Хранене при рак на гърдата

Онкологические заболявания — опасна и коварна болест, напредва в продължение на дълъг период и не проявляющий признаци на първо време. Често пациентите се обръщат в клиниката на етап, когато болестта пречи да работи, здравето и качеството на живот падат бързо. Курсът на лечение включва не само на химиотерапия, употреба на наркотици, както и на специална диета, която може да облекчи състоянието на пациента, а в някои случаи – изобщо да лекува рак.

Общ принцип

За начало трябва да се припомни какво се случва в организма, когато той се влияе от рак. В здравите клетки проникват в ракови, да ги използва като обвивка. По този начин имунната система не се възприема раковите клетки, като враждебни и не се бори с тях. Но този факт може да приключи в наша полза, за това по-долу.

Баланс нутриентов

Основната цел на диетата – няма претоварване на организма и да му позволи да се справи с болестта. Порциите трябва да бъдат приблизително едни и същи в продължение на целия ден, а след 14:00 часа, се препоръчва намаляване на обема на хранения е около 30%. В късния следобед в-ЧРЕВНИ, на черния дроб, бъбреците, започват катаболните (чупене) процеси. Това означава, че тялото разгражда и утилизирует ненужни, остарели, «разбити» на клетките и на структурата, а приоритет на храносмилане и усвояване на хранителните вещества се понижи.

Трябва да се включи в диета с повече протеини от растителен и животински произход.

Добър избор ще бъде:

 • Месото птиците и рибата;
 • Странични продукти от животински произход;
 • Яйца;
 • Извара;
 • Млечни продукти;
 • Млечни продукти;
 • Сирена;
 • Грах, зърно, боб, леща;

Не може да бъде напълно изключват мазнините от менюто си, тъй като това ще наруши обмяната на веществата и още повече ще влоши ситуацията. Около 1 грам мазнини на 1 кг тегло, ще бъде достатъчно, за да се чувстват много добре.

Освен това, някои витамини се усвояват само при наличие на мазнини, те така и се наричат – мастноразтворими.

Прочети още  Карцином на paget на гърдата

На захар и прости въглехидрати трябва да се изключи напълно. Замяна на сладкиши с плодове, сушени плодове, мед, натурален шоколад.

Списък на разрешените продукти:

 • Всички цитрусови плодове;
 • Зелените зеленчуци и плодове;
 • Плодове;
 • Мед, пчелен восък;
 • Какао-паста за зъби и натурален горчив шоколад;
 • Ядки (включително авокадо и кокос);

Сладкиши-добре да се направи на мазнини, бадемова, кокос, сезам или овесено брашно. Това ще осигури на организма с витамини и микроелементи, а тялото с енергия.

Витамини също е важен фактор. Най-добрият избор ще бъде точно аптечные витаминни комплекси, тъй като тяхната формула ще осигури максимална бионаличност. Тоест тялото ви може да поеме максимално количество на активното вещество. За справка: плодове имат много ниска бионаличност за един човек, дори и свинете, за да усвоява по-голямо количество вещества, с оглед на характеристиките на СЧ и лимфната система.

След операцията

В този период трябва да се увеличи дозата на белтъчини, особено животински произход. От gruels избере максимално «леки» (ечемик, овесени ядки). Плод с висока киселинност се консумират предпазливо, да пият повече течности и фреша, разреден с вода, в съотношение 1:4.

Какво не можеш?

Основен рисков фактор при онкологични заболявания са транс-мазнините. Това е опасно хранителни нутриенты, които представляват гидрогенизированный растителни мазнини, което е прикрито като животните. Опасността е в това, че той не съдържа необходимите мастни киселини, а тялото все още ги използва в метаболизма на мазнините обмен, както и за изграждането на клетъчните мембрани. Това е сравнимо с това, ако при изграждането на дома, вместо на цели и здравите тухли, в някои клетки се слагат пяна блокове. Всяка лошото качество на мазнини съдържа канцерогенни вещества, които допринасят за появата и развитието на рак.

Прочети още  Лечение на рак на гърдата

Тук се отнася, на първо място, маргарин и всичко, което съдържа:

 • сладкарски изделия;
 • цена на закупуване печене:
 • сладолед;
 • бързо хранене;
 • газирано и някои спиртни напитки.

Да Не се съхранява маслото в прозрачни опаковки, пропускающей светлина. Именно тази причина води до влошаване в повечето случаи.

Очевидно е, че на алкохол, алкохолни напитки, тютюневи изделия, само ще забавят лечението, и от тях трябва да се откажат веднага. В една купа тежести моментни директни удоволствие, а от друга — животът на човека. Заслужава да се обмисли.

Гладуване

Отдавна са известни чудотворные свойства на глад. Той лекува болест, освежава тъкани на организма, стимулира обмяната на веществата и възстановяване след болести. По време на химиотерапия, която отслабва организма, раковите клетки са толкова омекват и умират.

Същия ефект се случва при продължително (около 48 часа) голодании. При липса на храна, тялото започва да се търси енергия в себе си, се разрушава стари, счупени, по-рядко използваните системи. Здравите клетки започват да унищожават болните за останки от храна и храна, така че той се съпротивлява на болестта. Важно е да се отбележи, че раковите клетки има у всеки човек, именно поради тази причина в нормални условия, тялото не ще да се бори с тях.

Екстремно двудневен и по-гладуване може да навреди на здравето и на живота, затова оптимална схема ще хранене 16/8, т.е. 16 часа на гладно и 8 часа, в които можете да се храни. В началните стадии, когато раковите клетки не са се разпространили по цялото тяло, такъв режим на хранене може да се окаже по-ефективно лекарства и опасни химически процедури.

Прочети още  Рак на гърдата, на 3 степен

Още преди няколко десетилетия ракът се смята за смъртоносно и нелечимо заболяване, а към днешна дата има много методики и алгоритми за лечението на тази група заболявания. При спазване на диета, режим ден, по препоръка на доктор, може значително да ускорят процеса на възстановяване и обновяване на тялото си. Важно е да запомните, че всяка болест е по-лесно да се предотврати, отколкото да се лекува последствията. Отделете 1 ден да мине тест на онко-маркери, помислете за здравето си сега.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *