Как се предава човешки папиломен вирус

Папиллома-virus може да се открие едва ли не всеки втори човек в света. Но външните прояви са не от всички. Инфекцията може да протече безсимптомно или образувания могат да се появят, след като дълго време след навлизането на вируса в организма. Заболяването засяга и мъжете и жените, а също и деца. Това се дължи на разнообразието от начини на предаване на причинителя.

Какво е папиломи.

Папиллома — това е доброкачествен тумор, създадена от епителните клетки на кожата.

ВАЖНО е Доброкачествен тумор, обикновено са лесни за хирургически отстраняване и повторна поява на новообразувания не се наблюдава.

Папиломи се локализират не само на повърхността на самата кожа, но и на мукозните мембрани — това могат да бъдат лигавицата на дихателните пътища, ЧРЕВНИ и уринарния тракт.

Външно те притежават шарообразной форма, но могат да бъдат и плоски (зависи от вида на вируса). В началото на развитие имат телесни цвят, който с времето става по-тъмно. По размери те са от няколко милиметра до 2 сантиметра.

Папиллома-вирусно заболяване, провокира HPV — човешки папиломен вирус.

Причина за заразяване папиллома вируса.

Човек може да се сдобият с HPV чрез просто докосване на заразен човек. Но това не означава, че може да се зарази всеки. За проникване на вируса в организма и прилагането на неговите действия са необходими определени условия. Така например, той много лесно прониква през увредената кожа и лигавиците: драскотини, наранявания, порязвания и т.н. Също така, хората са имунно-компрометирани силно податливи на инфекция. Това е свързано с лоша работа на защитните механизми на имунната система.

Прочети още  Субмукозная миома на матката-причини, методи за диагностика и лечение

Известно е, че защитната функция на организма срещу HPV изпълняват имуноглобулини от клас A. те ще се използва в малки количества, тогава рискът от заразяване е голям.

Как се предава папиллома.

Да се определи начин за заразяване с HPV е трудно. Тъй като вирусът може да остане в организма на човека, дълго време, без видими прояви.

Най-често за папиллома-вирус е характерен полов път на предаване. В групата на риска ще бъдат тези, които водят хаотичен сексуален живот. А за контакт може да бъде не само вагинален, но и орален, анален. Проява на болестта ще служат израстъци в областта на половите органи при мъже и жени. За жените това е най-опасно, тъй като може да се развие рак на шийката на матката.

Друг доста често срещан начин на предаване е вертикален път — от майката към плода. Това може да бъде време на развитието на плода или по време на раждане.

Ако майката урогенитальная папиллома-вирусна инфекция, тогава по време на раждането бебето може да си минава по общ пътища. Тогава папиломи той ще се появи в областта на гениталиите или на врата си.

Също така, независимо от вида на инфекцията папиллома-вирусът може да проникне през плацентата на майката и зарази детето. Но паника не струва. Трябва да се консултирате с лекар, който ще назначи курс на лечение.

Има и математика-домакински начин на предаване.

В днешно време хората все повече започват да обръщат внимание на своя външен вид. И това до голяма степен помага да се определи източник на инфекция, тъй като подцепить инфекция може на обществени места:

 • фитнес център;
 • плувен басейн;
 • сауна, сауна, парна баня;
 • плажове;
 • съблекални.
Прочети още  Рициново масло от папиллом

Също така, домакински пътя на предаване предполага ползването на чужд кърпа, луфа, дрехи, бръснач и много други принадлежности лична употреба.

Методи на лечение.

Има три основни направления терапия.

Противовирусное лечение.

Този подход включва прием на препарати, които потискат активността на вируса и които повишават имунитета:

 • Эпиген интимност
 • Генферон
 • Изопринозин
 • Панавир
 • Ликопид

Лекарствени средства, които повишават защитните свойства на организма.

Главен помощник в борбата с болестта е имунната система на организма. И за подобряване на нейната дейност, е необходим прием на следните лекарства:

 • Комплекс от витамини: Витамакс, Компливит, Trivita.
 • Средства, които активират имунната система: Иммунал, Иммунорм, Иммуномакс.

Премахване на папиллом.

С помощта на лазер.

Процедурата протича с обезболиванием. Лазер изгаря папиллому за 30 секунди. След това остава една малка раната, която е покрита с коричка. Я не може да стреля. Трябва да изчакате, когато тя сама ще изчезне. И след окончателното зарастване на мястото на раната нищо не остава.

Апарат «Сургитрон»

Операцията е подобен на предишния метод, но действа не с лазер, а специално излъчване радивоволнами.

Под действието на течен азот.

Течният азот е на много ниска температура — минус 196 градуса целься. Това холодовое въздействие води до бързо замразяване на папиломи и до нейното унищожение. След известно време след процедурата, тя сама ще отпадне.

Използването на прижигающих средства.

В състава на прижигающих средства, има киселини, с основи. Затова трябва да се прилага с цялото внимание!

 • Суперчистотел
 • Ляписный молив
 • Солкодерм

Въпреки факта, че носители на инфекция са повече от половината хора по целия свят, се страхуват от HPV не си струва. И здороваясь с някого за ръка, не трябва да мисли, че може да се заразиш. Още повече не трябва да се избягва сауни, фитнес-центрове, плажове… в края на Краищата, важното е да се грижи за своето здраве и за поддържане на имунната система.

Прочети още  Жълтурче за премахване на папиллом

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *