Как да се възстанови виена след химиотерапия – мехлеми и народна медицина

Лекарства, използвани при химиотерапия, както е известно съдържат силни отрови. Като се постъпва в организма чрез вените, те влияят отрицателно на кръвоносните съдове постепенно се разрушава и изгаряне. Много е важно да се обърне въпрос, за възстановяване на вените след химиотерапия, специално внимание. Начини и лекарства, в момента има не малко количество и е важно ясно да се разбере кои от тях са най-ефективни и минимално безвредни.

Симптомите на възпаление на вените след химиотерапия

Вените са в пряк контакт с приложимото лекарство. Но тъй като цитостатики влияят върху клетките на ниво ДНК, прониква в тяхната структура, под отрицателното въздействие попадат на първо място, именно виена след проведената химиотерапия.

Възпаление на кръвоносните съдове носи името «токсични флебит», и се проявява с усещане за парене във вътрешността на кръвоносните съдове, а също и силни болки. В мястото на прилагане на лекарството при флебите за да можете да видите характерно зачервяване на кожата.

Цитостатики влияят върху клетките на ниво ДНК, но отрицателното въздействие на първо място те са точно на виена.

Още една диагноза «флебосклероз» засяга вените на рамото и лакътя на гънки. В този случай нараства фиброзная тъкан, което води до сгъстяване на стените на кръвоносните съдове. В резултат на тази вътрешна просвета стават вече и в редица случаи дори запушена кръвоносните тромбами.

Всички противоракови лекарства по същество – иммунодепрессанты, действащи потискащо на системи в организма. Но тъй като основната им маса минава през виена, а след това под действието на силни отрови съдове просто изгарят. От некачественнее лекарството, толкова повече се повреждат виена.

Прочети още  Как да се отървем от диария при химиотерапия?

Изгарят съдове и от продължителността на определени курсове на химиотерапия. Понякога виновник подпорченных вени става и самият пациент, дергающий ръце или ги държи в неправилно положение. В този случай химически отровен препарат попада под кожата. И след това виена е контузен вече с две страни – от вътре и отвън. При това лекарство обжигаются и разположени в близост до тъканите.

Основните методи на лечение на вени

Химиотерапия нанася вреда на здравите клетки, затова в комплекс с него са назначени и други лекарства, които трябва да се изгладят агресивно действие отрови на органи. Последиците от влиянието на цитостатиков на кръвоносните съдове също изискват своето лечение.

Методи и препарати за възстановяване на вени:

 • лечение на засегнатите съдове, нестероидни противовъзпалителни лекарства;
 • за възстановяване на функцията на вените обзаведени вътре антикоагуланти;
 • усложнения след терапия изискват използването на тугих чалми на проблемните зони (ластични превръзки);
 • в местната терапия се препоръчват на мехлеми с противовъзпалително и болката свойства, които са нанесени отвън върху засегнатата виена.

Народни средства:

 • поставят компреси с Димексидом;
 • изготвя йодовые мрежа;
 • нанесете мед пити;
 • на мястото на въвеждане на инжекции добре нанасяйте зелеви листа.

Но домашни методи за външно лечение не трябва да се изключи използването на аптеки мазила.

Ефективността мазила за вени след химиотерапия

Ако вената се изгарят, те лесно се възстановяват след химиопрепаратов с помощта на мазила, които да ви помогнат за облекчаване на страданието. Налагат лечебно средство за възпалени области 2-3 пъти дневно, за да постигнете бърз ефект.

Използването на мазила ще облекчи болката и ще помогне на вените се възстанови по-бързо.

Прочети още  Хапчета срещу повръщане при химиотерапия

Гепатромбин

Тази противовоспалительная мехлем притежава антикоагулянтным и противотромботическим имот. Продължителната употреба на Гепатромбина помага за премахване на вени натрупали там вредни храни, премахване на отоци, регенерация на тъканите. В резултат се възстановява нормалната структура на стените на кръвоносните съдове, те се изчистват от токсините, и циркулацията на кръвта се връща към нормалното.

Основният компонент, осигуряващ такъв ефект при варикозе, други проблеми с венами при възстановяване след химиотерапия, е хепарин натрий. Допълнителни съставки (алантоин и дексапантенол) помагат гепарину да проникне навътре – към вените, засилват ефект на активното вещество и като същевременно се защитава самата кожа.

За лечение на вени маз се нанася върху болните части на слой от 5 см и се покрива с повязками.

Ако засегнати вени на краката, а след това се нанася крем в определена посока – да се движат отдолу-нагоре.

Троксевазин

Този крем принадлежи към категорията на флавоноидите, така и като основна активна съставка – производна на рутината. Предлага се под формата на гелове и е венотонизирующим наркотик, който тези действия на съдове:

 • намалява пропускливостта на капилярите и тяхната крехкост, повишава тонуса;
 • прави стените на кръвоносните съдове, плътни;
 • облекчава възпалението на вените;
 • не дава тромбоцитам се придържа към стените на кръвоносните съдове.

Още Троксевазин има антиоксидантно, противосвертывающее и противоотечное действия. За засилване на ефекта от мази, се препоръчва паралелно се приемат през устата на капсули това лекарство.

Гел се нанася два пъти дневно (сутрин и вечер) меки втираниями в болните район. При възпаление на вените на ръцете обматываются бинтове, а на краката се поставят еластични чорапи.

След нанасяне на троксевазина на възпалени вени, ръцете обматываются бинтове.

Прочети още  Бременност, след химиотерапия

Индовазин

В този продукт има 2 основни действащи вещества – троксерутин и индометацин. Първият е биофлавоноидом, полезен при венозна недостатъчност. Втората – нестероидным средство за широко действие.

Миро има такива лечебни влияние на възпалени вени:

 • облекчава възпалението и отоците;
 • действа като обезболяващо и тонизиращо средство;
 • не дава тромбоцитам се държим заедно в кичури;
 • блокира действието на вещества, които влияят негативно на състоянието на вените;
 • не дава активно синтезират простагландинам;
 • намалява крехкост и пропускливост на кръвоносните съдове;
 • ускорява регенерацията не само на засегнатите вени, но и на околните тъкани.

Всичко това допринася за нормалното микроциркулацията и възстановяване на изгорени вени. Миро лесно прониква в подкожни слоеве и се концентрира при възпаление на кръвоносните съдове.
Индовазин се нанася върху кожата с леки недавящими движения на тънък слой. Не се препоръчва да се прилага повече от 2 пъти на ден.

В аптеките могат да се намерят и други препарати за външно приложение, което позволява бързо възстановяване на виена след химиотерапия лечение. Но за използването на всяка една от мазила трябва да се консултирате с лекуващия лекар, тъй като външно въздействие трябва да бъде част от комплексна терапия.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *