Избавляемся от папиломи в домашни условия

Папиломи, в простонародии наречени брадавици, са следствие на попадане в организма на инфекция, наречена папилломавирус човек. Тази разновидност на вируса се отнася до най-често вируси, които проникват в тялото на човека. Заслужава да се отбележи, че веднъж попаднал в организма, вирусът остава там завинаги, но има възможност да направи така, че вирусът винаги се намира в състояние на покой и не активировался, за това трябва да следват всички предписанията на лекаря и не се отдаде на самолечение.

Причина за образование папиллом

Основната причина за развитие на папиллом в тялото на човека е неговата заразяване с HPV инфекция. Освен това може да се разпредели на няколко причини, които също могат да провокират развитието на патология на различни части на тялото.

 1. Поражението на кожната покривка чрез битови контакти, вследствие на което може да се случи инжектиране чрез открита рана.
 2. Незащитен сексуален контакт, при който става заразяването на здравия човек от инфектирани болни.
 3. Заразяване на новороденото дете от заразена майка по време на родова дейност.

Има и редица фактори, които могат да предизвикат активиране на вируса, находяща се в състояние на покой. Към тези фактори се отнасят: отслабва имунната система, нарушения на обмяната на веществата, заболявания на органите на стомашно-чревния тракт, неспазване на хигиена, вредни навици.

От смъртоносен вирус

Сам по себе си човешкият папиломен вирус не е опасен, тъй като може за дълго време да бъдат в спящо състояние, обаче, ако времето не се отървете от брадавици могат да възникнат редица здравословни проблеми.

 1. Папиллома, създадената в гърлото или езика, може да доведе до нарушаване на дишането.
 2. При травмировании образование може да се получи инфекция, която се разпространява по целия организъм, което впоследствие води до летален изход при несвоевременном или некачественном лечение.
 3. Израстък, който се появи на женските полови органи, което води до началото на възпалителния процес, като жена.
Прочети още  Човешки папиломен Вирус

Класификация патология

Класирането се свежда до следното:

 1. Проста папиллома. Тази разновидност достига до много малки размери – не повече от милиметър в диаметър и външно прилича на малка бучка. Това образование обикновено винаги стои над повърхността на кожната покривка под формата на ороговевшего слой на кожата. Бъдат локализирани новообразование може в някоя част на тялото, но основните места на поява на образувания са: пръстите на ръцете и краката, при деца от такива образувания най-често се появяват по коленете и стъпалата.
 2. Подошвенная папиллома. Характерен признак е неговата грапава повърхност. Има такива образование само върху стъпалата на краката. Това образование се появява, обикновено само една, но около него е възможно появата на израстъци. Подошвенная папиллома доставя много неудобства при ходене, при това пациентът може да изпитва болезнени усещания. Наблюдава образуването на такива новообразувания главно при деца, и в повечето случаи изчезва от само себе си, без никаква външна намеса.
 3. Плосък папиллома. Външно прилича на малка бучка с много ъгли. Образованието се появяват в някоя част на тялото, но се локализират предимно по лицето или ръцете. На болния при поява на образованието изпитва болка, при това образование може да се почеше, да доставя на пациента още по-голям дискомфорт.
 4. Нитевидная папиллома. Тази най-често срещана разновидност, локализующаяся най-вече около очите, мишниците и в слабините. В началния етап На образование външно прилича на малък жълтеникав перваза на кожном покривка, който постепенно се удължава и приема нишка форма. На болния при поява на този образование изпитва болка, освен това, образование може да воспаляться.
 5. Остроконечная папиллома. Такава патология се предава само по полов път и се намира в района на половите органи, по-специално на мукозните мембрани. Остър папиллому много е трудно да се види в началния етап на образование, вследствие на което тя с течение на времето може да се превърне промени в раковите тумор.
Прочети още  Аденом на хипофизата на мозъка

Лечение на папиломи

Да се отървете от папиллом е възможно с помощта на оперативна намеса, но при това е важно да се помни за това, че се лекува от този вирус, е невъзможно, може да го премести в състояние на покой.

Смята се, че папиллома носи само доброкачествен характер и изтриване на нея съвсем не е задължително, но това мнение е погрешно, и има редица фактори, които могат да опровергаят му:

 1. Въпреки факта, че папиломи е доброкачествено образование, ако навреме не предприемете никакви мерки, за да се отървем, а след това те могат да се изроди в злокачествен тумор.
 2. При непосредствен контакт с близките и любимите си хора, винаги има риск да ги зарази с вирус.
 3. Папиломи по тялото винаги създават дискомфорт както на физическо, така и естетически характер.

Съществуват редица лекарства, които са способни в много кратки срокове да се отърве болни от папиллом, най-ефективни от тях са: екстракт от жълтурчета, Оксолиновая мехлем, Солкодерм, Салицилова мехлем, Виферон, криофарма, ляписный молив.

За да се върнете на вируса в състояние на покой препоръчва прием на такива лекарства, като: Индинол, Панавир, Изоринозин. Всички тези препарати спомага за нормализиране на работата на имунната система и отслаби активност на вируса.

Премахване на папиллом

Изтриване на папиломи в домашни условия е възможно не само с помощта на медикаментозных лекарства, но и средства на народната медицина. Въпреки това е важно да се помни за това, че прилагането на традиционната медицина е показано само след разрешение от лекуващия лекар.

Жълтурче — бързо и ефективно да се отървете от папиллом е възможно с помощта на жълтурчета, който трябва да се втрива в засегнатата област на кожата. Втрийте жълтурчета трябва няколко пъти на ден, процедурата се повтаря, докато натрупване е напълно ще изчезне.

Прочети още  Месец след премахване на полип: цикличность, честота, естеството на секрети

Чесън и лук — тези храни са естествени антисептици, с помощта на които може първо да изсъхне брадавицата, а след това напълно да се отървете от натрупване. За това трябва да се смила чесън или лук до състояние на каша, и се втрива в растеж. В деня на процедурата може да се извършва неограничен брой пъти.

Пране сапун — за да се отървете от папиллом с помощта на сапун, трябва да решетката върху фино ренде и се прилага полученото отстраняване на дебел слой върху засегнатите зони на тялото. Процедурата се препоръчва извършва ежедневно през нощта, продължи да му трябва, докато натрупване е напълно ще изчезне.

Важно е да запомните, че навременното посещение на лекар, укрепване на имунната система, да се отървем от вредните навици, активен начин на живот – всичко това ще помогне за предотвратяване на активирането на човешкия папиломен вирус и поява на брадавици и израстъци по тялото.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *