Как се лекува миому

Доста разпространено сред женската половина на човечеството на тази болест, като миома на матката. Това, разбира се, е неприятно заболяване, но то е излечимо. Така че, не си струва да падне в депресия от чуват диагнозата, а трябва да се настроите на лечение.

Причините за образуването на миома

Надеждна и единствената причина, поради която по тялото на матката е оформена тумор, не. Миома – това е комплекс от причини:

 • Наследственост,
 • Нарушения в хормоналната сфера,
 • Ендометриозата, тъй като предпоставките за разрастване на лигавицата на матката,
 • Използването на вътрематочна спирала,
 • Множество аборти,
 • Полово предаваните и инфекциозни болести,
 • Хронични и не пролеченные заболявания,
 • Стрес,
 • Заболявания на ендокринната система,
 • Липсата на физически натоварвания и, като следствие, затлъстяване,
 • Нерегулярная и отрицателни лошите сексуален живот.

Една от основните причини за образуване на доброкачествен тумор е нарушение на гормонаного на фона на жената. А това нарушение са причинени от липсата на баланс между изработката на женските полови хормони — естроген и прогестерон. Туморът е оформена предимно при жени в детеродна възраст и само в редки случаи се открива при подрастващите момичета и жени менопаузного период.

Излишната производството на естроген е причина за нарушение на менструалния цикъл и затлъстяване. Мастна тъкан може да продуцироать този хормон.

Също влияе негативно върху женското тяло и повишават риска от образуване на заболявания като миоми нараняване на лигавицата на матката. Това се случва по време на носенето на вътрематочна спирала, аборти, мини-аборт.

Редки сексуални контакти или пълната им липса не правят жената по-здрави. Застой на венозна кръв в малкия таз често е причина за образуване на хормонален срив и растежа на тумори. Затова е важно редовно интимния живот със задължително присъствие на оргазми.

За образуването на злокачествени новообразувания, така и доброкачествени може да повлияе за дълго излагане на слънце и посещение на солариуми.

Симптоми и признаци

Симптомите на миома на матката могат да бъдат различни и не винаги по него може да се разпознае заболяването. Големината и разположението на миоматозного образование, а също и скоростта на неговото увеличаване могат да бъдат различни и да даде различна симптомите на това. Понякога тя е съвсем изтрита и миома се открива съвсем случайно в планиран преглед при гинеколог.

Прочети още  Железисто-фиброзный полип на ендометриума.

От най-честите признаци на заболяването може да се нарече:

 • Болезненост в менструалния цикъл и межменструальные периоди. Те могат да се появят в долната част на корема, давайки в долната част на гърба и краката си, след физически и психо – емоционални натоварвания.
 • Променя се характера и продължителността на менструацията. Те могат както да се увеличава, така и да намалява във времето. Също така се променя размерът и естеството на кръвни секрети: могат да излязат цели кръвни съсиреци. Понякога се появяват малки следи от кръв в межменструальном период,
 • Значително увеличение на корема, пациентът прилича на бременна жена, както и тя се увеличава общото тегло на тялото,
 • Разрастването на миоматического възел може да бъде насочен в посока на дебелото черво или пикочния мехур, тогава тя ще се прояви на запек и болезнено акта на дефекация, а също така чести позывов до болезнен уриниране,
 • При възникване на перекрута крачета, на която се намира миоматическое образование, се появяват симптоми на остра болка в корема. Такъв случай, има нужда от спешна операция,
 • Възниква обща отпадналост, виене на свят, поради голямата загуба на кръв,
 • При желание да заченат дете, забеременнеть не успява.

Настораживающие промени и симптоми на една жена може да почуствовать, ако миома достига 4-6 см или повече. Преди това обикновено пациентът не се чувства развиваща се в нея проблема за здороья.

Лечение на миома

Лечение на заболявания като миоми дело не е лесно и изисква много търпение и време. За да победиш този враг, трябва до голяма степен да се постараем да: промените хранене, да доведе в нормата на хормоналния фон и теглото си, да имат навика да спортуват, да се отървете от стреса и се отнася до много неща спокойно. А вече тогава и лечението ще помогне да се отървем от болестта.

Прочети още  Субмукозная миома на матката

Миому може да се излекува медикаментозным път и с помощта на хирургична намеса.Първият вариант е предимно избира за жени в детеродна възраст, които планират раждането на дете. Операция също е показан, ако една жена вече не са точно ще ражда или миома е достигнал по-големи размери, когато без отстраняване на този проблем не се реши.

Лечение с медикаменти насочени предимно към събирането на хормони на жената в нормален баланс. Също така се прилага обезбаливающие лекарства и витамини, които повишават имунитета и лекува анемия.

Консерватвный метод на лечение се ограничава растежа на тумора, но не премахва самата проблем. Този метод най-често се прилага на жени по време на края на детеродна възраст. По този начин лекарите помагат за задържане на новообразование от по-нататъшен растеж и да я държи под контрол до настъпването на менопаузного период. И тогава, като доброкачествени тумори рассасываются сами по себе си. За този метод се използват фитотерапию,физиотерапевтични процедури, специална диета, прием на иммуномодуляторов и хормонални лекарства.

Хирургически метод на лечение, насочен към отстраняване на тумора или цялостно отстраняване на матката заедно с маточными тръби. Но към по-радикални средства се прибягва само в изключителни случаи.

Профилактика на миомата

Профилактика трябва да се извършва с млади години, като се обръща внимание на храненето, гормонизации отношения с младите хора и изграждане на постоянни интимни отношения. Трябва да се отстранят от живота си бързане и тревожност, яд и злоба. Може да прости хора и да даде на другите топли отношения.

Не малка роля в превенцията играе и активен начин на живот, който няма да даде възможност да се развие затлъстяване. Важна е ролята на втвърдяване. И, разбира се, не може да не споменава необходимостта да се вземат за себе си навика редовно (веднъж на половин година) да посети лекар – гинеколог или се проведе УЛТРАЗВУКОВО изследване. Е персонално обръщение към тяхното здраве ще помогне да се избегне не само на образованието на заболявания като миоми, но и много други заболявания на женската сфера.

Прочети още  Народни средства от папиломи

Ако лекарят диагноза при жените миому на матката, след това трябва да се разбере от това застрашава неговото здраве. Се появява голям риск от развитие на анемия, защото от голяма загуба на кръв.

При перекручивании тумор възниква остра болка, в такъв случай да помогне на жена може да е само хирургична намеса. В редки случаи възниква некроза на тъканите миома.

Операция и този случай е необходимо спешно. Има риск за прераждане на доброкачествен тумор в злокачествен. И това не са всички проблеми, които може да носи в себе си подобни новообразование.

Така че, само строг контрол за всяка промяна в тялото си е необходимо да живеете на най-жена, ако тя иска да живее пълноценен и здравословен начин на живот.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *