Как да се отървем от папиллом на око?

Вирусно заболяване на тъканите на окото се причинява на пациентите козметичен дискомфорт, а в някои случаи може да стане причина за ракового заболявания. Папиллома на очите — доброкачествен растеж, възникнали заради системно намаляване на имунитета и може да се превърне в злокачественное образование.

Причини за възникване

Папиллома – доброкачествен тумор на кожата. Тя се състои от обраслите съдове и съединителна тъкан, покрита с епител. Образование натрупване може би всеки, който е заразен с HPV — човешкия папиломен вирус. Превозвач, който има силен имунитет, е «пазител» на инфекцията в продължение на няколко години. Инкубационният период продължава, докато не отслабва защитните сили на организма, след това болестта става ясно, папиломи излизат навън.

Влошаване на заболяването се случва под влиянието на следните фактори:

 • стрес, нервни сътресения, продължителна депресия;
 • табакокурение, систематичен прием на алкохолни напитки;
 • намаляване на имунитета;
 • заболявания, ОРИ и грип;
 • неочаквано сексуален живот;
 • стомашно-ЧРЕВНИ;
 • без рецептурное употребата на антибиотици;
 • престой в места с повишена влажност: басейни, сауни, плажове, бани.

Открити наранявания, порязвания, ожулвания на кожната покривка позволяват на вируса на папиломи безпрепятствено да проникне в тялото на човека.

Как се предава вирусът?

Вирусът прониква в организма през лигавицата, кожата и кръвта. Причини и начини на предаване на HPV на очите:

 1. Сексуален. Достатъчно е един незащитен контакт: анален, вагинален или орален.
 2. С долно оттичане. От майка на дете при увреждане на плацентата или патологична функции в нея.
 3. Стоки за домакинството. При наличие на увреждане на кожата чрез кърпи, сапун, луфа, спално бельо. Чрез слюнката при консумация на храни от немытой съдове за готвене и ползване на една четка за зъби.

Предпазване от заразяване е възможно, при спазване на предпазни мерки в обществени места, воденето на здравословен начин на живот и запазване на верността на един полов партньор.

Плосък папиллома на последния век

Как изглеждат папиломи на око?

В стандартния вариант на образованието е почистен мек на допир израстъци. Сходна с форма на гъба или цветно зеле. Стойността може да достигне 2 виж

В зависимост от вида на папиллома-различен на външен вид от следните признаци:

 • Просто — това е твърд, груб израстъци. Формира под коляното, в пръстите на ръцете и дланите. Като цяло, образование, скупчени под единно ороговевшим слой.
 • Брадавици. Първо се проявяват под формата на дребни блестящи копчета там, израствайки, се характеризират с изпъкнали ръб. Приличат на мазоли. От основното натрупване с течение на времето, се различават клони и бране на дъщерни брадавици по-малки.
 • Образование под формата на дебелото теми с шишечкой на края. Дължината им може да достигне 6 mm. Имат червено-кафяв цвят.
 • Плоски израстъци, които имат естествен цвят на тялото. Се издигат над нивото на кожата във вид на пъпки приплюснутой форма.
 • Генитални брадавици се локализират по половите органи. Място на поражение — кожата и лигавиците. Цвят на брадавици телесен цвят, розово или червено. Имат широки размери от 1 мм до няколко сантиметра.
Прочети още  Липом на гърдата

От изброените видове новообразувания три от тях, с изключение на лъча брадавици и плантарна брадавици, може да повлияе на клепачите на очите и лигавиците.

Каква опасност папиллом на клепачите на очите?

При появата на папиломи на век трябва да се консултирате с вашия лекар. Лекарят ще предпише изследване за установяване на активност натрупване по отношение на израждат му в злокачествен тумор. Ако това низкоонкоактивное образование тогава се прилагат стандартните методи на лечение. В случай на висока онкоактивности е необходимо посещение на онколог и сериозно лечение.

Не трябва да се докосват, да бие, да се опитат сами да напусне папиллому. Това е опасно занесением инфекция на окото, могат да предизвикат възпалителни процеси.

Какви са начините да премахнете папиллому на око?

Освен, че е натрупване век това не е приятна в естетически план, той все още може да причини редица неудобства:

 • трудности с пълна закрие век;
 • сухота на лигавицата, възпаления или слезоточивость;
 • зачервяване на бялото (ярко изразена капилярната мрежа);
 • появата на възпалителни заболявания с отделяне на гной.

Има три начина да се позволи премахване на папиллому с век е: оперативна намеса, медикаментозно лечение и народни методи.

Метод за хирургично иссечения

Да се отървем от папиломи, разположена в близост до орган на зрението, се извършва същите методи, че и отстраняване на образувания по други части на тялото.

Операцията е предшествана от етап отдаване анализи. Освен общото, биохимични анализ на кръвта, анализ на урината, вземат гистологический анализ на новообразувания с цел установяване характера на натрупване. Ако природата натрупване не е злокачествен, назначен от време и в деня на извършване на операцията.

Хирургично отстраняване се отнася до броя прости операции и се извършва под локална анестезия. Кожата в областта на образованието, дезинфекция и обкалывают анестетиком. Когато слана влиза в действие, започват операция. Хирург скалпел изрязва (край) новообразование, след което зачищает място натрупване. След 10-14 дни шевове, наложени след операцията, се приспадат.

Прочети още  Полипи на жлъчния мехур

Ако папиллома заема обширен участък от кожата и размер на раната е голяма, това за минимални белези, към поврежденному мястото, пришити парцел дермата взета от друга част на тялото. Възстановителен период, е в болница и не трае повече от 2 седмици (зависи от състоянието на пациента).

Злокачественное новообразование подлежи на иссечению след допълнителни изследвания и процедури. На първо място се извършва томография на вътрешните органи, която има за цел да се установи наличието или липсата на прорастаний и метастази. На следващия етап изисква извършване на облъчване радиоактивен радиация и химия терапия. След това се провежда операция по премахване на папиломи.

Премахване с лазер

Лазерно отстраняване на проявите на папиллома вируса на горния и долния клепач има редица предимства:

 • след процедурата на кожата не остават белези и белези;
 • не са повредени, разположени в близост до образуването на тъкани;
 • достатъчно за един сеанс, за пълно отстраняване на папиломи;
 • останалата раната се лекува по-бързо, отколкото рана от хирургическа намеса;
 • възможно премахване на множество израстъци за една сесия;
 • липсва кървене;
 • допуска прилагане при хора, страдащи от други съпътстващи заболявания.

Продължителността на процедурата е не повече от 5 минути. Тя се извършва в амбулаторни условия. Предварително парцел дермата около натрупване изчиства антисептик и се покрива с обезболяващ крем. Лазерен лъч да действа в новообразование, което е от 75% се състои от вода. Както е известно, всяко живо същество без вода не може да съществува. Лъч изсъхва на натрупване на слоеве. В резултат на процедурата, той се изпарява, изгаря. В края на място на въздействието на лазера се наслагва стерилен превръзка.

Премахване на папиломи на век лазер — най-сигурният метод, не повреждающий очите. Малкият незабележим рубчик, останалата част от процедурата, резорбира през следващите 3 месеца.

Лазерно премахване на папиломи на век

Премахване на папиллом течен азот

Технология за отстраняване на новообразувания, чрез въздействието си върху обрасли тъкан сверхнизкими температури (течен азот), се нарича криодеструкция. Под влиянието на вещества внутриклеточная течността замръзва и кристализира. Клетката се разпада, мертвеет, губи своята структура — деструктируется.

Процедурата трае няколко минути. Изложени на азот подлежи като натрупване, така и на кожата в близост с него в 1,5 — 2 mm. Обработена зона изсветлява, се втвърдява и губи чувствителността.

Прочети още  Гиперпластический полип на стомаха: какво е това и как да го лекува?

Премахването е придружен от силна болка, покалыванием и парене. Като правило, когато се отървем от папиллом за премахване на неприятни усещания, се прилагат болкоуспокояващи — ледокаин.

Техника се прилага при изтриване на папиллом на лицето, включително и на горния и долния клепач.

Апарат за криодеструкции папиллом

Как за лечение на папиломи традиционните методи?

Незначителен растеж може да се получи в домашни условия, използвайки методите на народната медицина. Първо, притежатели на новообразувания трябва постоянно да се следи за състоянието на имунната система, да се грижи за неговото укрепване. Тогава тялото ви ще бъде в състояние да се бори с вируса. На второ място, ако папиллома разположен на век, а след това да се прилагат традиционни техники за терапия могат да, само за това, че са израснали в средата. Ако образованието е установил по ръбовете и граничи с мазен обвивки на очите, не се препоръчва да се използват по отношение на тях домашни рецепти.

Основно противопоказание е за лечение на спиртосодержащими тинктури и налагане на запор върху компреси. Можете да използвате следните средства:

 1. Жълтурчета. Сокът от растението се прилага два пъти дневно, сутрин и вечер директно на образование. Кожата около папиломи предварително се намазва детски крем. Да се прояви предпазливост при използването на лечебни растения, трябва да бъдат хората с чувствителна, нежна кожа, сок може да остави изгаряния.
 2. Алое. Листата на растението се смила и выжимают сок, който три пъти на ден промачивают папиллому.
 3. Морска сол и хрян. От свежесрезанного хрян изстискайте сока. Една чаена лъжичка от течността се смесва с две супени лъжици сол. Мочат в разтвор памук или бинтик и прилаживают до папилломе на 5 минути.

Сок от жълтурчета – най-доброто е народен лек от папиллом и брадавици

Профилактика HPV

След отстраняване на новообразувания в областта на очите, на пациентите трябва да обърнат внимание на превантивни дейности, насочени към предотвратяване на рецидив:

 • водят здравословен начин на живот;
 • се консултират с лекар иммунолога, който ще ви предпише курс на лечение за възстановяване на защитните функции на организма;
 • да се спазват измерена режима на ден;
 • да се хранят балансирано;
 • да се спазват правилата за лична хигиена: да се избягва използването на чужда козметика, не докосвайте мръсни ръце на очите да се използват защитни очила при работа в помещения с повишена загрязненностью.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *