Карцинома на простатната жлеза

Карцинома на простатата – това звучи като страшна присъда за мъжете. Диагнозата е притеснително, но се поддава на лечение и диагностика, подпомагане и по-нататък да водят здравословен начин на живот.

Какво представлява новообразование?

Карцинома на простатата – какво е това? Това е злокачествен характер новообразование, което се развива и расте, в тъканите на простатната жлеза е важен орган на мъжката полова система, оказва пряко влияние върху процеса на еякулация, чрез контролиране на уринирането.

Различава карцинома на простатната жлеза от други форми на злокачествени новообразувания на бавно с течение на рак може да се развие в продължение на 10-15 дни и в началните етапи може да даде метастази, удари и други органи и системи. Най-често засяга костите и лимфните възли, черния дроб и белите дробове.

Причини за развитието на патология.

Както казват лекарите — карцинома на простатната жлеза се развива по неустановленным докато причини. Въпреки това, лекарите отбелязват факта, че предизвика патология могат такива заболявания и състояния:

 • простатит – възпалителен процес, който тече в желязо, се твърди, че нарушава нормалния кръвен поток и носещи хроничен характер.
 • аденом на простатата, когато доброкачествени новообразование може да се развие и при липсата на лечение в злокачественное.
 • хормонален дисбаланс в организма и бактериални поражението на репродуктивната система, особено на простатата.
 • ако по работа или на същата сфера на дейност е свързана с контакт вещества и съединения, които съдържат в себе си кадмий.
 • наследственост – още един предрасполагающий фактор за развитие на рак на простатата.
 • небалансирана диета с ниско съдържание на месо, а също е лоша околна среда и напреднала възраст.

Както показва медицинската статистика – най-често диагноза на карцинома на простатната жлеза поставяна на мъжете след 50 години.

Процедурата патология

Най-характерен и първият симптом, който показва развитието на такава патология, като карцинома на простатната жлеза има проблеми с посещение на тоалетна и уриниране, прекалено чести позиви. Карцинома на простатата се развива бавно и защото при първите прояви на тези симптоми, – си заслужава да посетите лекар уролог.

Прочети още  Ацинарная аденокарцинома на простатната жлеза, точки по Глисону

Ако заболяването се изпълнява – това може да провокира проява на такива симптоми:

 • хематурия и парене в уретрата при уриниране.
 • болки, локализирани в долната част на корема и инконтиненция на урина.
 • наличието на кръв в състава на спермата и разстройство на ерекцията.
 • кървене, със болка от ануса.

По отношение на медицинските прогнози – в началните етапи на течението патология, тя се поддава на лечение, но в напреднал етап на течението прогнозите са разочароващи. При увеличаване на лимфни възли отива подуване на краката, а при поражение на костите, метастази в таза – се развива мускулна слабост и възможна парализа на долната част на тялото, причинени от компресия на гръбначния мозък.

Диагностика патология

Карцинома на простатната жлеза и нейните диагностирование се състои от тези методи:

 1. Извършване на визуална проверка, пальпация и история като.
 2. Провеждане на тест с прилагането на раковите маркери.
 3. Провеждане на ултразвукови изследвания и томография е необходимо.
 4. Оградата на биоматериала с помощта на биопсия и лабораторно изследване на предмет наличие на ракови клетки.

По отношение на провежданата инспекция на пациента – е, преди всичко, провеждане на ректално изследване, когато на този етап лекарят поставя предварителна диагноза на наличието или липсата на тумори, чийто размер е над 1-2 виж, За да потвърди или опровергае предварителна диагноза – лекарят предписва провеждането томография и ЕХОГРАФИЯ, при оценка на степента на агресивност новообразувания се прилага практиката на провеждане на биопсия, ограда и последващото проучване на биоматериала.

Диагностирование с помощта на онкологични маркери може да се идентифицира с патология на най-ранните етапи на нейните течения, когато негативна симптоматика не се проявява. Ако показателите надвишават нивото на концентрация на PSA от 2.5-3.5 ng/ml – това говори за разширяване на заболяването. Ядрено-магнитен резонанс и компютърна ТОМОГРАФИЯ, а също и позитрон-емисиите вид томография помага да се определи местонахождението и размера на патология, наличието на метастази, при толкова силни болки, развитието на гематурии – лекар е предписал допълнително провеждане на изследвания на пикочните пътища и ректума.

В последния етап от течението патология – лекарите предписват допълнително провеждане на диагностика на вътрешните органи на коремната кухина и рентгенова снимка на белите дробове. Данни методики за диагностика позволяват да се разкрие вторични огнища на рак, които могат да сполетят костите и черния дроб, белите дробове и други органи.

Лечение на карцином на

Тактика и техника на курса на лечение се назначава с оглед на етапа на ракового новообразувания и поражения на вътрешните органи и системи. Ако се диагностицира малка по размери тумор, до 2-ри етап на развитие – лекарите предписват оперативна намеса и отстраняване на новообразувания, цялата простатата изцяло или на самата жлеза с заобикалящите я тъкани, претоварени лимфатическими възли.

Прочети още  Инвазивна карцинома на млечната жлеза

Освен това в ранните етапи на лекарите могат да извършват не само на химиотерапия, но и радиация, както и използването на брахитерапия – въвеждане на радиоактивни на лекарството директно в засегнатата простатата. Съвременните методи на лечение предвиждат курс имунотерапия с въвеждането на моноклонални антитела въвеждането на антитела, които предизвикват апоптоза на атипични клетки.

Профилактика патология

Превенцията се състои от няколко прости и елементарни правила.

 1. Физическата активност намалява шансовете за развитие на рак на простатата. Също така си струва да спрат да пушат и да пият преминете към здравословно хранене – това ще ви помогне да се очисти тялото и нормализиране на теглото.
 2. Обърнете внимание и на собствената си диета – повече зеленчуци и плодове с по-голям процент на калций храни с животински мазнини.
 3. Консумирайте витамини А и е – това ще подобри прогнози след 50 години, тъй като помага да се намалят с 30% вероятността от развитие на патология.

Препоръките на лекарите са прости и лесни за изпълнение, които позволяват запазване на здравето.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *