение и да се предотврати закрепването в дълбините слоеве на кожата. В края на краищата, вече е 1-1,5 месеца, могат да отидат на метастази в близост до находящие органи и лимфни възли. Колкото по-рано започне лечението, толкова по-голям шанс за излекуване.

Прочети още  Сарком на Капоши: причини и начини за лечение

Функция сферографитен меланом е, че тя не минава радиално разрастване и първият етап е много кратък, и е стертую форма. Забележите меланому може да са вече в активна фаза на растеж, когато са засегнати всички слоеве на кожата.

Така че този вид тумори е много опасно за живота на болния. Скорост на развитие на метастази е много голяма и това е пряко зависи от размера на тумора.

Етап на развитие

Котвата меланом има 4 етапа на развитие:

 • 1 етап на сферографитен меланом почти не проявява своите качества. Размерът е до 2 мм, някакви усещания или други симптоми липсват;
 • на 2 етап на размера на образование се увеличава, но признаци на заболяване, така също не е на разположение, с лекота могат да бъдат объркани с обичайните родинкой;
 • само вече на 3стадии се появяват неприятни симптоми, възли, много бързо се увеличават и започват метастази в лимфната система;
 • 4 етап е най-опасна за живота, метастази удари в непосредствена близост до намиращите се органи. При диагностициране на 4 степен прогнози не утешительны и трябва спешно да започне лечение.

Пример сферографитен меланом на 3 етапа

Как се диагностицира котвата меланом

Трябва внимателно да се вгледате внимателно за образованиям на кожни покровах. И при всякакви подозрения изглежда като лекар, това може да ускори по-нататъшна терапия и дори да ви спаси живота. Стартирани форми и бързо развиващи се метастази са в състояние за кратък период от време да влоши състоянието на организма и да доведе дори до смърт.

След консултация с вашия дерматолог, за да посетите онколог, който ще ви предпише бъдещето на лечение, след като всички лабораторни и инструментални изследвания. Ако все още има съмнение за онко заболявания, пристъпи към следващата обследованиям:

 • биопсия лимфо възли;
 • радиография на гърдите;
 • прекарват мнемоническую диагноза меланом;
 • дерматоскопия;
 • сканиране конфокальным лазерен микроскоп;
 • понякога трябва да се направи сцинтиграфию, УЛТРАЗВУК и компютърна ТОМОГРАФИЯ;
 • хистология.

Дерматоскопия – един от методите на диагностика от сферографитен меланом

С помощта на дерматоскопии може да се помисли новообразование в пълен вид в 10 пъти. Разграничаване на степента на асиметрия, нюанс, пигментация и границите на образование.

Прочети още  Подногтевая меланом: опасност и особено рак на поражението на ноктите

При биопсия се извършва отстраняване на новообразувания като цяло формата, при това вземете и здрава част на кожата покрива, и hypodermis толкова. След това пое материал се изпраща за гистологию. Нататък патоморфолог прави разрез за измерване на дебелината на образованието. Открита рана, която остава след биопсия зашива. Но ако площ на новообразувания голям, а след това затворят раната превръзка до изясняване на диагнозата.

Всички резултати от внимателно проучване на лекари онколози, и само тогава е установена диагноза, се определя етап и вид образование. След това се подбират методика на лечение, която има за цел унищожаването на раковите клетки и рисковете от усложнения.

Начини за лечение

Начин за лечение на меланом подбират в зависимост от етапа на развитие на тумора и наличието на метастази.

Оперативна намеса при сферографитен меланоме

Един от най-основните видове лечение на меланом е хирургическа намеса. Чужди клиники извършват иновативни методи – криодиструкцию меланоми с помощта на въздействието на ниска температура с лазерна операция. Само, че тези техники имат положителна тенденция и в ранните стадии на заболяването, когато се открие неговото предизвикателство.

С помощта на операция новообразование резекция напълно, точно улавяне на мускулни здрави тъкани. Размер на иссечения зависи от размера на тумора и дълбочината на проникване в тъканите и органите.

При размер на меланом е на 1 мм, размер на иссечения повече от 1 виж При размер 2 мм – 3 см и повече.

В допълнение към хирургически лечение добавят иммунотерапию, тя намалява риска от рецидив.

Имунотерапия при меланоме

С помощта на имунотерапия оказват лечебно въздействие, което има за цел защитна система на организма.

Има 2 вида имунотерапия:

 • активна – се активират със собствена защита на организма;
 • пасивна – въвеждат подобни продукти на имунната система, които се борят с болестта.

Имунната система на човека предпазва организма от различни възпалителни процеси и заболявания, но понякога тя не успее и не може да се справя със собствените си функции. В такива периоди и може да се образува злокачествени образования в организма.

За подкрепа на имунната система се използват различни препарати. В зависимост от големината и тежестта на заболяването, лекарят индивидуално разработва схема на лечение.

Прочети още  Характеристика на плоскоклетъчен рак на кожата

Химиотерапия

Химиотерапията е един от основните и ефективни методи за лечение на злокачествени образувания. В организма се инжектират силни токсични вещества, с тяхна помощ се унищожават раковите клетки и спира процеса на тяхното развитие.

Разбира се, този вид лечение има своето негативно влияние и върху здравите клетки на организма: космените луковици, костния мозък, стомашно-чревния тракт и други полезни клетки. Този вид лечение е много негативни странични ефекти.

Химиотерапията е един от основните и ефективни методи за лечение на меланом сферографитен

Основните предимства от използването на химиотерапия:

 • правилно подбрани терапия намалява размерите на туморите преди предстоящата операция;
 • убива злокачествените клетки, които могат да останат след отстраняване на хирургически;
 • допълнени с други видове лечения;
 • за да се обръсне с метастази и рецидив на заболяването.

В зависимост от стадия и локализацията на новообразувания подбират определен метод на лечение. Обикновено се съчетават няколко вида и редовна диагностика, за контрол на растежа на злокачествени клетки.

Прогноза

Подуване на 3 и 4 етап на развитие е с неблагоприятна прогноза. Гледайки статистиката, на 3 стадия на заболяването процент на преживяемост над 5 годишен период стабилизира – 30%. Все пак, ако пациента има метастази в един лимфоузле, цифра нараства до 50%. Пациенти с увреждания на четири и повече на лимфните възли – 17%.

Туморът с малък толщенной е по-малко метастатичен и активен растеж на злокачествени клетки може да започне през голям период от време, след поставена диагноза.

В началото На етап на образование и своевременно лечение са възможни благоприятни прогнози. Подберете най-подходящия метод на лечение, лекарствени и хирургични методи. Които възпрепятстват растежа на нови клетки.

Всяко онкологично заболяване е признак на слаба имунна система. За да укрепите организма си и да предпазвате от появата на различни заболявания, трябва да се придържат към прости правила:

 • няма да има вредни навици;
 • ядат здравословна храна, намаляване на количеството мазнини и протеини;
 • повече почивка, избягване на нервните и стресови ситуации;
 • при всички подозрения и ухудшениях на състоянието на организма да се обърнат към лекар;
 • не се отдаде на самолечение.

При спазване на превантивни мерки може да намали риска от развитие на смъртоносните болести.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *