Като умират от рак на белия дроб: причина за смъртта и методи за облекчаване на състоянието

Рак на белите дробове практически не се поддава на лечение. Това заболяване е придружено от редица неблагоприятни симптоми, нарушаващи процесите на дишане. Човек не може пълноценно да диша, газовата обмяна е нарушена, от което в организма постъпва много малко кислород. Обменните процеси се нарушават, и тялото бързо започва да умира. Като умират от рак на белите дробове и колко бързо, зависи от много съпътстващи фактори.

Причините за настъпването на смъртта от рак на белите дробове

Рак на белия дроб – това е съвкупност от злокачествени тумори тип в белодробната тъкан, които бързо растат и да се обединяват помежду си, нарушаване на процеса на дишането. Тази форма на рака е най-разпространен сред мъжете, което се предшества от пушенето и вредните условия на труд в химическите предприятия.

, Тъй като разпространението на тумори и техните метастазирования в далечни органи, човек постепенно умира. На фона На нарушения на дихателната функция страда целият организъм. Остър недостиг на кислород не позволява пълноценно да упражняват насищане на всички органи и системи. Хипоксия изпълнен с излизането от строя на абсолютно всички жизнено важни органи.

Основните причини, защо умират от рак на белите дробове, са кървене, нарушение на функции на дишането и токсикоз, като резултат на химиотерапия. Тези три ключови фактора са най-често срещаните в статистиката летальных резултати по причина на рака на белите дробове.

Легочное кървене

Злокачествените тумори са склонни към бързото увеличаване на размера. Те ще покълнат през кърпа и съдовата мрежа на белите дробове. При увреждане на големи кръвоносни съдове се развива кървене, има съмнения за наличието на която може да се при откриване на кровохарканья. Ако при най-малкия кихане или кашляне от устата излиза малко количество кръв или слуз с жилки кръв, това е доказателство за началото на процес на необратимо.

Капиллярное кървене не е страшно. Тя може да самоликвидироваться след определено време, не провокира мащабен кървене. При отпускане на голямо количество кръв, което е придружено от остра болезнена кашлица, кървене може 5-7 минути провокира смъртоносни резултати.

В 90% от всички случаи на смъртоносни резултата идва именно от кървене. Колко умира човек от рак на белия дроб и колко ще се забави процеса на кървене – не е известно. За всеки този процес е чисто индивидуални. Но както показва статистиката, при наличието на често повтарящи се кровохарканий, смъртоносни изход развиват достатъчно бързо. При продължителен курс на редовното кашлица повредятся по-големи съдове, купировать кървене от които няма да успее. Човек просто захлебнется с кръв, а белите дробове се напълва с течност, което ще доведе до мигновена смърт.

Прочети още  Кашлица при рак на белия дроб: причини, особености и методи за улесняване на

Смърт може да настъпи при продължителен курс на редовното кашлица, когато кървенето спре, не успее да

Обикновено на първа помощ и реанимация не са в състояние да възвърне човек към живот. Твърде малко време, за да намерите и задържите кровоточащий съд, без да вредят на тумора. Опасността е в това, че колкото повече тумор се създава натиск и дразнене, толкова по-агресивна става. В такъв случай подбират палиативно лечение, което ще помогне да облекчи страданието на умиращия.

Химиотерапевтический токсикоз

При изплащане на началните стадии на рак на белите дробове, се назначава химиотерапия. Цитостатические лекарства са способни да забавят процесите на делене на раковите клетки, като не позволява на тумора да расте и да засегне други части на белите дробове. Напълно убие ракът е почти невъзможно, но с помощта на химиотерапия може да се постигне опазване от рак, че ще живеят 20-30 години.

Химиопрепараты притежават висока токсичност, насочена не само към унищожаване на раковите клетки. Страда целия организъм, а образовани токсините се натрупват и развиват маса нежелани реакции.

При бързото натрупване на токсини в организма е нарушена работата на всички органи и системи. На първо място страда лимфната система, която не е в състояние да се справят с повишено натоварване. Човек става уязвим към различни вируси и бактерии, които по-рано са ликвидирани имунни клетки, без проблеми.

Смърт от рак на белия дроб може да настъпи в резултат на химиотерапия

Във връзка с това, всяка инфекция, дори най-банална, може да стане причина за летального., изм. Инфаркти, инсулти, стомашно-чревни кръвоизливи и други заболявания, развиващи се като странични реакции химиотерапия, причиняват смърт. Оказване на всякакъв вид помощ при наличието на рак на практика в 99% е безрезультатным.

Нарушение на дихателната функция

Раковите тумори са в състояние не само да растат във всички слоеве на белодробната тъкан, но и да произвежда филтър. Тази течност не е в състояние да се възпроизвеждат, така че се натрупва в белите дробове. Човек се чувства силна отдышку, а кашлицата става влажна форма. Появява се усещане, че в белите дробове че нещо пречи, но с помощта на кашлица да се постигне извеждане на инфильтрата невъзможно.

Прочети още  Мелкоклеточный рак на белия дроб: колко от тях живеят и колко неутешителен прогноза?

Нарушение на дихателната функция неизбежно провокира развитието на задушаване. Отначало това се проявява във вид на пристъпи, които преминават. След това пристъпи стават толкова силни, че да доведат до задушаване и летален изход.

Пристъпи на задушаване могат да предизвикат смърт от рак на белите дробове

Пристъпи на задух може да продължи различно време, което провокира остра недостатъчност на кислород в организма. На фона На това настъпва кислороден глад, от което страдат клетките на главния мозък, а сърцето изпомпва кръвта в 5-7 пъти по-бързо. Да помогне на човека при наличието на задушаване е невъзможно, тъй като въздействие върху самата причина (раковую тумор) е изключено.

Още една причина, освен инфильтрата, е механично преграждение тумор на изхода, през който влиза въздух. Този процес не е бърз, така че клиничните прояви на задух се прояви не веднага. Частично припокриване причинява затруднено дишане, придружена от задух. Когато туморът е върви и напълно закупорила просвет, идва смъртоносни резултати. Най-често болните умират в съня си.

Основните симптоми на крайна фаза

Опасността от рак е, че клиничните прояви на ранните етапи на почти липсват. Това ви тежи на ситуацията, тъй като първите признаци на заболяване на белите дробове се проявяват още в 3-4 стадий, когато в действителност се започне лечение късно и то няма да доведе до желаните резултати.

За крайна фаза, при която смъртоносни изход е неизбежен, се характеризира с такива симптоми като:

 1. Наличието на слюнка, която се отделя при най-малкия кашлица. Тя може да има пенистую структура, жилки на гной и кръв, а също така имат неприятен гнил мирис.
 2. Силен суха или влажна кашлица, който е последван от удар на диспнея. Човек, мисля, че в гърдите е инородный предмет. Кашлица причиняват силна болка и дискомфорт в гръдната кост, че е невъзможно да се премахнат никакви начини.
 3. Хриплость на глас, което възниква поради активното процес метастазирования на организма ракови клетки. Първоначално той става сиплым, след което напълно сяда. Човек се опитва да крещи, но това не се получава.
 4. Затруднено преглъщане, при който всяка храна и вода почти не преглътна. Глотательный рефлекс става болезнено, в гърлото се появява раздраженность и кървене.
 5. Поражението на мозъчните клетки, при което се развива редица необратими процеси, сред които загуба на паметта, зрението и слуха, както и инсулти и инфаркти съдове, след което идва смъртта.
 6. Остри болки в областта на ребрата, подобни на межреберную невралгии. За разлика от последното, при рак на смяна разпоредба не води до облекчаване на неприятни усещания. При този торакс може визуално да се увеличи. Характеризира се с ассиметричность гръдната кост.
Прочети още  Онкомаркеры на белите дробове

Силен суха или влажна кашлица, който е последван от удар на диспнея е симптом на крайна фаза

Пациентът не е в състояние да се движи самостоятелно. Много бързо си отиват сила. С всеки изминал ден състоянието бързо се влошава. Появяват нетърпими болки, които имат повишена натоварването на нервната система. Колко бързо се развива смъртоносни изход – не е известно. За всеки пациент, това се случва индивидуално.

Как да се облекчи състоянието на умиращия: палиативни терапия

Като умира човек от рак на белия дроб – не искате, дори най-злейшему на врага. Целият организъм се раздава и въстава срещу човека. Всички функции спират да се изпълнява правилно, е много силно страда мозъка. За облекчаване на страданието и болката на умиращия позволява на палиативно лечение. Тук се включват такива групи лекарства, като:

 1. Хормонални лекарства – блокират и забавят работата на лимфната система, което спомага за намаляване на възпалителния процес и на други естествени реакции на реакции на организма от рак.
 2. Кислород – позволява допълнително насищане на организма с кислород, намаляване на прояви на кислороден глад.
 3. Наркотични аналгетици тип – влияние на отделите на главния мозък, отговарящ за растежа на болка регионална синдром. Помагат за подобряване на състоянието на пациента, да върне спокоен сън.
 4. Ноотропные вещества – допринасят за нормализиране на мозъчното кръвообращение, намаляване на нуждата на клетките на мозъка от кислород.
 5. Радиотерапия – ексцизия части на малки тумори, които пречат на процеса на дишане.

За премахване на застой процеси в белите дробове, се назначава дихателна гимнастика. Добре помага за помпане на топки. На болния при възможност трябва да се движат повече, а храчки не сглатывать, а сплевывать. Това ще намали дразнене на лигавицата на стомаха, а също така ще се избегне развитието на допълнителни усложнения.

Спазмолитици и цялостни аналгетици при напреднали форми на рак не се използват. На пациента се дават само опиоидни аналгетици, които са в състояние да успокои дори най-силна болка. Продължителността на живота зависи от етапа и функции на организма.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *