Ендоскопска полипэктомия: показания, подготовка и диета

Оперативна намеса, при която лекарите премахване на полипи, наречена ендоскопска полипэктомия. Тази процедура е необходима. Нейната основна задача – да предотврати развитието на злокачествен образование. Понякога хирургическа намеса, се назначава за диагностика, но ако тя няма да ви доведе до сериозни усложнения или последствия.

Кой предписва операция?

Полип във вътрешните органи

Процедурата може да се използва за терапевтични или диагностични цели, ако доброкачествени онкологично образование същества. При откриване на полипи на пациента се вземат биологичен материал от най-големите образувания за провеждане на гистологических изследвания.

Основни показания за извършване на ендоскопска полипектомия:

 1. Образование израстъци на малкия размер. Операцията се извършва, ако не съществува риск от появата на усложнения.
 2. Появата на полипи на вътрешните органи.
 3. Ако има единични или многобройни образование, размери, които са не повече от 5 мм. Това говори за това, че те са в процес на формиране.

При поява на солитарных израстъци или полипи, разположени един до друг, на пациента се извършва хирургическа операция. Основни показания за провеждане на примка иссечения в дебелото черво или стомаха – това е рискът на прераждането им в злокачествен тумор. Благодарение на съвременните технологии полостные операции са се превърнали в ефективни процедури с положителни прогнози за пълноценен живот.

Ендоскопска полипэктомия не се извършва в този случай, ако при пациенти, има сериозни проблеми, свързани не само със здравето, но и със съсирване на кръвта. Преди да се съглася на подобно оперативната намеса трябва да мине през пълна проверка. Индивидуалните характеристики на пациентите също могат да накараш лекар да се откаже от провеждане на процедурата.

Размери и местоположение на доброкачествени образувания могат да повлияят на решението на квалифициран специалист. При пациенти с диабет или инфекциозни заболявания не може да извършва оперативна намеса.

Подготвителни дейности

Прием на големи количества вода

Подготовка изисква спазването на определени правила преди провеждането на операцията. Пациентите следва да се вслушат в препоръките на лекарите:

 1. Да се придържаме към специална диета. Да се изключат от хранителния прием на различни храни, съдържащи фибри. Тя допринася за увеличаване на обема на дебелото черво.
 2. Ден преди намеса на пациентите трябва да се пие колкото се може повече течности. За да изчистите червата да се постави специална клизма. В някои случаи лекарите могат да предписват лекарства, лаксативи.
Прочети още  Миома на матката и хиперплазия на ендометриума – как да се избегне рака?

Ако това полипэктомия стомаха лекар насочва пациента за изследване. Пациентът трябва да преминете през следните етапи:

 • отдаване на кръв и урина;
 • измерване на кръвното налягане;
 • подложи на тестове за съсирване на кръвта;
 • проверка на ЕКГ;
 • мине изследвания по група кръв и резус-фактор.

Освен това, трябва ендоскопско изследване, при което специалисти задължително се проверяват на горния и долния отдел на стомашно-чревния тракт.

Отстраняване на полипи в стомаха

Отстраняване на полипи в стомаха

По време на процедурата лекари премахне образование, както и на лигавицата на СЧ се лекуват с ток. След намеса на място полип остава краста. При малки размери натрупване линия се усвоява от максимално голяма площ. Ако образованието от 1,5 см, след това на пациента остава да се направи още няколко операции.

Печат премахване на малки части. Почивка между оперативни процедури е няколко седмици. Ендоскопска полипэктомия на стомаха се извършва в стационарни условия. Ако е необходимо, лекарите могат да въведе пациента в медицински сън. Съвременни квалифицирани специалисти използват съвременни технологии, полостные операция вече не се използват. По време на процедурата лекарите правят малки разрези на кожата и специални инструменти изпълняват манипулация.

Отстраняване на полипи е показано на пациентите не само в случай на повишен риск от появата на злокачествени образования. Хирургическа намеса се извършва без забавяне при различни видове усложнения, сред които силно кървене, перекрут крака или го нарушава.

Отстраняване на полипи в червата

В повечето случаи полипэктомия на дебелото черво се извършва по време на диагностични процедури (колоноскопия). Много лекари използват този оперативен метод за премахване на тумори, които са се превърнали се превърне в злокачествен тумор.

Съвременната медицина позволява да изпълнява полипэктомию эндоскопическим начин. Специалисти определят в дебелото черво на ендоскоп. След това се фиксират доведе табела на гърба на пациента. Ендоскоп е фиксиран, се въвежда панта, която работи като електрод. Я хвърля на образование, под въздействието на ток на полип се отстранява, а местонахождението му обугливается.

Прочети още  Полип на ендометриума на матката

Малкия размер се изрязва печат за една процедура. Голям полип изисква кускования, че голяма изгаряне не стана причина за взрива в червата скопившегося количество газове.

Този модерен метод в хирургията позволява да се бори с наростами без използване на отрытых операции. Към днешна дата ендоскопия се радва на висока популярност в медицината, но най-ефективни методи на лечение – това е петлевое ексцизия.

Подобно намеса изисква само един на задължителни указания. Това се отнася и за новообразувания, изследванията трябва да покажат, че полип още не е злокачествени. За пациенти в процедура е лесна и безболезнена, лекарите използват моментно анестезия.

За да се избегне появата на полипи по повърхността на лигавицата на червата квалифицирани специалисти препоръчват навреме за лечение на различни заболявания СЧ. Трябва да се бори с различни заболявания, да се пият повече течности, да внимавате, за да не е запек. Здравословно хранене играе огромна роля в образуването на уплътнения на лигавицата на тънкото черво.

Отстраняване на полипи на жлъчния мехур

По време на оперативна намеса на лекарите използват диатермическую линия. Ако образование и без крака, след това премахване се извършва по фрагмент. Ендоскопска полипэктомия жлъчния позволява ви да запазите орган чрез използването на съвременни технологии.

Съдове не ще кърви, да преминават през специална линия, увреждане веднага прижигаются благодарение на виновните, който според нея се сервира. Въпреки ефективността на подобно лечение на жлъчния мехур, много специалисти се опитват да не прибягват до него. Това се дължи на факта, че резултатите и възможните усложнения не докрай проучени.

В никакъв случай лекарите настояват за премахване на доброкачественного образование в жлъчния за различни нарушения в организма не могат да предизвикат развитие на злокачествени процеси. Ако израстъци малък размер, тогава те се отстраняват, не засягат самия орган. В случай на полипи-не е необходимо отстраняване и на най-жлъчния мехур. Такива действия на експертите предупреждават развитието на злокачествена патология.

Диетично хранене след операция

Диетично хранене

Пълното възстановяване на пациента след ендоскопска полипектомия зависи от него самия. Ако ще се придържаме към установената диета лекуващия лекар, тогава скоро ще се подобри.

Прочети още  Анализ на човешки папиломен вирус

Важно! В първите дни след операцията болен е строго забранено да се яде или да пие.
На фона На факта, че дейността на червата слаби и выделительные намалени функции на пациентите трябва постепенно да започне да се храни. След операция първия ден не може нищо. На втория ден, за да може водата, но не повече от 50 мл. Още през 12 часа лекарите разрешават на своите пациенти ориз, бульон или слаб бульон.

След още три дни на диетата, може да се разрежда зърнени храни в течно състояние, суфле, приготвена от месо. При повишено образуването на газове след прием на препоръчителната храна, лекарят може да коригира храненето на болния. Диета в период на възстановяване, се предвижда употребата на овесени ядки, ориз, просо.

По-късно 2 седмици клиниката период в продължение на 4 месеца, на пациентите трябва да се придържат към строгите препоръки на квалифициран специалист:

 1. Да се хранят накъсана, на малки порции.
 2. Диетично хранене трябва да бъде възможно най-лек за стомаха и червата.
 3. Трябва да се избягват продукти, които допринасят за процеса на ферментация в дебелото черво.
 4. Трябва да се откаже от ястия, които причиняват запек.
 5. Не е позволено яденето на мазни храни. Това е голям товар върху жлъчката.
 6. Не може да има продукти, които травмируют лигавицата на червата. Става въпрос за кисели, пикантни и пържени ястия.

За пациента е по-скоро да се възстанови трябва да се откажа от лошия начин на живот. Забрави злоупотреба с алкохолни напитки, тютюн. В първите дни след операцията пациентът е противопоказан всички стресови ситуации, управление на превозни средства. Не се препоръчва да се отдадете на активни физически натоварвания, да се избягва продължително намиране на слънце.
Ефективността на лечение на полипи, зависи от реакцията на пациента. По-рано той се обърнете за помощ към квалифицирани специалисти, толкова по-бързо ще получат съответната помощ. Освен това, не забравяйте да се вземат превантивни мерки. Това е здравословен начин на живот, правилното и рационално хранене на периодични медицински изследвания в целия организъм.

Лекарите препоръчват на пациентите ядат повече храни, които съдържат калций. Дори и след като получи заболяване, тя е отлична профилактика за появата на полипи.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *