Карцином на paget на гърдата

Синдром на Paget свидетелства за истинския рак на гърдата. Това онкологично поражението эпителиального слой на зърната.Първоначално се е смятало, че са заразени клетки не са рак, но по-късно се оказа, че клетките на Paget наистина тровят организма. Често промените в организма се отнасят само за външния вид на повърхността, не е доставка на дискомфорт.

Причини

В този момент е невъзможно да се изведе една единствена причина. Сред общите фактори може да бъде идентифициран:

 • еко;
 • наследственост и генетика;
 • нарушение на обмяната на веществата;
 • неправилно хранене;
 • злоупотребата с тютюневи изделия;
 • вирусни и имунни заболявания.

Основната причина за онкологични заболявания в наше време е прекомерната консумация на транс-мазнини в храната. Ярък пример за това е маргарин, бърза храна, покупната сладкиши, захарни изделия. Всички тези продукти съдържат растителни мазнини са с ниско качество, които са маскирани като животни и се нарушава обмяната на веществата, а така също провокират рак.

Признаци

 • болестта най-често се проявява в период на менопауза или след него;
 • основните симптоми са пакет или лющене на кожата на зърната;
 • понякога се усеща сърбеж и парене;
 • при половината от пациентите усещане за чуждо тяло под зърното;
 • при бременни е възможно нарушение на кърмене.

Обикновено жените изпитват симптоми от 6 до 8 месеца, до момента на инсталиране на диагнозата. Симптомите на болестта на Paget могат да се различават в зависимост от стадия на болестта. Въпреки това, най — честите симптоми- расслойка и лющене на кожата на зърното, на люспи бежов цвят или кръвни секрет от млечните канали, запечатване.

Прочети още  Бластома на млечните жлези: причини, симптоми и лечение

Най-първият симптом — екзема (валежите обикновено засяга само един от зърната). Ареола на зърното може да бъде червена, сърбеж и възпаление. В някои редки случаи зърното западает вътре.

Въпреки това, че симптомите засягат само зърното, с течение на времето клетките се разпространяват навътре, навътре, на млечната жлеза.

В принудителна масата случаи, жените погрешно се диагностицира дерматит, екзема или алергия, така че не се обръщат за помощ към лекар. Съмнения се появяват само в последните стадии, когато се появи възпаление, повишена чувствителност и болка.

Диагностика

Традиционни и първична метода на диагностика е маммограмма. Също така се прилага биопсия (взимането на проба на засегнатата тъкан за анализ на патолога) и цитопатология (изследване на остъргване под микроскоп), за да се потвърди диагнозата и може да бъде полезна. Както беше казано по-горе, поради приликите с екзема, заболяването е трудно за диагностициране. В началните етапи може да се прилагат пальпацию или визуална проверка.

Лечение на

Терапевтичен подход показва сравнително ниска ефективност, в сравнение с хирургически метод. Медикаментозно лечение е малко по-различна от лечение с други онкологични заболявания. С помощта на лекарства се извършва на химиотерапия, която взима сили на организма, принуждава здравите клетки да се борят за съществуване.

При такова остаряло «костыльного» метода за множество «против», сред които:

 • прогресирането на хронични заболявания;
 • понижаване на имунитета;
 • намаляване на работоспособността;
 • опасност за сърдечно-съдовата и лимфната система.

Физиотерапия

Физиотерапевтични процедури – поредица от събития, свързани със специална апаратура. При болест на Paget активно се използва електрофореза, ултразвукова терапия и шокова терапия. Вибромассажи и криогенез се използват в процеса на рехабилитация и за предотвратяване на рецидив.

Прочети още  Лечение на рак на гърдата

Спецификата на лечение, често зависи от характеристиките на истинския рак на гръдната жлеза. Модифицирана радикална мастектомия препоръчват при агресивен рак или по-тежки случаи (DCIS), в случай, че диагнозата е потвърдена. В този случай лекарят премахва гърдите, накладки над гръдните мускули, както и някои от лимфните възли в мишници. В случаи, на инвазивни видове рак, хирургът може да извърши обикновена мастектомия, като се премахне само гърдите и лигавицата над гръдния мышцей.

Има пациенти, при които болестта се отнася само зърното, а операцията може да се мине с опазването на млечната жлеза. В процеса на такава операция, хирургът премахва зърната, ареолу, и, засегнатата рак, част от гърдите.

Профилактика

Болестта на Paget не може да бъде уведомен. Но може да предотврати развитието на болести и усложнения, като например остеоартрит. Все още се препоръчва умерена физическа активност, разходки пеша, плуване, активни спортове.

Относно диети, трикове прости – периодично гладуване, с протокол 16/8. Това означава, че 18 часа (8 от тях перепадает на сън) на ден вие голодаете. При този режим на хранене на здравите клетки ще се унищожат заразените с рак на остатъците от вода и хранителни вещества. Същото нещо се случва при химиотерапия, когато отслабва целия организъм и на фона на отслабени и раковите клетки. В период на глад може да се пие вода, напитки без захар, билкови отвари.

Въпреки целия ужас, който вдъхнови ни онкологические заболявания, болест на Paget — не е смъртоносна болест, която лесно може да бъде отстранен, особено в случай на навременно лечение за помощ. Още няколко десетилетия назад, тези заболявания се приемаха за нелечими. Кой знае, може би утре учените ще разкрият формулата, позволяваща да се излекува от рак в рамките на няколко дни.

Прочети още  Карцином на Paget на гърдата: симптоми, диагноза и прогноза

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *