Хигрома лучезапястного става на четки

Появата на най-малкия уплътняване на тялото предизвиква паника, страх. Не е необходимо да се придържате към радикални методи, тъй като малката клечка може да се окаже, нито от другите, като хигрома лучезапястного става на четки. Това е доброкачествен тумор, който не се превръща в злокачествен. Съществува мнение, че хигрома – обикновена херния, предизвикана от намаляване на функционалността на меките тъкани. Естествено, заболяване ще доведе до много неудобства, може да се разболеят,се увеличи. Струва си да се отървете от нея по-бързо.

Заслужава да се помни! Заболяването може да се появят не само в ръката. Често възниква хигрома на крака, гигромаколенного става. Любимото ми място гигромы на ръка – от китката.

Какво е хигрома и как тя се развива

Всяка хигрома – новообразование, което се дължи на уплътнение на тъканите, което е изпълнено с серозна течност. Бум включва фибрин и слуз. Възниква при нараняване на ставата или механично въздействие върху определен участък на ставата. Размери му се променят и понякога достигат пет сантиметра. Както вече бе споменато, тя е доброкачествена, но придружени с болки. Има случаи, когато болковият синдром не се появява.

Често хигрома възниква при патологични процеси в опорно – двигательном апарат, предизвиква възпаление на синовиалната чанти става. Най-често заболяването възниква в представителите на някои професии: програмист, механик, шивачка, пианист и спортисти, т.е. тези, които работят с ръцете си.

Трябва да се избягват силни натоварвания,от които хигрома само ще увеличи размера и да се развива в близко пространство. Ползвателите предоставят патологическому сайта пълно спокойствие, хигрома на китката, могат да изчезнат и без хирургически и медицински интервенции. Важно е да запомните, че тя има свойството да се появяват отново и отново. За да се предотврати това, е нужна консултация от лекар.

Прочети още  Размерите на миома на матката за операция

Причини и симптоми за развитие на патология

Появата на болестта се дължи на:

  • Редовни възпаления на лучезапястного става на четки;
  • Наличието на заболявания на ставите;
  • Силни физически натоварвания на ръцете и краката, в резултат на някои, възниква хигрома на колянната става;
  • Генетичен фактор;
  • Последиците от отдавна проведената операция;
  • Проффесиональной дейност.

Симптомите на болестта зависят от протичането. Появилата се на тумор, често пъти слабо се проявява. Тя е с малък размер(под-три сантиметра), мека при ощупивании, надарен с ясни граници. Дискомфорт чувствах в случай на увеличаване на размера (болка възниква венозен застой,намалява чувствителността на кожата покрива).

Хигрома често възниква при хора,работещи на компютър или пишеща машина,на стойност:

  • Да се придържаме към офис на хигиена;
  • Да следи за положението на ръцете при работа;
  • Правите редовни почивки за отдих;
  • Провежда гимнастика на ръцете.

Диагностика и лечение

При разглеждане на специалист, трябва да разкажа за оплаквания, в замяна след получаване на подробен преглед за да се прощупыванием подутини. На Пациента се изпраща на по-нататъшни изследвания: магнитен резонанс, рентген,УЛТРАЗВУК. Те трябва да се държи за поставяне на точна диагноза и определяне на качеството на новообразувания.

При гигроме китката, лечение без операция най-добрият вариант. Също така, той носи името «консервативната терапия». В тази форма на лечение, важно е да се осигури пълен покой на поврежденному място. Навременното намаляване на натоварването ще осигури възможно най-бързото възстановяване. Ефективни начини за лечение има: парафинотерапия, лечебна кал, топлинни апликации.

Има мнение, че е ефективен начин да се отървем от гигромы — лечение метод раздавливания. Всъщност, това не е добър вариант, защото скоро, болестта се появява отново и води до по-тежки последици.

Прочети още  Хигрома на колянната става: избор на метод на лечение на

При гигроме с размери не повече от един сантиметър, може да се проведе пункцию – изпомпва вътрешната течност. Направи тази процедура с помощта на местна упойка – въвежда средство, след което се вкарва игла, и высасывается течност. Веднага след почистване от вещества, без изваждане на иглата се въвежда медикаментозно средство, наречена глюкокортикостероид и наслагва тугая превръзка.

Край подутини трябва да срастись, и затова превръзка не може да стреля в продължение на пет седмици.

Ако провеждане на този метод на лечение течност продължава да се натрупват, след това трябва да се извърши премахване на гигромы на китката начин за бърза намеса. Цените на тези услуги зависи от клиника и специалист.

Смисъл локално лечение се крие в използването на средства за външно приложение — мазила. Те са надарени с имот намаляване на възпалителни процеси в тъканите, расположеных близо до тумора. Минус мехлем в това, че тя не намалява размера на пъпки, а само облекчава болезнените усещания. За локално лечение се използват средства, съдържащи Диклофенаки Индометацин. В засегнатата област може да е средство, като «Фастум гел» или «Диклак гел».

Лечение гигромы на народни средства за защита

Терапия с помощта на народни средства за защита се наричат спомагателни, защото тя не оказва влияние на размерите на тумора. Народни средства могат да помогнат за намаляване на болка, облекчаване на възпалителния процес. При провеждане на лечение по този начин, е необходима консултация от лекуващия лекар.

Най-ефективният начин е зеле. За подготовката на лекарството, трябва да се изстисква сок и приемайте по половин чаша два пъти дневно преди хранене. Провеждане на необходимото лечение в продължение на пет седмици.

Прочети още  Хигрома китката

Ако възникне хигрома на колянната става, може да се прилагат компреси с зелеви листа намазани с мед, за да се налагат върху проблемните обвивам.

Използва се сок от пелин – вещество е на стойност втрива в засегнатата област, окутать полиетилен, затопля се.

При използване на жълтурчета, ръка трябва да бъде распаренная. Проблемните зони се оборудва с марля, напоена със сок от даной билки, увийте полиетилен, замотать топъл шал. Провеждане на процедурата следва в продължение на една седмица — на три. Една превръзка на окото си отива супена лъжица течност от жълтурчета.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *