Какво е папиллома

В процеса на живота на един човек в тялото му може да се образува различни пигментни петна, бенки, които не са, обикновено, дискомфорт. Изключения са характерни образувания под формата на папиллом, които възникват при отслабен имунитет на хората и да не се спазват от тях на елементарни хигиенни процедури. Папиломи е необходимо своевременно да се лекува, за да не се допусне и разпространение и не се влоши вредните процеси в организма.

Причина за образование папиллом

Основните причини за проникване на инфекция в организма на човека може да се нарече:

 • Сексуални отношения с малко познати хора. Вирусът е способен да се предава чрез целувки и половите органи в този случай, ако на лигавиците има пукнатини и драскотини. При нестандартни секс вероятността от заразяване също е налице.
 • Внутриутробная предаването на инфекция. По време на раждането папилломный вирус е в състояние да стресне плод. Това се случва по време на нараняване на вагината хирургично ли самопроизвольным начин.
 • Не спазването на елементарните правила за хигиена. При посещение на такива обществени места като бани и сауни, при използване на общи кърпи, прибори за хранене и други неща на риска от инфекция е значително подобрена.

Една жена трябва да планирате своята бременност много внимателно, а по време на бременност постоянно се намира под контрола на лекар, за да се избегне заразяване на организма и предотвратяване на по-нататъшно разпространение на вируса чрез плод.

От опасен човешки папиломен

Папиломи в инкубационен период на размножаване не са опасни за човека и не се проявяват външно. На по-късен етап на образование започва да се появява по тялото и е достатъчно силно действа върху повърхността на епитела. Възниква риск от нараняване на натрупване и предаване на инфекции в кръвта.

Прочети още  Човешки папиломен Вирус 18 тип: колко е опасно?

Израстъци са опасни не само възможни възпаления, при напреднал етап на вируса, той може да започне да перерождаться в ракови тумори. На пациента може да се развие малингизация. Процесът е злокачествен прераждане на клетките причинява рак на кожата. Да свириш тревога, трябва да са в следните случаи:

 1. при силно увеличение натрупване;
 2. при възникване на сърбеж, парене и болезнени усещания в областта на лезии;
 3. цвят преображение папиломи;
 4. промяна на нейната форма;
 5. серозные или зацапване на натрупване.

Тези симптоми изискват незабавно лечение към специалист. Навреме започнатото лечение ще помогне да се избегнат усложнения и прераждане доброкачествени образувания в злокачествени.

Видове папиллом

Папиломи могат да бъдат няколко вида:

 • Плоски. Характерни за образувания в предната част на главата, времеви зони, клепачите, шията, но може да се прояви и на други места с мека и нежна кожа.
 • Прости и обикновени. Обикновено се локализират малки малки групи на краката и пръстите на ръцете, и изглеждат много малки (около 3 см). На повърхността те имат грапава и неоднородная.
 • Перианальные генитални. Приличат на карфиол по външна структура. Се образуват на нежната лигавица на устата, гениталиите, ануса. При мъжете често се локализират на кръв към пениса, при жени, на срамните устни.
 • Подобни на нишка. Изпъкнали образувания с много дълъг корен, много мобилни, и се образуват на кръстовището на жлезите с вътрешна секреция. Характерни за хората от по-възрастните.
 • Плоскоклеточные. Най-коварни израстъци, водещи, в повечето случаи, до злокачествени образованиям.
 • Инвентированные. В носните крила често могат да се срещнат генитални образование.
 • Отнасяйте. Се образуват на краката и се лекуват сравнително просто.
 • Фибропапиллома. Грибковидные израстъци, които са предпоставка за развитието на меланом.
Прочети още  За да разкажат на месечни миома?

Лечение на папиломи

Лечението се провежда под ръководството на специалист. Лекарят първо се извършва преглед на пациента, взема от него необходимия материал за анализи, и, ако е необходимо, назначава на редица диагностични процедури за потвърждаване наличието на вируса.

Най-лесен метод за лечение, особено в ранен стадий от развитие на заболяването, противовирусная терапия. Тя е насочена към потискане на вируса и повишаване на имунитета на болния. Средства за терапия са следните препарати:

 • аллокин алфа;
 • гроприносин, или изопринзин;
 • панавир;
 • эпиген интимност;
 • крем Aldara, или крем Кераворт.

За да се избегне повторно заразяване да повишим имунитета си. За да не се поддаде на този вирус, трябва да спазват следното:

 • Приемате лекарства за укрепване на имунната система. Това могат да бъдат иммунал, екстракти от билки, лекарства (полиоксидоний).
 • Прием на витаминни комплекси. Важно е да бъдат предотвратени в есенен и пролетен период на годината.
 • Диети, поддържане на активен начин на живот, да се освободим от вредните превычек.
 • Втвърдяване и разходки на открито.

Премахване на папиллом

Папиломи може да се премахне с помощта на хирургична намеса. Тези процедури са възложени в случай на небрежност заболяване или няма ефективно лечение, направено преди това.

Към основните методи за отстраняване на папиллом включват:

 • Лазерно обгаряне. Най-лесният и достъпен метод. С помощта на новокаина или лидокаин се извършва аналгезия. В продължение на три секунди лазер выжигается един корен натрупване.
 • Радиоволновое премахване. С помощта на радиовълните се извършва същата операция, както и с лазер. Израстъци изсъхне и се отстранява от повърхността на кожата.
 • Приложение на течен азот (криодеструкция). При температура на азот в минус 195 градуса се случва на медицинското обгаряне с билки и отлагане източник на образование. След няколко дни израстъци, които умират. На тяхно място в продължение на няколко дни се вижда зачервяване, но вече след няколко седмици всички безопасно се провежда.

Криодеструкцию не може да се прилага върху лицето, тъй като е възможно шрамирование на тънка и нежна кожа.

Папиломи по тялото на човек – това е доста неприятна ситуация. Тези израстъци е лесно да наранят при чесане или измиване на кожата. Спешно трябва да се лекува такива образование, тъй като в противен случай вероятно отравяне на кръвта или ескалацията доброкачественного натрупване в злокачественный.

Прочети още  Полипи в червата: причини, симптоми, диагностика и лечение

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *