Хигрома мозъка

Хигрома мозъка – достатъчно е рядко заболяване, което представлява благоприятен образование, запълнено с течност. Как доброкачествен тумор възниква? Лошо ли диагноза? Какви действия да предприеме? Само без паника! Впоследствие подробно разглеждане на тази статия — няма да остане въпроси или големи опасения. Вие ще знаете, как да победим болестта, към кого да се первоочередно.

Причини за възникване

Хигрома мозъка има второ име – субдуральная хигрома. Туморът е посттравматический характер. Проявява усложнение впоследствие ОМТ (мозъчна травма). Понякога е достатъчно само обикновен удар, да се е получил разкъсване на субарахноидальных на резервоара.

Симптоми на заболяването

Туморът достигне различни величини. Новообразовавшаяся субдуральная хигрома е изпълнен с течност повече от 50 милилитра. В следващия етап на обема на течността достига 100 милилитра. Изключително рядко срещани количества – 250 милилитра.

Такъв тумор е тежка стъпка.
Към симптомите на това може да повлияе на степента на сериозност на повреди, които са довели до гигрому мозъка. Относно размерите доброкачествени тумори могат да се проявят такива признаци:

  • сдавливающая, пулсираща главоболие;
  • продължително безсъние;
  • повръщане, рвотные желание, гадене;
  • нарушена функция за гласов апарат;
  • пада зрението;
  • лоша координация, нарушение на двигателни умения на ръцете.

Когато хигрома формира до големи обеми, болният може да страдат от промени в настроението, чести пристъпи на агресия.

Как да разпознаем болестта?

Не бива да се пренебрегва симптомите! Това може да доведе до увеличаване на тумора.
За поставяне на правилната диагноза е необходимо да притежават редица неврологични изследвания, мине преглед.

На първо място си струва да се възползват от помощта на невролог. Медик ще се проведе начална проверка, ще задават въпроси за вашето здраве. Отговарят си струва точно и ясно, това ще помогне на лекар-невролог реши да назначи по-подробно проучване или да се постави диагноза.

Най-вероятно, ще получите посока да рентгеноскопическое сканиране на черепа. В случай на нужда, трябва да се мине или компютърна и магнитно-резонансната томография (КТ, ЯМР).

С помощта на эхоэнцефалографии може да разберете състоянието на тумора, да се разбере колко силно тя е внутричерепное налягане.

Прочети още  Мехлем от папиллом

Начини за лечение

Лечението може да се разделят на два вида:

  • консервативното;
  • хирургично.

Оперативна намеса се прилага не към всеки случай. В случай, когато резултатите от изследването показват, че размерите на тумора е малък, тя не се проявява от клинична гледна точка, след което пациентът остава под лекарско наблюдение. Как правилно при консервативна метод на лечение се използва на ултравиолетовите лъчи.

Ако чувствате истински дискомфорт, порази силно главоболие, бесконтрольные смяна на настроението, както и други причини, това субдуральную гигрому трябва да бъдат отстранени. Се прави такава операция обикновено под обща анестезия.

Надеждно извличане на тумори гарантира специално аранжиран тръба, която се вкарва през малък отвор в черепа и изсмукват излишната течност. Това въздействие се нарича трепанацией на черепа или краниотомией.

След всяка болест, не са изключени усложнения. В този случай – развитие на новата субдуральной гигромы. За да не се даде на болестта да се появи отново, трябва внимателно да следвате всички препоръки на лекаря и след известно време да премине на по-пълно изследване още веднъж. Възраст на болния не играе важна роля. Но, по-възрастните хора са по-податливи на новото развитие.

Но прогнозите след операция за пациенти с гигромой – благоприятен. Почти във всички случаи операцията се провежда успешно, както и подобряване на благосъстоянието се случва вече по-късно от 5-7 дни, след което пациента се отделят от наземни наблюдения.

Въпреки че прогнозата, че след операцията е положителен, спазвайте мерки за сигурност, ако искате да се избегне рецидив. Когато всичко може да се случи ужасна изненада. Но вие сте в състояние да направите всичко, което зависи именно от вас. Пазете главата си от различни видове наранявания. Елементарна травма на главата, лек удар може да стане причина за нарушения. През кратък период от време след лечение, ще могат да живеят обикновени, пълноценен живот, без ограничения.

Прочети още  Железисто-фиброзный полип на ендометриума.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *