Какво да очакваме от бременни от човешки папиломен вирус?

90% от населението на Русия са носители на папилломовируса. Заразяване е възможно по полов път, в ежедневието и по време на раждането. В групата на риска винаги се намират жени, които очакват раждане на дете, папиломи при бременност активно се проявяват. Като цяло, тази категория заразени претърпява хормонални смущения, висока нужда от витамини и минерални вещества, тежестта върху имунната система. Когато организмът на бъдещата майка, е склонен поне една от трите изброени по категории дефицит, той отслабва и губи способността да контролира живота на дейност на вируса.

Как става заразяването с вируса?

Заразяване на папилломовирусом обикновено се случва:

 • По време на полов акт, анален и вагинален секс.
 • В ежедневието при използване на чужди кърпи, бръсначи, четка за зъби, немытой съдове. Претъпкани с хора през дръжки на врати, парапети, стълбищни парапети.
 • При преминаване през родовия канал на заразена майка плод.
 • Не се изключва и въздушно-капков път.

След като в организма на човека, вирусът през кръвта прониква в клетките на кожата, лигавиците и перерождает ги кара да работят по нов начин.

Множество папиломи

Причините за появата на папиллом по време на бременност

Ако бъдещата майка вече трябваше да се бори с човешкия папиломен вирус до света на детето, тогава и по време на бременността в тялото си «живее» HPV. Да се отървем от него е невъзможно, на този етап традиционната медицина, той е признат не излечимым.

Прочети още  Внутрипротоковая папиллома на гърдата: видове, симптоми и лечение

Имунната система на здрав човек чудесно се справя с техните отговорности, вирусът не се проявява, е под строг контрол. Бременността е Период, винаги се подлага на имунитета на жената сериозни изпитания. Тялото отслабва, което води до пробуждане на папиллом, те активират своята дейност.

Не е задължително проява на тумори при жените ще започне веднага след зачеването. Най-активно човешки папиломен вирус при бременност се проявява в третия триместър.

Причините се крият в следното:

 • Промяна в хормоналния фон.
 • Нарушение на функционирането на имунната система.
 • Отслабване на целия организъм и подобряване на товари.
 • С наднормено тегло.
 • Захарен диабет.

Като човешки папиломен вирус по време на бременност засяга бебето?

Рискове за здравето на бебето са на разположение, въпреки това, те са минимални. 2-3 натрупване или множество папиломи на процеси на развитие и растеж на бебето по никакъв начин няма да се отрази. За здравето на мама, брадавици са абсолютно безопасни.

Има риск от заразяване на бебето по време на раждането, ако интимните места роженицы изумени папилломами. Този начин на предаване се нарича вертикален и вероятността не е висока. В повечето случаи, ако организмът на новороденото се сблъска с тази инфекция, той сам ще се справи с тази заплаха.

Медицината са известни случаи, вероятността е пренебрежимо малък, заразяване на детето от майката на болния HPV, както и появата на образувания на дихателните пътища при бебето.

Диагностика

Точното определяне на инфекция при бременната се занимава с дерматолог или венеролог. Вирус е много типична и за всеки вид се проявява по свой начин. Разглеждане може да се диагностицира само генитални брадавици. Обаче се установи принадлежност към определен тип и степента на онкогенности е възможно само с помощта на лабораторни методи на изследване.

Прочети още  Папиломи на влагалището

Материал за извършване на анализ на PCR гинеколог получава, като терени с шийката на матката. Проби за изследвания са изложени на специални ензими. В резултат на това, изкуствено отгледани проба, се изучава под микроскоп.

Анализ ви позволява да зададете типа на вируса, наличието или липсата на склонност към онкогенности, а също и да се изчисли количеството на вируса, съдържаща се в човешкото тяло.

За информация относно функциите, структурата израстъци прекарват гистологическое преглед. Анализ на данни, ви позволяват да зададете предразположение папиломи да се израждат в онкологично образование.

PCR-диагностика позволява задаване на тип на вируса

Препоръките на лекарите при откриване на проявите на папилломавируса в бременната

Много жени се интересуват от лечение израстъци или премахването им е само по причина на собствените си комплекси (грозно, не и естетика). Наистина, израстъци, негативно влияние върху външността на жената. Особено ако брадавиците са разположени по откритите части на тялото. Не се препоръчва лечение и премахване на образувания в следните ситуации:

 • Новообразувания не създават дискомфорт на бъдещата майка.
 • Израстъци не е постоянно в контакт с дрехи.
 • Цвят и форма на папиллом не се променят, те не се възпаляват.

Ако ситуацията е коренно обратната, след това премахнете папиломи могат чрез премахване на тумори при бременни. Се прилагат: метод на замразяване с течен азот, лазерна коагулация или радиоволновое ексцизия.

Лечение на лекарствени средства по време на света бебе хапчета и мехлеми провеждат изключително рядко. Повечето лекарства имат противопоказания за приложение от бременни, така че да ги използват в лечението не може да бъде.

Защо лечение за HPV папилломовируса не е желателно по време света на детето? Причините се крият в следното:

 • лечението включва медикаменти стрес за организма на майката, който естествено се отразява на малыше;
 • повечето образувания, които са се появили по време на бременността, преминават себе си след раждането;
 • премахване на папиллом при бременност се прави с помощта на лекарства местна упойка, компоненти на които, се качва в кръвообращението на майката, оказват негативно въздействие върху плода.
Прочети още  Отколкото да се лекува папиломи по тялото

Радиовоновое премахване на папиломи

Профилактика HPV при бременност

Ако вирусът е открит преди зачеването, тогава се препоръчва да се премине на лечение за HPV, а след това да се планира бременност. Жените не са носители на инфекция, трябва да беречься от заразяване и при полови близост се насладите на барьерными контрацептивами.

Бременни «носители» папилломавируса трябва да се поддържа активността на имунната система: да правят разходки на открито, се приемат витамини и минерали, балансирано хранене. Хормонални смущения и набор от тежести също са в състояние да събуди инфекцията.

Да се избегне появата на тумори по време на бременност ще ви помогне носенето на широки дрехи от естествени материи. Тясно не по размер надетое бельо е в състояние да търка кожата си, нарани я, че предизвиква появата на тумори.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *