Имате разкри човешки папиломен вирус 16 вида. Какво да правя?

Около нас пространство циркулира огромно количество вируси. Някои временно пребивават в кръвта (например, вирусът на грип), а други могат цял живот мирно «сън» в организма, събуждане само при неблагоприятни обстоятелства. Много щамове причиняват растеж на тялото на новообразувания – папиллом. Сред тях има напълно безвреден и има потенциално опасни – като човешки папиломен вирус 16 вида.

Процедурата

Паппиломы в слабините

Има съмнения у себе си наличието на този щам при липса на външни прояви невъзможно. Човешки папиломен 16 вида на някои хора случайно се открива, когато превантивна отдаване анализи. При това човек не знае за своя носительстве и, ако не е профилактично изследване, така че никога и не се научих (в случай, когато заболяването не прогресира). Силна имунна система потиска повечето разновидности на вируси, включително HPV 16, карайки ги да спят.

Човешки папиломен 16 тип при жените, и при мъжете започва да се активира, когато защитен резерв е изчерпана поради различни причини: хипотермия, стрес. След това на кожата се появяват израстъци. Това е и има папиломи.

Първи в клетки на базалния слой на кожната покривка, коварен вирус, вградени в хромозомите. На повърхността На кожата на човек открива светло розови, кафяви петна, леко повдигната. Няма възпаленията и всички други усещания не се усеща.

Папиломи, която се появява на външните полови органи, се наричат кондиломами. След като видя на гинекологическом разглеждане на брадавици върху стените на влагалището или в по-ниските части на шийката на матката, лекарят задължително ще изпрати пациентката се провери дали има в кръвта си вируса папиломи високо онкогенного на риска – такава като веднъж се отнася HPV 16.

Понякога самата жена забелязва странни израстъци по половите органи. Специално внимание трябва да се прояви, ако тези новообразувания:

 • изглеждат като сиво или кафяви петна;
 • имат бархатистую повърхност;
 • появили са се в големи количества неочаквано.

Брадавици и папиломи могат да причинят безпокойство при полови контакти, могат да станат причина за посткоитальных кръвоизливи, тъй като ранени по време на полов акт.

Папиллома 16 тип без лечение може да има неприятни последици: дегенерация на клетките в ракови.

Начини на заразяване

Начини на предаване по полов контакт

Човешки папиломен Вирус 16 тип се разпространява главно по полов път. Така закономерно следното: колкото повече човек на половите партньори, толкова по-голям шанс подхванат от човешки папиломен 16 вида.

Прочети още  Половите папиломи

Използването на презерватив намалява значително вероятността от заразяване, но не я свежда до нула. Достатъчно малки количества кръв, слюнка, семенна или влагалищной течност болен човек, попавшей върху възпалена или увредена кожа, за да вирусът прониква в здраво тяло.

Папиллома 16 тип понякога може да се появи при хора, които нямат сексуални контакти. В този случай пътя на предаване – домакински. Вярно е, че това се случва рядко и има място само при много слаб имунитет.

Въздушно-капково, като, за разлика от щамове на грип, вирусът не се предава.

Още една възможност от заразяване – директно предаване на вируса на новороденото дете по време на преминаване през родовия канал, ако майката към момента на раждането е с обриви по шийката на матката и влагалището.

И така, от трите вероятни пътища на заразяване:

 • полов;
 • битови;
 • по време на раждането –

най-вероятно първата и третата.

Папиллома човек, 16 тип жени

Спусък – прегряване на слънце

Въпреки факта, че разпространението на щама на еднакво сред представители на двата пола, при жените има повече поводи за внимание към здравето си, след откриване на hpv 16 вида.

Причините за това са основателни, защото папиллома 16 тип жени е в състояние да даде тласък на рак на шийката на матката. През годините вирус, подавляемый имунитет, пребъдва в клетките. След това той се «събужда» и предизвиква бърз растеж на атипични клетки с локализация в шийката на матката – на място, където са разположени брадавици. Развива дисплазия на шийката на матката – заболяване, което въпреки че е доброкачествен характер, но се смята предраковым. След като идва ред на следващия етап – появата на ракови тумори.

Разбира се, далеч не винаги папиломи водят до онкологическому заболяване. Необходим тласък, за да започне развитието на негативната програма. Пусковыми фактори служат:

 • силно преохлаждане;
 • прегряването на слънце;
 • перенесенное вирусно заболяване или бактериална инфекция;
 • дълъг (или твърде сериозен еднократно) стрес;
 • хронична липса на сън.

Ако вече са се появили, освен папиллом (или дори без да ги наличността):

 • необяснима умора;
 • намаляване на телесното тегло;
 • липса на апетит – алармата трябва да победи веднага! Такива признаци могат да бъдат показателни за озлокачествлении процес.

Значително по-безобидно резултат на продължително съществуване брадавици – началото на цервицита. Заболяването често е хроничен характер. Проявява:

 • болезненностью полови контакти;
 • усещане за парене в областта на срамните устни;
 • кървене след полов акт.
Прочети още  Хигрома на крак

С течение на времето стената на маточната шийка се сгъстява, което означава, стават невъзможни нормално раждане.

Човешки папиломен 16 тип при мъжете

Мъжете, които не са изтрити навреме папиломи, могат да се разболеят от болестта на Боуен. Се изразява тя е в присъствието на грозни петна по тялото на пениса. Ако не се вземат мерки, е възможно развитие на това място на злокачествен тумор.

При мъжете вероятността за развитие на рак е по-малко, отколкото от представители на нежния пол, но въпреки това тя съществува: не може да я отпишат от сметките. Освен това, ако сте мъж и не се развиват тумор, той лесно ще предадат вируса на партнерше – тогава се разболее тя.

Възможно е развитие на злокачествени процеси в областта на аналния отвор, в ларинкса.

Лечение на

Премахване на паппилом

Преди да започнете лечението, вашият лекар трябва да разберете какъв точно е вирусът на съществуващ предизвика образуването на папиллом.

За това пациентът по посока на лекуващия лекар отива да дари анализ на PCR. При него се вземат цитонамазка. При жените ограда, произведени по същия начин като обикновен тампон за определяне на степен на чистота на вагината. При мъжете вземат намазка от уретрата.

Днес специалистите прибягват и до по-точния анализ, позволява да се установи наличието и концентрацията на вируса в организма – това е анализ на ДНК на HPV. За получаване на материал трябва да терени с лигавицата.

Освен това, може да се наложи допълнително изследване:

 • колпоскопия;
 • биопсия на шийката на матката.

Те обикновено се предписват, за да се изключи съмнение за озлокачествление тумори.

Папиллома 16 тип жени лечение изисква комплексен. Тя се провежда в 3 етапа:

 1. премахване на папиллом (ако има такива);
 2. пиене през устата или инжектиране на антивирусни препарати;
 3. прием иммуномодуляторов.

Лечение при жени папиллом 16 тип често се държат методи криодеструкции или с помощта на въздействие на лазерен лъч. Същите методи се използват, за да се отърве от новообразувания мъже.

Към антивирусни средства, добре зарекомендовавшим себе си в борбата с папилломами, включват:

 • аллокин-алфа (под формата на инжекция);
 • генферон (свещи);
 • виферон.

Ако лекарят препоръчва на всяко от тези лекарства, пациентът трябва да го предупреди за наличните хронични заболявания. Някои от тях (по-специално, автоимунни процеси) изискват — внимание при използване на антивирусни препарати.

Казаното в пълна степен се отнася до иммуномодуляторам, използвани в третия етап на лечение.

Прочети още  Хигрома става

Медикаменти от тази група:

 • ликопид;
 • иммуномакс и други.

За какво трябва да пролечиваться тези лекарствени средства? Не е ли достатъчно ще бъде просто да изтриете новообразование и завинаги да забравим за проблема – в края на краищата, това не е рак?

Да, от папиломи до ракового път образование далеч. Но за това напълно да промени пътя на вируса и не му се даде шанс непочтено «да се приближи» с клетките-защитници, трябва максимално да повиши имунитета. Само добър имунитет – гаранция за прекратяване на «непокорен» вирус, едно добро влизането му в състояние на «зимен сън» и нормализиране на здравето.

Всичко казано е особено важно по отношение на женското здраве. Самочувствие на красиви дами в голяма степен зависи от колебанията на хормоналния фон. Докато хормони регулират протичащите в организма процеси, щам на HPV може спокойно да «спи». Но в периода на климакса и менопаузата, той е в състояние да знаете за себе си. Така че трябва да се подлагат на периодични прегледи и при необходимост – лечение.

Профилактика

Ваксинация с ваксина

Да се предпазите от HPV 16 тип с абсолютна сигурност е невъзможно. Това е наистина само за тийнейджъри и млади хора: те се направи ваксинация с ваксина:

 • гардасил;
 • церварикс.

Ако успеят да ваксинират преди началото на полов живот, заразяване с вируса на HPV няма да бъде вредно.

Възрастните трябва да профилактично:

 • да водят на поръчаните сексуален живот;
 • поддържа добра физическа форма, да бъдат активни, да имат здрав имунитет;
 • опита да се изключи въздействието на неблагоприятни фактори (придобият устойчивост на стрес, да се откажат от пушенето и т.н.).

Запомнете важното: открит в кръвта на човешки папиломен вирус 16 тип все още не означава, че с течение на времето при вас задължително ще развиете рак заболяване. Наличието на този вирус е един вид предупреждение: това е време да промените начина си на живот и да започне да се грижи за себе си. Шанс за пълноценен и дълъг живот с такъв вирус са много големи. Но трябва редовно обследоваться, изтривате (в кабинета на лекаря, а не у дома!) различни брадавици и обриви. И опитайте се да защити близките си: вземи мерки, за да гарантират, за да не предаде им HPV 16: в края на краищата, не е известно, колко силна ще се окаже тяхната имунна система.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *