Хигрома — лечение на народни средства за защита

Хигрома – това е доброкачествен тумор, кистозное новообразование, запълнено с течност и поразително най-често ставите и сухожилията. Лечение гигромы на народни средства за защита дава резултати, не са по-лоши, отколкото медикаментозно или оперативно намеса на хирурзи и точно за тях ще говорим по-нататък.

Основните причини за патология.

Както казват лекарите – най-често се диагностицира гигромы на китката на ръката, по-рядко на краката. Но преди да се разгледа въпросът за това, как да се лекува гигрому в домашни условия, си заслужава да се знаят причините, които могат да провокират възникването му.

 1. Метаплазия – промяна в структурата и свойствата на тъканите, когато клетките се превръщат и придобиват по-различна, патогенную структура.
 2. Контузии, травми на ставите, които провокират развитието на първичните и вторични форми на патология.
 3. Тендовагинити и бурсит, протичащи с усложнения, носещи силна формата си – възпалителен процес, невероятно синовиальные чанти, около ставата.
 4. Генетично предразположение или тежко физическо претоварване в работата или в спорта.

Симптомите на патологията

Преди да се пристъпи към разглеждане на въпроса за това, какво лечение без операция традиционните методи гигромы в домашни условия ще бъде ефективно, си струва да се знае основните му симптоми.

Преди всичко, трябва да се обърнем към лечащему лекар – той ще диагнози патология по симптоми:

 • появата на тялото на кръгла форма, тумори, диаметърът на която може да варира от 3 до 5 см
 • само новообразование има своята гладка повърхност, но мека и еластична вътрешна последователност.
 • самото уплътнение ще бъде поставен под кожата – при притискате пациентът се чувства малка болка и дискомфорт.
 • при тежки случаи на тумор става – ще бъде разочарован неговата мобилност, за да покаже на себе си скованост на движенията.

Ако своевременно се прилага лечебна програма, независимо дали са традиционни, народни или хирургични методи – да се лекува гигрому е възможно, не допуска нейното преминаване в хронично си форма.

Методи на лечение гигромы

Курс на лечение гигромы предвижда в съвременната медицина много ефективни техники – традиционни средства под формата на мазила и отопление, физиотерапевтични процедури, хирургическо изваждане с помощта на лазер, раздавление или пунктирование новообразувания.

Прочети още  Рициново масло от папиллом

Ако новообразование има малки размери – все действия насочени към лечение на гигромы, лечението с народни средства за защита се счита за официалната медицина най-оптимално. Лечение гигромы в домашни условия народни, натурални средства се счита за най-оптимални по силата на това, че използват средства, които за организма са абсолютно безопасни.

Народни рецепти за лечение

Много народни методи – ефективни и ефикасни въпросното лечение гигромы, не изискват особени инвестиции и показват резултатът не е по-лошо, отколкото медикаменти и хирургическа намеса.

 1. Отопление новообразувания горещи парафиновыми апликации – надежден и изпитан рецепта от арсенала на народната медицина. В този случай новообразование, киста на резорбира под действието на топлина – достатъчно на парна баня разтопете парафина, а по-добре само натурален пчелен восък и нанесете тънък слой, превръзка, топли вълнени ръкавици с един пръст.
 2. В помощ може да дойде и обикновена сол – тя се затопля в сух тиган и след като изсипете в холщевый чанта и се прилага за новообразованию. На такъв сух компрес също така позволява да се затопли и смучат новообразование.
 3. Alcoholate валерьяны или цвят от невен, жълтурчета – пригответе ги от себе си, настоявайки дома им на алкохол, или закупени в аптека. Такава настойка от плат, напоени с превръзка на окото, се прилага на новообразованию и увит в полиетилен, а след топла кърпа, например ръкавици. Оставете компреса за 20-25 минути, след това просто махнете отметката.
 4. Отопление с помощта на керосин – важното е да се действа внимателно, за да не се изгори дермата. На първо място, кожата на мястото на новообразувания се намазва всяко растително масло, след като се нанася в половин час плат на превръзка, напоена керосинов, увит в полиетилен и топло. След изтичането на това време – свалете и измийте кожата.
Прочети още  Папиллома на соске, причини за възникване, лечение, профилактика

Билкови мехлеми за лечение на патология – не по-малко ефективно лечение на новообразувания. В този случай, на вашето внимание са такива рецепти масажи и мазила, които позволяват бързо и ефективно да се справят с новообразованием.

 1. За готвене на домашно приготвени мазила вземат счукан лук и захар на пясък – и двата компонента просто се смесват помежду си, а полученият състав се прилага до повредената сайта, увит в полиетилен и топло.
 2. Може като метод за народно лечение, по-точно да се каже калолечение използва и червена глина – в съчетание с морска сол рецепта дава чудесен резултат. Смесени компоненти са в еднаква пропорция и се разрежда с топла вода – да я прилагат върху себе новообразование, отгоре увийте в полиетилен и се фиксират чрез еластичен бинт.
 3. Следващата рецепта предвижда смесване в състава на мехлем от алое и естествени, за предпочитане пресен мед и червено вино, cahors. Всички съставки се вземат в равни пропорции – смесете до еднородна консистенция и са я гигрому. След за да засили ефекта – увит в полиетилен и топла вълнена кърпа или шал. Най-добре е да се оставят в този вид компрес за през нощта – на сутринта просто промиване с вода. Ако в присъствието на не кагора – просто се смесват помежду си с мед и сок от алое и така през нощта, нанесете върху новообразование, увити в топлина. Рецептата действа не по-малко ефективно, а за тези, които не понася миризма на алкохол – най-добрият вариант.
 4. Physalis – това е растение, което също добре се справя с патология. Просто да се вземат зрели плодове, смалывают до състояние на каша и се нанасят върху гигрому, увити в полиетиленови или найлоново фолио и отгоре утеплив с вълнен шал или кърпа. В този си вид се оставят за 8-10 часа, след като махнете и просто промиване с вода, повтаряне на курса 2 седмици.
 5. Пелин – ароматен и ефективно лечебно растение, което може да се преодолее гигрому. Просто резен прясно растение, да се открояват сок и пропитайте им плат от марля – я прилага и се оставя една нощ.
 6. Като средство – каша от смлени кестени. Я се нанася на половин час, оставя на ръката си, се променя на всеки 4 часа курса 2 седмици.
Прочети още  Размерът на миомата на матката в седмици

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *