Фиброма на крак и неговите варианти

Фиброма – благоприятен за образуването на кожата, което не се разпространява от мястото на възникване. Се образува може на всеки орган, мека кърпа. Вид има голям основата на крака. Обикновено не се притеснява симптоми. Намира може на крак, шията, на ръката, краката, ръцете и т.н.

В подножието На фиброма може да се появи на различни места:

 • В колянната става;
 • На крак;
 • Пищяла;
 • В областта на слабините;
 • На пръстите На краката.

Фиброма при деца

Фиброма на крака на детето

При деца тази болест може да бъде, както вродени, така и придобити. Проява на нейната значително по-ниски при непълнолетни, отколкото при възрастен човек. Може да се проявява с възрастта, колкото по-голямо е детето, толкова по-голяма вероятност да се разболеете. В основата на фиброма, че при възрастни, при децата е еднаква, тъй като появата на лечение, локализация е идентична.

Симптомите на фиброми

Фиброма е вид округлого или овалния възела светло-жълт цвят на тънка или широка дръжка. Понякога в нея могат да се появят допълнителни подутини, вдлъбнатини или издатини.

При натискане на централната част на новообразувания малко се избутва навътре. Понякога кожата под нея е тъмно.

Размер на меки фиброми малък около 0,5-3 см. Мека фиброма когато докоснете лесно се измества, избутва. Повърхност тънка, набръчкана, с малки наростами.

Фиброма, намиращ се на крака в основата е твърда, има свойството да се образува дълбоко под кожата. При натиск се виждат ясни очертания на тумора. Форма има кръгла форма, понякога грибовидной. Размери достигат до десетки сантиметра.

Симптомите при деца

Проявява заболяването в зависимост от местоположението. Ако произхождат от костите на бедрото или подбедрицата, се образува оток, болка възниква при натоварвания. С по-нататъшното развитие води до счупване на кости.

Прочети още  Народни средства от папиломи

Болестта у детето може да се прояви в района на долните кости, коленни стави, което води до деформация на костите. Прости фиброми по никакъв начин не се проявяват, но при натоварвания дават постоянни фрактури. Новообразование в меките тъкани на кожата има вид на възли на широка основа с телесен цвят. Локализират в областта на пръстите на краката, на ръцете. Има и червено, бордо или лилав цвят.

Брой фибром или фиброматоз – това е приблизителна състояние между доброкачествени и злокачествени образувания. Има вид на набор от тумори и веднага възниква при деца до 10 години.

Причини за възникване

Натъртване на краката на детето

Сегашната медицина е преместен далеч по отношение на изследване на онкологични заболявания. Опознаването истинската причина за появата на фиброми така до края и не могат. Ето някои от основните причини за възникването му, които учените са успели да установят

 • Ако определен участък от кожата постоянно е под механично увреждане;
 • Натъртвания, порязвания може да предизвика образуването й;
 • Ако някой в семейството е тази болест;
 • При хормонално нарушение. В зоната на риск попадат хората, които дълго време са приемали хормонални препарати;
 • С напредване на възрастта и се увеличава риска от заболявания;
 • Хората, страдащи от диабет;
 • Въздействие на ултравиолетовите лъчи.

Диагностика

Разглеждане на краката

Основно погледнато, от опитен лекар не предизвиква съмнение, че пред него фиброма. Ако има подозрение, че новообразование злокачественное се взема биопсия на тъкан. При фиброме, разположена дълбоко под кожата, се извършва ЕХОГРАФИЯ.

Видове фиброми на крак

Към най-известните видове фибром на крак се отнася фиброма подошвенная, също дерматофиброма. Подошвенная се формира на крак. Макар образование и доброкачествени, но е в състояние при ходене предизвиква болка.

Прочети още  Миома на менопаузата: характеристики и методи на лечение

Дерматофиброма – образование на краката си, лилаво, червено, или телесен цвят. При натиск върху нея, се виждат възли. В основата на дерматофиброма доброкачествени новообразование, и затова, ако не се притеснява човек, тогава изтриване няма нужда.

Има също околоногтевая фиброма. Възниква най-често на пръстите на краката. Развива вече в юношеска възраст, което се нуждае от незабавно да отидете на лекар. По-други неудобства на пациента.

Това новообразование се появява около нокътя, удря го тъкан. Основно възниква не просто така, а сигнализира за проблеми вътре в организма.

Има и друго разделение на фиброми на крака, тя е мека и твърда.

Мека – образование доброкачественного характер, встречающее най-често. Има пухкав вид, наличие на крака. Компонент основа – наличието на мазнини в меките тъкани. Най-често страдат данни заболяване на жената. С напредване на възрастта, риска от възникване се увеличава. Може би промяната на цвета се дължи на нарушения на органите на кръвообращението под нея. Това може да възникне, след като стъбло перекрутилось. Това може да бъде самоизлечение.

Масивна – по принцип възниква в пищяла или в подколенном ставата. Има вид на единичен тумор. Този новообразувания са ясни ръбове, плътна консистенция. При натискане не възниква болка. Цветът се променя с времето, поради промяна на вътрешното кръвообращение. Основната особеност е, че при натиск върху нея се образува ниша, която трае около 3 минути.

Лечение на фиброми на крак

Хирургично отстраняване на фирбромы

Се лекува фиброма пациенти с прилагане на местна упойка. По принцип не води до трудност при лечението на ставите, коленете, стъпалата, долната част на крака. Единственият неприятен момент, който може да се случи, така отравяне на кръвта. Въпреки че е малък делът на вероятностите. За да се избегне това на пациента се предписват превръзки.

Прочети още  Внутрипротоковая папиллома на гърдата: видове, симптоми и лечение

При проява на фиброми на крака, а именно, плантарна, има вероятност, че трябва да се премахне. Защото, тъй като тя постоянно е изложена на всички видове натоварвания, на триенето.

Началото на премахването започва с криодеструкции. При лечение на лекарите съветват да се носят удобни обувки, която премахва натиска върху засегнатото място. Ако това не помогне, се предписват кортикостероиди.

В случай, когато тази терапия не дава резултат, а след това фиброма се отстранява хирургично. След което се изисква продължителна рехабилитация.

Видове отстраняване на

 • Премахване по оперативен път. Това е често срещана операция, където д-р премахва подуване и зашивает край. Обикновено се провежда, ако туморът се намира дълбоко в меките тъкани;
 • Лазерно премахване. Бързо и безболезнено премахва фиброму, след което остава само един малък белег;
 • Радиоволновой метод. Провежда радиоволновое радиация от 2 до 5 пъти, след което фиброма сама пада. Се образува коричка, а след нея белег, който изчезва през 3 месеца;
 • Метод електрокаутеризация. Унищожава тумора при излагане на нея електрически ток. В днешно време не са особено се използва, тъй като травмиращо;
 • Криодеструкция. Унищожава новообразование с помощта на течен азот. Също така малко се използва, тъй като раната е много бавно се лекува.

В днешно време основно се прилага лазер и радиоволновой метод. Предимството им е, че раната бързо се лекува и се оставя малко следи. Също така, благодарение на по начини, вероятността от появата на нови фибром намалява.

Профилактика

Най-важното в профилактиката на новообразувания е здравословен начин на живот, както и спазването на правилното хранене. Отказ от вредни навици ще доведе до възстановяване на хормоналния баланс. Приемайте витамини. Да се ангажират разнообразие.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *