Жълтурче за премахване на папиллом

Папиломи по тялото на човек са отстранени от древни времена съвсем различни методи и средства. Много от тях дават бърз и ефективен резултат, а други са работили много бавно и желания ефект не се облекат. Най -, може би ефективен начин изведения папилломных образувания в различни части на тялото – това е прилагането на тези места сок жълтурчета. За лечебните свойства, противопоказаниях и за това как да се използва този естествен officinalis продукт, ще бъдат обсъдени в статия.

Лечебните свойства на жълтурчета

Жълт цвят на растението и неговите невероятни полезни свойства се характеризират със съдържание на следните компоненти:

 • Алкалоиди. Това вещество притежава качества спазмолитика, той добре обезболява раните и има успокояващ ефект върху нервната система на човека.
 • Органични киселини и етери. Особено много жълтениче ябълчена, лимонена и кехлибарена киселина. Са в състояние да предоставят добър прижигающий ефект на източник прикладывания, но при неправилна употреба предизвикват химически изгаряния.
 • Летливи. Има растителни антибиотици, които въздействат на много патогенни микроорганизми характер.
 • Витамини А и C. Осигуряват локално насищане на тъканите и повишават местния имунитет.

В терапевтични цели жълтурчета не се предлага, поради високата степен на токсичност. При надвишаване на дози лекарства на базата на тази билка и при неумелом за неговото прилагане съдържат алкалоиди са в състояние да предизвика гърчове и халюцинации.

Жълтурче се оказа от положителната страна още преди много векове. За прилагане и отстраняване на папиллом е подходящ, както растението в чист вид, така и директно самата выжимка сок от него. След прилагане на средства въз основа на това растение брадавица изсъхва и изчезва в рамките на 10 – 15 дни.

Противопоказания

Течна форма на жълтурчета не трябва да се използва при алергични реакции към съставките на растението. Не може да се прилага сок от жълтурчета на лигавиците и не се допуска проникване в дихателните пътища на човек. При закупуване на лекарство в аптека магазините не се препоръчва да го помиришат, за да не се получи изгаряне на лигавицата на носа. Също така не трябва да се прилага жълтурчета за отстраняване на образувания в областта на срамните устни и на устата.

Прочети още  Аденоматозна полип на стомаха

При папилломах не трябва да се приема сухо или влажно трева вътре. Когато са прилагани орално употреба, обявяват върху опаковката на лекарството, нужно е предварително да се подготвят суровините, като от него отвара или тинктура. Но това средство не бива да се пие при проблеми със стомашно-чревния тракт, при ниско кръвно налягане, при сърдечни заболявания и нарушения в психиката.

Забранено е да се използват препарати на базата на жълтурчета и пресни сокове от растения лица под 18 години, на бременни жени и жени в период на кърмене.

Как да използвате жълтурче при папилломах

В зависимост от мястото на локализация на папиллом и от личните предпочитания на човека могат да се използват жълтурчета в следните варианти:

 • Сокът от растението. Прясно изцеден сок, събрани в началото на цъфтеж на тази билка (май и юни), се прилага за смазване на засегнатите райони. Лечебната течност се събира в стеблото. Процедурата се извършва не по-малко от 4 пъти на ден в продължение на 20 дни. В края на прилагане на лечението на мястото на папиломи трябва да се образува пожухшая кора, която с течение на времето безопасно да отпадне, а раната започна да се лекува, без видими дефекти.
 • Миро. За приготвяне на мехлеми се смесва пресен сок от растения, с глицерин. Глицерин е един вид консервант, който добавя лекарственному средство срок на годност. Освен това този препарат се прилага върху засегнатите участъци много по-лесно и безболезненней. Процедурата се извършва за време по-дълго от чист сок от жълтениче, но по-внимателно и щадящей.
 • Екстракт. Екстрактът се приготвя чрез смесването на 100 мл. сок от жълтурчета с 50 мл. водка или чист алкохол. Ефективност при смазывании папиллом се постига на 3 – 4 седмично приложение. Се съхранява екстракт от достатъчно дълго време в хладилника може да се съхранява до изтичане на 20 месеца.
 • Крем. Идват свежи стъбла на растения и превъртат през в месомелачка, след това внимателно изстискайте до получаване на хомогенна консистенция и се смесва с всички детски удебелен крем в съотношение 1:4. Средство добре се нанася и бързо изсъхва. Продължителността на процедурите зависи от мястото на локализацията и разпространението на образувания. Например, на стъпалата на краката се изисква дълго време за извеждане на папиллом и в меките части на кожата – достатъчно бързо, в рамките на 2 – 3 седмици след употреба.

При липса на свежа трева, жълтурчета, може да го направи на детайла. За това ще трева, просушивается и два пъти е преминал през месомелачка. Получената смес выжимают през няколко слоя марля и се поставя сок в тъмни герметические бутилки за дългосрочно съхранение в хладилник или в подполе. Всеки ден трябва да се леко да отворите капацитет до този момент, докато процесът на ферментация не се прекратят.

Странични явления

При неправилно прилагане на жълтурчета може да възникнат някои нежелани реакции от страна на човешкия организъм:

 • Повишава се рискът от разрастване на засегнатите тъкани в онкологическую форма.
 • Силни изгаряния около болния парцела, които засягат здравите тъкани.
 • При неспазване на хигиенни условия и обработка на необходимата хигиена увеличава риска за воспалительной реакция и сепсис.
 • За някои хора горят папиллом сок или настойка от жълтурчета може да бъде много болезнена процедура.
 • При връчване на употреба има риск, че шишечка не ще изчезне, а кожата около повредится.
 • Често се появяват дразнене на третираната кожа.
 • Алергични обриви по други части на тялото, може да бъде и страничен ефект от прилагането на излишните дози жълтурчета или не спазването на правила за използването му.
 • При най-малкия контакт частици сок на растението на лигавиците на очите и на устата се появява силно усещане за парене и дразнене на нежната кожа, чак до изгаряне реакции.
Прочети още  Папиллома на соске, причини за възникване, лечение, профилактика

Аптечные средства

Сред тези, предлагани в аптеката средства срещу образувания по тялото на човека широко се доказват следните:

 • Планински жълтурчета. Това лекарство се продава в аптеките и съдържа в себе си още и компоненти байкальских билки. Капацитет идват по 15 мл. и 1,2 jr. Има миризма на амоняк и ярко черна консистенция. Върху тялото се нанася на 12 минути, на лице – 8 минути и мазен – не повече от 2 минути.
 • Суперчистотел. Състои се от смес едких основи, които в продължение на 1-5 приложения напълно разрушават израстъци.
 • Молив на базата на жълтурчета. Обработката се извършва 2 пъти в денонощието. Се съхранява в хладилник.
 • Отвара. Прилага под формата на промивки или тави. Лечението се провежда няколко пъти в денонощието в продължение на 3 или 4 последователни седмици до пълното отпадане на суха кожа с натрупване.

Жълтурче се отнася до буренясал треви от семейство маковых, които в промишлен мащаб не се отглеждат. Расте по тези места и региони, където преобладава предимно умерен климат. В Русия се намира тази билка може да бъде по крайпътни, около басейни, в горски и градинарски зони. Жълтурче носи в себе си много полезни свойства и чудесно се справя с папилломами на тялото на човека.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *