Хигрома китката

Какво е хигрома китката е известно, не е за всеки. Заболяването носи лош характер, неудобства. Доброкачествени образование има прилика с кисти. Печат локализуется в ставите, които са обхванати от силно физическо натоварване.

Съвременната медицина потвърждава два вида на патологичния процес. Всеки вид зависи от броя на проявленных капсули:

 • Однокамерные гигромы се диагностицира в много клинични случаи.
 • Многокамерни видове се разпространяват сред пациентите, които на края се обърна за помощ към специалисти, стартира на болестта до определено ниво.

Хигрома на китката на ръката има unesthetic вид, придружени от болевыми усещания. При развитието на патология човек не може да изпълнява ежедневната работа на пълна сила, което води не само до физическото, но и до психологически дискомфорт. Да се отървем от тумора не е лесно, лечението не винаги води до ожидаемому резултат.

Причини за развитието на патология

Хигрома китката коварно възниква без ярко изразени симптоми и причини. Влияят върху образуването на тумори на различни фактори:

 • физическо натоварване в китките;
 • наранявания, които не долечили;
 • наследственост;
 • възпалителен процес в областта на ставите на четки;
 • монотонни движения при професионални умения;
 • неправилно положение на ръцете при писмото;
 • липсата на своевременно отдих и гимнастика за дланите.

Статистическите данни потвърждават, че хигрома на ръка диагностицира при хора, работещи на компютър, пишеща машина, спортисти, музиканти, вышивальщиц, фризьори.

Ако се разгледа причините за поява на болестта по-дълбоко, тогава те са, както разминаване влакна композитни капсули, образовывая дефект под формата на червата, което се попълва серозна течност.

Прочети още  Премахване на папиллом в домашни условия

Хигрома на китката на ръката има три теории за развитие:

 1. Възпалителна концепция стои в следствие на възпаление на капсулата на ставите, обвивката на сухожилията.
 2. Теория опухолевая се основава на наследствеността.
 3. Дисметаболическая теория има хипотеза, че по редица причини и заболявания организмът е наситен с различни вещества. Те предизвикват образуването на голям брой синовиалната течност. Налягането се увеличава вътре сухожильных прикачни устройства, което и води до образуването на тумори.

Важно е да се разбере, че гигроме не е присъщо да се превърне в злокачествен тумор. Патология не дава метастази.

Процедурата

Откриване на развитието на патологичния процес просто в момент на образованието натъртвания на китката. Тя действа над повърхността на кожата покрива, в поразените от болестта места. Но са регистрирани и случаи, при които е израснал гигромы под сухожильем не може да се разгледа визуално. Такива случаи водят до несвоевременному лечение, развитие на нежелани усложнения.

Пациентите се обръщат към специалисти при болест по много причини. Една от най-честите причини е вид запечатване. Често опухшее място боли, се появява парене и сърбеж.

За диагностика на гигромы трябва да проучи неговите характеристики:

 • наблюдава мекота и еластичност при допир;
 • тя малоподвижна, защото е свързана с капсула на ставата, обвивка сухожилья;
 • става отместване на кожата над пораженным място;
 • външно, кожата над гигромой не се променя, не се проявяват зачервена на петна;
 • определени ясни граници;
 • размери гигромы от милиметъра до няколко сантиметра, всичко зависи от продължителността и вида на заболяването;
 • болка липсва, я появата вярно само в случай, че разположението на тумора в близост до нервните влакна;
 • при формирането на болка тъп, ноющего характер в продължение на дълъг период от време;
 • кожни воалите на местоположението на патология може да променя цвета;
 • докато притискате гигромой на кръвоносните съдове, губи пулса на китката, което провокира размисъл и изтръпване на ръката;
 • гигромы големи размери ограничават движението в лучезапястном ставата.
Прочети още  Полипоза (полип) на ендометриума

Снимка гигромы в необятността на интернет се различават в зависимост от вида, растеж патология. Някои уплътнения растат мигновено, някои растат и се развиват дълго време. Активно развиващите се тумори при дете, при активен растеж.

Лечение гигромы на китката трябва задължително да се проведе своевременно под наблюдение на квалифициран специалист. Уплътнение не е имоти себе си рассасываться.

Медицинска практика определя случаи на подправяне гигромы. Тези процеси са възможни при травмировании болните места. Когато телевизията подуване на ръката се появява голяма рана, от която произтича накопившаяся течност. Раната дълго време сълзене, болки, се наблюдава парене, сърбеж. Появата на рани трябва да се избягват, тъй като те могат да доведат до хронично образуването на кисти в целия организъм.

Лечение и превантивни дейности

Някои от пациентите не се интересуват какво е хигрома китката. Основната им задача е да се отървем от уплътняване, което има unesthetic външен вид. Такова отношение към патологическому процес се наблюдава при пациенти, на които туморът не носи дискомфорт по отношение на болка, парене, сърбеж. Така че има много случаи, когато самостоятелна терапия традиционните методи неефективна, тъй като хигрома китката лечение включва на професионално ниво.

Консервативен метод на лечение

За откриване на заболяването в ранна включва консервативно лечение. Избира курс на лечение от специалист, въз основа на редица фактори:

 • причина за образование гигромы;
 • размера на тумора;
 • клиничен характер на патологичния процес (протичането на болестта).

При образувания големи размери д-р назначава йодный електрофореза. Практикува облъчване ультрафиолетом. Ефективно се отрича от тумора с помощта на кал или горещи парафиновых апликации.

Има случаи, когато раната гигромой място се възпалява, гноится. В такъв случай специалист пронизва гигрому, като извлича от него гной, раната място обработва със специални средства и въвежда в него антибактериално средство да се избегнат нежелани последици.

Прочети още  Рициново масло от папиллом

Техника на хирургическа операция

При активния растеж на тумора ефективен е оперативно лечение. Хигрома в този случай се изтрива напълно, заедно с капсула. Процедурата се извършва от квалифициран хирург под локална анестезия. Операцията може да бъде отворена или ендоскопска.

След операцията пациентът може да се прибере вкъщи. Не по-малко от двадесет дни пациентът е под строго наблюдение от специалист. На травмированное място се поставя гипс. Основната задача на пациента в този период се изключи физически на натоварването на китката.

Съвременната хирургия се практикува лазерно изгаряне на гигромы. Лазер се премахват тумори големи размери за да се избегне увреждане на нервите и кръвоносните съдове, разположени в близост до с печата.

Профилактика

За да се предотврати образуването и развитието на гигромы специалистите препоръчват да се спазва разработени правила:

 1. Извършване на монотонни движения на четката, трябва да се разпределят натоварването е симетрично.
 2. При физическо натоварване съветват да записваме ставите еластична превръзка или специални повязками.
 3. Травмирани места трябва незабавно да се лекува.

Дори ако хигрома не се притеснява болката, външен вид, трябва да се консултирате с лекар. Пуснат на болестния процес води до усложнения по време на терапия.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *