Как да се отървем от папиллом

Папиллома – това е благоприятен образование, което може да се появи по кожата или на мукозните мембрани. Възниква то се дължи на папилломавируса човек. Папиломи може да се образува не само върху кожата, но и на повърхността на вътрешните органи.

Причина за образование папиллом

В повечето случаи заболяването се предава по полов път. При това дълго време човек да не изпитват характерните за него симптоми. Първите симптоми се появяват обикновено при понижаване на имунните сили на организма.

В повечето случаи, папиломи започват да се появи на тялото на човека в юношеска възраст, от момента на започване на полов живот. Рискът от заразяване се увеличава в пъти при честа смяна на половите партньори, а също и заради практикуване на анален секс.

Ако настъпили необезопасен полов акт с човек, който е носител на вируса, а след това новообразувания могат да се появят на половите органи само няколко месеца по-късно.

Папиломи по-често се срещат на тялото при жените, отколкото при мъжете. Тяхното местоположение, често са лигавица на шийката на матката или влагалището. При това, те могат да причинят усложнение – онкологията, ако вие.

Папиломи могат да възникнат и при деца с намален имунитет. Това се случва при тясно сътрудничество на домашното ниво, когато е болен някой от родителите.

Още една причина за развитие на папиллом на тялото – това е нарушение на обмяната на веществата. Така че папиломи често се появяват при хора с наднормено тегло. Локализират израстъци основно в гънките на тялото – под гърдите, в слабините, в подмишниците варовик и т.н.

Прочети още  Как най-добре да използвате жълтурчета, когато матката?

След това, като човешки папиломен прониква в кръвта, той започва много бързо да се размножават. При хора с повишен имунитет за дълго време, болестта може да не проявяват никакви симптоми. Но след пренасяне на простудного заболявания, грип или дори на емоционален стрес за кожата могат да се появяват израстъци.

Основните начини за заразяване ВЧП:

 • при полова връзка;
 • вирусът се предава от майката на бебето през родовия канал, или посредством кърмене;
 • тесни лични връзки (обща хигиена елементи с болен);
 • самозаражение възниква при увреждане на доброкачествени образувания по тялото.

От опасен човешки папиломен

Различни типове на вируса са различна степен на опасност за жени и мъже. Еднакво опасно и за двата пола е высокоонкогенный тип на вируса.

Опасност папиллом за жени

Жените си струва да се притеснявате при наличието на аногенитальных папиллом. По-късно такива образувания могат да доведат до онкологическому заболяване на половите органи. Опасност при това е същото, както за млади, така и за възрастните жени.

Папиломи също могат да станат причина за ерозия на шийката на матката. А вече конкретно тази патология може да доведе до плоскоклеточной карциноме.

Опасност папиллом за мъже

ВЧП за мъже е най-малката опасност, отколкото за жените. Но вирусът може да предизвика развитие на атипични клетки. А това вече може да завърши с рак на аналната област или пениса.

Носител на вируса най-често действат мъжете. Те могат дори да не знаят за присъствието на вируса в организма, защото от дълго време той не се проявява. Но ако става въпрос за генитални кондиломах, тогава те ще пречат на спазването на лична хигиена и желание да водят нормален сексуален живот.

Опасност папиллом при бременност

Вирус не влияе негативно на бременността на жените, както и за състоянието на плода. Но той може да передаться на детето по време на раждането от болния на майката през родовия канал, или заедно с кърма в процеса на хранене. В този случай бебето може да се появи гърлен папиломи. Израстъци също може да възникне в областта на половите органи.

Прочети още  Отколкото да се лекува папиломи

Видове папиллом

По отличителните особености на папиломи се разделят на:

 • прости (вулгарис);
 • плоски;
 • генитални;
 • отнасяйте;
 • подобни на нишка.

Прости или вулгарно папиломи най-често доброкачествени. В началото на развитие на вируса човек може да почувствате парене и изтръпване на това участък от тялото, където той е проникнал.

Нататък туморът започва да расте и приема шарообразную форма. С течение на времето той потъмнява, става грапава. Размери на натрупване могат да варират от 1 до 60 мм. по-Често туморът се появява на ръцете. Ако вульгарную папиллому не започне да се лекува, с времето до нея ще се появи дъщерни образувания.

Плоски папиломи се издигат над повърхността на кожата само с няколко милиметра. Такива образувания могат да имат овална или леко продълговата форма. Най-често те се появяват около устните на лицето, в областта на гръдния кош, на външни и на вътрешни полови органи. Цвят на плоски папиллом почти не се различава от цвета на кожата.

Генитални папиломи имат вид на папили. Те могат да бъдат поставени отделно или да се слеят в една група. Тези израстъци се наричат кондиломами. Те имат цвета на кожата, но понякога се срещат и ярко розово образование. Причинителят се предава брадавици изключително по полов път. Локализация на образувания: половите органи.

Отнасяйте папиломи се появяват на стъпалата на краката, оттук и името им. Външно образование могат да бъдат объркани с мозолью. Обаче да се разграничи папиллому на следните основания:

 • липсата на фигурата на повърхността на натрупване;
 • болезненост;
 • на процедурата, като плоски папиллом.

Подобни на нишка папиломи имат узковатую продълговата форма. Отличителната им черта е наличието на крака. Другото им име – акрохорды. Първо, по кожата се появява гърбица, който в процеса на развитие се простира надолу, висящи и външно напомня на конци.

Такива образувания се появяват при хора след 40 години. Тяхната локализация: на врата, подмишниците, зоната под гърдите, горната част на клепачите, паховые гънки. За сметка на този на местоположението на папиломи често ранени.

Лечение папиллом

В организма на много хора се срещат папиломи и брадавици. Вирусът може да се предава-математика-домакинството или по полов път. Но, за щастие, днес съществуват ефективни начини за лечение на тази болест. Ефективна ще бъде интегрирана терапия, когато освен външно въздействие на натрупване, болен ще взема допълнително препарати, които повишават имунитета на организма – имуномодулатори.

Прочети още  Хигрома на крак

Медикаментозно лечение папиллом

За да се премахне новообразувания по тялото, могат да се възползват от следните лекарства:

 1. Кантаридин;
 2. Салициловата киселина;
 3. Панавир, Цидофовир и други антивирусни лекарства;
 4. Солкодерм;
 5. Имиквимод, Инозиплекс и други имуностимулиращо средство.

Важно! Лечение папиллом трябва определяни и се контролира от специалист.

Премахване на папиллом

Не във всички случаи медикаментозно лечение позволява напълно да се отървете от папиллом. Тогава на помощ идват хирургическа намеса. В зависимост от характера на образованието, както и от индивидуалните особености на пациента, лекарят може да назначи един от следните начини за премахване:

 • ефект на натрупване е с хирургични инструменти;
 • премахване с лазер;
 • криодеструктивный начин;
 • электрокоагуляция;
 • медицинското обгаряне с билки папиллом химически разтвори.

Папиломи – това е образование доброкачественного характер, които могат да се прероди в злокачествен тумор. Най-често това се дължи на тяхното увреждане. Често израстъци пречат да водят нормалью живот. Затова при откриването на тялото на съмнителни образувания, трябва да посетите лекар.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *