Какви разпределение са възможни миома

През целия живот на жената трябва да се обърне особено внимание на естеството на кървене от половите пътища. Тези, които се наблюдават в межменструальный период, се наричат бели. В нормални бели и светли белезникави или прозрачни, и ги съвсем малко – не се изискват никакви допълнителни мерки за защита на бельо например, дневни подложки. Ако имате някакви заболявания, бели променят цвета и консистенцията. Какви са секрет миома – новообразовании, отмечающемся всяка втора жена в репродуктивна период?

Миома: какво е това?

Миома на матката

Да поясня, тъй като може да промени характера на вагинални секрети, трябва да разберете, какво представлява миома.

Това е доброкачествен тумор. Намира тя в тялото на матката, в слоя на миометрия, и се състои от тези клетки, които формират мускулите на матката. Миома е няколко вида. В гинекологията се отделят миома:

 • субмукозные;
 • субсерозные;
 • интрамуральные;
 • интерстициален.

Ако субсерозная миома расте в коремната кухина, а защото до постигане на тумор с внушителни размери може да няма никакви симптоми не се наблюдават, а след това при субмукозной възли растат директно в кухината на матката. Именно този подвид кара жените да се обръщат към лекар по повод на тежки и болезнени кръвоизливи при менструация.

Интрамуральная миома расте директно в мускулната стена.

По-голямата част от случаите, диагностицирани миоматозных възли представляват интерстициален. Разпределение миома в такива случаи се проявяват дълги менструальными кървене. Жена губи много кръв, започва да се оплакват от умора, слабост. Но това се вижда само тогава, когато туморът достигне значителни размери.

Разпределение, когато матката

Болезнено отделяне

Не може да предскаже с точност до 100%, как точно ще се промени естеството на месечни и за какво точно ще се появи секрет при появата на доброкачествен тумор на матката. Това е много индивидуално. Пациентката имат различни оплаквания. Но някои модели могат да бъдат проследени.

Когато матката могат да бъдат зацапване – този факт се потвърждава от повечето жени, засегнати от проблема.

Първата особеност – на менструацията протича малко по-различен начин, с разлика от стана на много години един познат сценарий. Те могат да бъдат:

 • ограничени (макар че по-рано са били в изобилие);
 • твърде продължителни и силни, със съсиреци (при това, което е в норма, за тази пациентка наскоро са умерени трехдневные периоди);
 • болезнени;
 • мажущими и продължителна.
Прочети още  Какъв сапун от папиллом по-добре: дегтярное или стопанско?

Какви секрети миома на цвят?

Директно в период на менструация кървене те могат да бъдат същите, както и самата менструална кръв.

Понякога график на менструация не е изместен, но това зацапване не са такива, както обикновено. Те стават бледи, като просто на сукровицу или, напротив, прекалено ярки. Всичко това е причина за обръщане към лекар.

Най-често, на нея започват да бият тревога, когато откриват у себе си кръвни разпределение е в средата на цикъла, за няколко дни преди началото му или след това, когато месечни вече са отминали и няколко дни са «сухи».

Ако обърнете внимание на отделяне, когато матката след менструация или в друго неурочное време – например няколко дни преди «критичните дни», това означава, че туморът се е увеличил размери или възли са разположени на такова място, че създават пречки за нормалното изтичане на кръв в дните на менструално кървене.

След месечен или до тяхното начало не е задължително да бъдат ярко червени секрет. Най-вероятно вие ще наблюдавате:

 • кафяви секрети;
 • бежова секрет.

Може би на дневна г. ще остане отпечатък – ще се намажете кафяво. Ако това се случи еднократно – няма остра нужда незабавно да се присъединяват към лекар: не е изключено, че в организма всичко е в ред, просто се случи хормонален срив, и на следващия месец всичко ще работи.

Ако вторият цикъл поредна видите кръв или всички зауствания дори със слаба кръв на всеки оттенък, е необходимо да си запишете час за гинеколог за прием.

Какви са секрет за миоми са най-характерни в межменструальный период? Кафяви или просто тъмни. Те не съдържат пресни, червени, а свернувшуюся кръв. Факт е, че фиброми съдържа кръвоносни съдове, които понякога се повреждат. Кръвта от тях излиза навън или заедно с месечни, или в някакво друго време на цикъл.

Освен това, голяма миома може да бъде поставен така, че частично се припокрива изход отслоившегося на ендометриума при «критични дни». След това разпределение се наблюдава и след менструация – това са останки от эндометриального слой, «отслужившего» си.

И В двата случая кръв успява да се сгуша, така че жената вижда не червени секрет, а бела е друг оттенък.

Прочети още  Полипи в червата: причини, симптоми, диагностика и лечение

Обърнете внимание на следващия симптом: 2-3 дни преди очакваната дата на настъпването на менструация за дневна г. се появява така наречената «мажат»: безболезнен кафяво-откриване на следи. Ден преди началото на месеца те могат изобщо спре и само чрез денят започва «нормална менструация. Това явление те кара да се предположи наличието на проблеми във функционирането на половата система.

Но кафяви секрети, когато матката се появяват не винаги. Освен това, често в продължение на дълго време една жена не подозира за наличието у нея на доброкачествен тумор. Само при назначаването на ултразвукови изследвания по съвсем друг повод, лекарят определя миому.

Причините за появата на миома

Късни-раждания

Доброкачествен тумор на миометрия е хормонална природа. Ако по-рано я е установено предимно при жените късно в репродуктивна възраст във връзка с «пляской хормони» преди приближаване на климаксом, сега често диагнозата «миома» залагат на младите, на 20-25-годишните пациенткам. Причина – изобилието от стресовите фактори в съвременния начин на живот, имат огромно влияние върху функционирането на репродуктивната система.

Влияят за появата на миома и:

 • наследственост;
 • късно (след 35 години) раждане;
 • липсата на раждането;
 • хронични гинекологични заболявания.

Под влиянието на тези неблагоприятни фактори възможно появата на дисбаланс «основни» на женските полови хормони: естроген и прогестерон. Клетките започват да се обърка сподели в мускулната слой на матката възниква тумор.

Трябва веднага да поясним: миома никога не е прероден в злокачественное новообразование! Не си струва да изпадате в паника при откриването си на планираните проверка: в повечето случай тя успешно се лекуват: или спира в развитието си, или се намалява постепенно по размер.

При настъпване на менопауза миома почти сигурно ще изчезне самостоятелно, така и като поддържащи я естрогени продуцируются в тялото в значително по-малък, отколкото в младостта си, да е количество.
Затова при по-малки размери на тумора, ако зацапване, когато матката не се притеснява пациентката и няма болки или влошаване на здраве, лекарите често изберете тактика наблюдение.

Лечение на миома

Лечение на миома

Ако една жена спазва следните явления:

 • редовно «мажет» преди и (или) след менструация;
 • самите менструация са станали големи, до 10 или повече дни, идват със съсиреци;
 • monthly са придружени с изключително неприятни усещания;
 • имам чувството, че в корема ми се е появил нещо «свръх», че нещо пречи;
 • увеличават размерите на корема – тя трябва да изглежда вашия гинеколог.
Прочети още  Плацентата полип: симптоми, опасност и методи на лечение

Освен обичайните за разглеждане в стола си с огледала, гинеколог ще предпише на пациент, УЛТРАЗВУК, може би, ще препоръча да се подложи на процедурата хистероскопия (ако моделът на УЛТРАЗВУК се окаже неясно).

Тумори на малкия размер, не лекуват. Лекар може да ви препоръча една жена да промени начина си на живот, да стане по-активна: известно е, че един от факторите за образуване на миоми става затлъстяване. Трябва всеки ден да обърнат внимание на физическите упражнения: ходене, тичане, за премахване на застой на кръвта в малкия таз.

Ако туморът причинява някои неудобства или открива тенденция към нарастване, лекарят може да предпише прием гестагенов. Понякога се предписват на Кока – хормонални противозачатъчни, които блокират производството на хормони, които правят възможна овулация. Овулацията не се случва, яйчниците са «заспали» – миома не расте или намалява.

При значителни кровянистых секрети се извършва лечение бурселином. Ако менструацията става обилни и продължителни, но все още се случва загуба на кръв в межменструальный период, жената може да започне да страда от недостиг на хемоглобин, което, от своя страна, води до други нежелани ефекти.

По-радикален метод на лечение – емболизация на маточните артерии: просто ги пережимают, ако закрием храненето на клетките на миома. Тя постепенно намалява.

Изключително рядко прекарват хистеректомия – отстраняване на матката. Тя се показва само при много големи миомах, значително които пречат на функционирането на съседни органи – пикочен мехур, черва – поради тяхната бъде смазан.

Секрет от половите пътища, различни от нормалните, произтичащи от «неурочное» времето е един от симптомите, които трябва да накара жената да се обърне внимание на своето здраве.

Monthly със съсиреци, кафяви секрети в различни дни на цикъла (да не са период на «календарен» месечното кървене), болка – всичко това са сигнали на организма, свидетелстващи за неблагополучии. Миома е един от най-честите заболявания на репродуктивната система, затова е добре проучен. Разработени ефективни схеми на лечение. Колкото по-рано ще има диагноза – по-лесно е да предупреди прекомерен растеж на миомата. Затова при различни «нестандартни» секрети нанесете посетете лекар, който ще разработи тактика на лечение и ще «издържи» на болестта в начален етап.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *