Как да се отървем от папилом под мишниците?

Любимо място «местообитание» папиллом на тялото – подмишниците. Папиломи под мишниците много по-малко се притеснява човек, отколкото ако те са били някъде на видно място (на лицето, ръцете и т.н.). Така че алармата може да бъде закъснял, и като следствие те се нуждаят от продължителна лечение.

Защо да растат папиломи под мишниците – причини

Новообразувания приличат на брадавици по тънки крака. Ако се приближите към тяхната форма и структура, те са подобни на карфиол. Израстъци образуват неочаквано и безболезнено. На мястото на появата на един възможен растежа на нови брадавици.

Папиломи под мишниците – вид

Папилломотоз се причинява от вирус от семейството на Papoviridae, група Papillomavirus. Той присъства почти във всеки човек. Опасността от инфекция е възможността за прераждане на невинни брадавици в злокачествен меланому. Това свойство на HPV е чрез способността да се интегрират своята ДНК в генома на клетката на човека, което му дава възможност да наруши нормалното функциониране на епидермиса.

Причини за образование папиллом под мишниците е да попадне в тялото на HPV, който разносится по тялото. Установява в подмишниците варовик, той образува по-горе доброкачествени образувания на дермата. Има три начина за заразяване е сексуален, домакински и перинатална.

Домашни заразяването е възможно при контакт с носители на инфекцията или с техните лични вещи и предмети за хигиена на: неспазване на елементарни хигиенни правила, използването на немытой прибори, непознати четка за зъби, бръснач, острието, кърпи. В местата за масово събиране на хора, не е изключено въздушно-капков път на предаване, чрез дръжки на врати, парапети и парапети. При преминаване на малко дете родилния канал на майката, засегнатите новообразованиями — перинатална път на заразяване. Без бариерен секс с притежатели на папилломовируса, като генитален, така и оралният е пример за полов разпространение на инфекцията.

Лекарите също има:

 • вроден HPV — получен в утробата на майката през плацентата, която по силата на своята травмированности или патологични промени не успя да защити малко дете от атака на вируса;
 • купен — инфекция през живота си по причина на тези външни фактори.
Прочети още  Полипи в стомаха

Че активира проява на HPV?

Рискови фактори, допринасящи за растежа на тумори:

 • незачитане на правилата на личната хигиена;
 • хронични заболявания на вътрешните органи;
 • прекалено дълго излагане на слънце или в алтернатива на ултравиолетови лъчи (дъбене);
 • продължителна хормонална терапия;
 • вредни навици като тютюнопушене, употреба на наркотици или алкохол;
 • неочаквано сексуален живот.

Всички причини за появата на папиллом под мишниците, свързани с по-ниско ефективна работа на имунната система на организма.

Прояви на симптомите на папилломовируса

Инкубационният период на вируса продължава от 2 месеца до 2 години. Когато той си проявит на никого не е известно. Новообразувания могат да възникнат непосредствено след заразяване или дълго време не высовываться навън. Израстъци също може да бъде незабележимо и безчувствени и обратното притеснява, подуват, незабавно се увеличи по размер.

В областта под мишниците трудно да усетите наличието на папиломи, особено мъжете, много от които не правят епилация в тези места. За израстъци се характеризира с малки размери на допир не се различава от нормална кожа. Често те са диагностицирани само в кабинета на лекаря си, ако не се притеснява човек. Размер в диаметър варира от 2 мм до 2 виж Изглеждат като сосочек и имат изисканата си крак. Като правило, под мишниците се образуват висящи папиломи. Те имат телесен цвят на цвят и не се различават от околните тъкани.

Израстъци изглежда приятна в естетически план, може да боли от носенето на тесни дрехи, бельо от изкуствени и синтетични материали. Често човек се чуди, как да се отървете от папиллом под мишниците? Категорично не се препоръчва самостоятелно да се режат, вдигат, или дърпайте много на образованието. Без съответните знания и подготовка е носител на инфекция самолечение може да влоши ситуацията, да доведе до задаване на инфекция, подтолкнут да се израждат в онкологията, ако вие.

Диагностика

Забележи новообразование трябва да се консултирате с лекар дерматолог, венерологу или козметик. Отдава необходимите тестове и да положат изпит. Според резултатите от изследванията лекарят ще вземе решение как да се премахне папиллому под мишница или ще предпише лечение в домашни условия.

PCR (полимеразная верижна реакция) на ДНК на вируса — потвърждава наличието на човешкия папиломен вирус в организма, се определя вида и количеството към момента на извършване на анализа. Проучване ефективно винаги, дори когато други възможности за анализи не дават точни резултати. Знаейки процент на съдържание на вируса в кръвта и му вид, може да се определи времето на замърсяване и идентифициране на лицата, с цел тяхното последващо изследване и назначаване на лечение.

Прочети още  Избавляемся от папиломи в домашни условия

Техника ви позволява да настроите етап за стареенето на качеството и на общото състояние на вируса. PCR – диагностика информира медици за хроничен характер на инфекция или разовом намаляване на имунитета. Анализ на данни, увеличаване на ефективността на терапията на 95%.

PCR – диагностика увеличава ефективността на терапията на 95%.

Лечение папиллом под мишниците

Действащи антивирусни лекарства са способни да унищожат клетките новообразувания, хирургическа намеса го изтрива, ако в случай на проблем се стартира, както и навременна и правилна терапия на народни средства за защита може да даде отличен резултат.

Медикаментозно лечение

Хапчета, мехлеми, гелове, капки и инжекции, отнасящи се към категорията на антивирусни, иммуностимулирующих лекарства, способни да унищожат заразените клетки и пречи на тяхното възпроизвеждане. Важно за укрепване на имунната система на пациента, след това тялото му е по-лесно да се справи с инфекцията. Дефицит в имунната компенсира чрез възстановяване на функциите на лимфоцитите, които унищожават тялото папиломи. Лечение се извършва по няколко лекарства едновременно, което увеличава шанса на възстановяване.

Премахване на папиллом

Често пациентите с HPV се оплакват от болки в областта на папиломи под мишница. Проверка в такива случаи се установява, че болестта е в ход, е повреден, не е имало безграмотное самолечение или натрупване стана онкоактивным. Всички тези случаи изискват хирургическа намеса и отстраняване на образованието.

Медицинска практика е показала, че най-ефективните начини за премахване на това электрокоагуляция и обгаряне на лазер. Те не оставят белези и белези. Процедурата отнема не повече от 40 минути. Рисковете от усложнения и рецидив е минимален.

Практикува също премахване методи:

 • коагулация;
 • криодеструкции;
 • химично отстраняване:
 • радиоволновой хирургия;
 • въвеждането в огнището интерферонов, стимулиране на имунитета на човек.

Радиоволновое премахване на папиллом апарат Сургитрон

Как да се изведат на папиломи под мишниците като се използват методите на народната медицина?

Ефективността на лечението зависи от правилното, пълноценно хранене. В диетата трябва да преобладават плодове и зеленчуци, ядки и ястия от риба. Добър сън и умерени натоварвания, здравословно емоционално състояние — ще повиши ефективността на терапията. Да се отървете от папилом в домашни условия ще ви помогнат следните процедури:

 • Размазването на образувания сок от жълтениче, кисели ябълки, глухарче, алое и джинджифил до пълното им изчезване.
 • За налагане на запор върху наросту апликация от рициново масло и амоняк, които го разяждат клетките.
 • Медицинското обгаряне с билки долькой чесън, нарязани на половина.
 • Обрабатывание 85% разтвор на оцет. Процедурата се извършва с помощта на ватную пръчка, напоена в разтвор на киселина, която леко се намазва себе си израстъци. Здравите участъци на кожата около проблема трябва да се пази от попадане оцет, по-добре предварително ги намажете с удебелен крем. Период на лечението е 7 дни, честотата на провеждане — 1 път на ден.
Прочети още  Интрамуральная миома на: характеристиките на болестта, на симптомите и лечение

Сок от глухарче – популярното средство за извеждане на папиллом

Какви усложнения са възможни?

Травмата на папиломи, триене дрехи, свиване, срезание или пениране води до нарушаване на нейната цялост. Процесът е опасен възможност за кървене или проникване вътре инфекция. В бъдеще не е изключено нагноение и чувство за болка в областта под мишниците. Следствие на травма и на възпалителния процес, може да се превърне в прераждането новообразувания в меланому — онкологическую тумор.

Болни, не се знаят причините за появата на папиллом под мишниците, се опитват сами да се отървете от тях. Заради това, което може сериозно да пострада. До риск за възникване на усложнения трябва да се отнася максимално сериозно. Съмнение за това, че с наростом «, че нещо не е така», се появи усещане на неудобство и болка, които по-рано не е основание за незабавно поход към специалист.

Профилактика HPV

Тъй като вирусът папиломи става активен само при намаляване на имунитета – трябва да се грижим за здравето си. Силен организъм без затруднение да се справи с болестта. Неразположение не трябва да се отдадете на случайността. И най-малкото подозрение за рязкото увеличение на размерите на новообразувания, болка в областта на мястото му, подуване и нагноение — извинение към приемане на бог за медицинска помощ.

Пълноценна, балансиране на храненето, здравословния начин на живот ще осигурят без перебойное функциониране на имунната система. Постоянно пребиваване в състояние на стрес и преумора «погълне» сили на организма. Необходимостта от избягване на безразборни полови контакти и внимателно да спазват лична хигиена, особено след посещение на места за масово събиране на хора.

За да откриете израстъци хората, често се чудят: «папиломи под мишниците какво да правя?». Не се отчайвайте. Вирусът винаги може да се държи под контрол. Появата на папиллом под мишниците не е присъда, а по повод подобряване на здравето.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *