Какъв сапун от папиллом по-добре: дегтярное или стопанско?

Сапун от папиллом е един от най-разпространените народни методи. То е заслужило своята популярност дължи на добри резултати на много достъпна цена. Удобство е в това, че освен стандартните приложения, има различни рецепти за нейното съчетаване с други лечебни компоненти.

Механизъм на действие на сапун на папиломи

Има много различни начини да се отърват от съществуващите в тялото папиллом. Сред най-популярните могат да бъдат разграничени рициново масло, сок от алое, масло от туи и, разбира се, извънредно сапун.

Ефективността на сапун се състои в това, че той оказва активно подсушивающее действие. Това се случва поради алкална среда. Сапун в буквалния смисъл на думата източване на водата от образувания. И тъй като папиломи много чувствителни към вода, то тя оказва върху тях дестабилизира действие. На същия принцип сапун може да се отрази и на гражданите на образование, например акне.

Но е важно да запомните, че за да се отървем от папиллом и други образувания, не е подходящ за всяко сапун. Разрешено за употреба стопанско или дегтярное сапун. Те притежават естествен състав и в тях напълно липсва парфюми и оцветители. Какво да не се каже за най-популярните видове тоалетни.

В магазините може да се намира на 3 места сапун: 65, 70 и 72%. Този индикатор информира за броя на мастни киселини. За борба с папилломами най-подходящи варианти 65%. Що се отнася до масите, нещо, което един блок сапун стандарт тежи 200 грама.

Предимства и недостатъци на прилагането на

Предимства на нормална парче сапун е достатъчно много. Освен естествен състав, също се откроява:

 • Допълнителен антибактериален ефект, което е не по-малко важно;
 • Противовъзпалително действие;
 • Сигурност. За разлика от много аптеки средства, базирани на ефекта на обгаряне, сапун, не носи риск от получаване на изгаряне. Това е особено вярно, ако има папиломи на врата или лицето, където кожата е най-тънка и чувствителна;
 • Широката достъпност. Не всеки човек ще бъде лесно да се намери свежо алое или определен медикамент от папиллом. А ето стопанско или дегтярное сапун може да се закупи навсякъде в близост до магазин за хардуер;
 • Най-ниската цена. Този фактор също прави сапун средство, достъпно за всички категории граждани.
Прочети още  Миома на матката и хиперплазия на ендометриума – как да се избегне рака?

Сред предимствата на сапун от папиллом ниска цена и наличност

Сред недостатъците на сапун, тъй като средства от папиллом, може да се нарече фактът, че тя не винаги се оказва ефикасен. Именно по тази причина лекарите обикновено не подкрепят лечение с помощта на народни методи, включително и сапун. Факт е, че някои от пациентите се опитват да се отърват от досадните образувания по кожата само нетрадиционни начини и в крайна сметка, ако средство не даде резултати след време може значително да бъде загубена, а ситуацията усугублена. По тази причина, лечение на папиломи винаги е необходимо в комплекса.

Пране сапун от папиллом

Пране сапун от папиллом – доказан времето средство за защита. Използва го съвсем просто.

Състав и полезни свойства

В състава на всички известни сапун влизат мастни киселини и основи. За сметка на това се постига ефект теглене на вода от папиллом. Също сапун съдържа компоненти като натриева сол и натриев карбонат.

Този натурален състав позволява да се използва сапун, дори при малки деца и бременни жени. Точно по тази причина повечето млади родители предпочитат да перете дрехите на бебето изключително сапун. Това позволява не само да почистите дрехите от кал, но и за създаване на някои антибактериално действие. Единственото нещо, е важно да се обърне внимание на това, не се ли суши при прилагането на бебешката кожа на бебето.

Правила за ползване

Не всички знаят, как да се отървете от папиллом сапун. Най – лесният начин е да се вземе душ, а след това намылить проблемните зони сапун така, че да образува дебел слой пяна. Я, не се измива и се оставя да престои цяла нощ. Дори може да се наложи отгоре подобие на акаунта. Иде остатъци от пяна се отмива.

По време на полагането на сапун върху кожата, е важно да не се допуска увреждане на папиллом. При правилно използване е вече на 4-5 ден трябва да се вижда резултат.

Дегтярное сапун

Дегтярное сапун от папиллом и се радва на достатъчна популярност. По състав той е подобен на започнало, но има една разлика. В него се добавя естествен катран. От общата маса на катран представляват 10%.

Полезни свойства и показанията при папилломах

Дегтярное сапун, въпреки на пръв поглед не много естетичен вид, може да се похвали с такива полезни свойства като:

 • Антисептично действие. Сапун помага за предотвратяване на разпространението не само микробите, но и гъби;
 • Стимулирането на регенерацията на тъканите;
 • Противовъзпалително подсушивающее действие.
Прочети още  Миома на матката при менопауза

Основното предимство на дегтярного сапун преди започнало е, че тя е по-съхраняващ ефект върху кожата, но при тази е не по-малко ефективни в борбата с папилломами.

Характеристики на приложението

В случай на използване на дегтярного сапун от папиллом на тялото не трябва да забравяме за някои особености. Най-важните от тях са, че:

 • Да не се използва сапун в областта на външни и вътрешни полови органи:
 • Трябва да се избягва контакт с всички мазен повърхности;
 • Не е ефективна в борбата срещу патогени плоска форма;
 • Оказва деструктивно влияние на вече наличните образование, но не премахва причината. Така че използването на сапун трябва да се извършва в комплекс с други средства за лечение, насочени директно към папилломавирус.

Дегтярное сапун от папиллом

Тези правила са валидни и за пране сапун включително.

Стандартен начин на приложение дегтярного сапун предполага нанасяне върху чиста кожа до образуване на плътен слой пяна. Значение даде, за да изсъхне и се оставя на тялото за няколко часа, в идеалния случай за една нощ. Процедурата се повтаря няколко дни, докато участък от кожата с папилломами достатъчно, за да не изсъхва. В резултат на това обучение трябва сам да падне.

Много хора се притесняват да използват дегтярное сапун поради характерната си миризма. За това най-добре е всички процедури се извършват на една нощ. През това време миризмата успее развеяться.

Противопоказания

Ако пациентът решава да се бори с папилломами с помощта на сапун, след това си заслужава да се помни, че този метод има някои противопоказания, които трябва да се вземат предвид. Сред тях са:

 • Изключително, не е препоръчително да се прилага сапун на папиломи, ако по тях има видими пукнатини и рани;
 • Не може да се използва сапун за участъци, разположени близо до мазен оболочкам: около очите, в областта на гениталиите;
 • Ако има риск от озлокачественения образувания също си струва да се откажат от този метод.

Важно е да запомните, че сапунът има подсушивающий ефект. А това означава, че ако кожата на пациента е прекалено суха, или по-това има някакво кожно заболяване, което най-добре е да се обърне внимание на друго лечебно средство, или да се консултирате с вашия лекар.

Популярни рецепти на базата на сапун при патология

Търговско малко само по себе си е достатъчно ефективно средство за защита срещу папиллом. Но е напълно възможно и да засили действието му с помощта на другите природни компоненти. По-долу са вариации на използването на сапун. Във всяка от рецептите се допуска подмяна на сапун на дегтярное.

Прочети още  Папиломи на шията

Мехлем от сапун и лук

Лукът е известен със своите антибактериални и антивирусни функции. Този зеленчук е цяла кладезью полезни за здравето на човека компоненти.

Процесът на приготвяне:

 1. Една свежа глава лук средни размери се почиства от обвивката и се разпадна. В крайна сметка трябва да се получи консистенция на пюре. За тази цел може да се използва като фино ренде, така и пасатор;
 2. Половината от парче сапун и максимално ситно се разпадна. По-лесно е само решетка сапун на фино ренде, а след това да го доведе до желаната консистенция, внимателно растолчив;
 3. И двете маси се смесват в една купа. Всичко е добре размешивается до хомогенна структура;
 4. Получената мехлем, събрани в хладилник.

Мехлем от сапун и лук – ефективно средство от папиллом

Средство се използва в рамките на една седмица. Да го нанасят пряко върху папиллому вечерно време преди лягане. За удобство може да се използва ватную пръчка.

Мехлем от сапун и чесън

Чесън работи на подобен принцип, с лук, оказвайки активна противоспалительное и антибактериално действие. Затова той е много подходящ за борба с папилломами.

Процесът на приготвяне:

 1. Един блок сапун земята до образуване на трохи;
 2. Зъбите от една скилидки чесън, преминал през специален прес;
 3. Сапун и чесън се смесват помежду си и добавете към него 2 супени лъжици на всеки хранителен крем. Всичко се размесва добре.

Това миро е на местно ниво са на папиломи през нощта. Лечението продължава 7 дни.

Смес от сапун и билки

Много билки и растения притежават различни лечебни действия, в края на краищата, не е чудно, има цяла наука, наречена «фитотерапия». За да се избавите от папиллом им също е много подходящо да се използва.

Процесът на приготвяне:

 1. Едно парче сапун се смилат с помощта на най-фино ренде;
 2. Премести сапун в дълбока купа или тенджера и ги залейте с две чаши вряла вода;
 3. Добавете 100 грама нарязани сушени или пресни растения. Събиране, може да вземете сами. Като пример, можете да използвате следния състав: лайка, жълт кантарион, брезови пъпки. Всичко внимателно се разбърква;
 4. След като сместа напълно варят, а това отнема около 20-30 минути, я се прецежда в чист буркан.

Метод на прилагане е подобен на предишните рецепти. Отстрани внимателно се нанася върху наличните папиломи на нощ.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *