Дольковый рак на млечната жлеза: разновидност, симптоми и лечение

В медицината подобно заболяване се нарича още дольковой медиална. Раковите клетки се развиват в протоках на млечните жлези, където ще майчиното мляко. Дольковая туморът се диагностицира при 20% от жените, които са се сблъскали със злокачествени образованието. Основна характеристика на това заболяване е, че патологични процеси могат да се развият в една или едновременно в две млечни жлези. За това свидетелстват ракови възли. На по-ранен етап патология е невъзможно да се разкрие, е само на последния етап от развитието.

Форми на тумори

Тумор на гърдата

Медицина предвижда някои видове заболявания, за които трябва да знаете.

  1. Инфильтрирующий дольковый рак на гърдата. По-често се диагностицира от квалифицирани специалисти при по-възрастните жени, след 50 години. Тази форма на заболяването е късно. Особеност в това, че туморът предизвиква образуването на структура, която се намира на около тръбата на зърното.
  2. Инвазивен дольковый рак на гърдата. По-редки, болестта може да се определи по уплотнениям, намиращ се в гърдите на жената. Във всички останали случаи при развитието на раковите клетки квалифициран специалист на инспекцията прощупывает бум. На по-ранен етап, без конкретни проучвания не може да се определи инвазивен рак. Но има някои знаци, които трябва да встревожить жена. Това е не само пломби, но и лющене на гърдите, появата на морщинок, секрет от зърната на гърдите. Отделни участъци от кожата приемат бледа сянка.

Всяка форма на патология изисква намесата на квалифицирани специалисти. Те ще проведат диагностика и разпределя от специално лечение долькового рак на млечната жлеза.

Клинична картина

Клинична картина на развитие на рак на гърдата

Прочети още  Карцином на paget на гърдата

За съжаление, симптомите при тази патология не. Е невъзможно да се определи от традиционните методи. Но ако не се лекува патологични процеси раковите клетки, ще се увеличи и се разпространи към съседните здрави тъкани. На този етап ще се появи уплътнение в гърдите.

Проблемът е в това, че се открият някои признаци на развитие на тумора е възможно само на по-късен етап. Така че е важно за всяка жена знаеше всякакви прояви на патология. Така тя ще може по-рано да се обърнат за помощ към квалифициран специалист по развитие на долькового рак на млечната жлеза.

Първите симптоми са:

  • зърната западают вътре;
  • набъбва в гърдите (една или две);
  • появяват се цветови разлики;
  • промяна на формата на зърното.

Най-често, признаци се появяват на едната гърда, понякога се случва, е, че болестта засяга и двете. На тях може да се определи, след като вече има печат. Съпровождат го болезнени усещания, а също и подвижността не лимфни възли, разположени в областта на подмишниците.

Понякога тези симптоми причиняват гърдите, за лечение, която не е била произведена или терапия прекъсва. В начален етап На развитие на злокачествени тумори и се появяват кожни симптоми, сред които втянутость на кожата над образованието, shriveling си. Понякога засегнатите райони може да бъде идеално гладка.

Когато етап от развитие на заболяването ще се промени, образование ще се увеличи. Промени ще засегнат контур на гърдата, на тях могат да се появят язви или кора, наподобяващи лимонова кора. От една страна, където се появи тумор, набъбва ръка.

Скорост на развитие и растеж на раковите клетки може да бъде различна. За една година образование се увеличава два пъти. Това се случва, че патологични процеси се развиват много бързо, тогава ситуацията е повече от сериозна. Изисква квалифицирана помощ, тъй като се пребори с рака ще бъде по-трудно.

Прочети още  Хранене при рак на гърдата

Методи на лечение

Лечение на рак на гърдата

Съвременните специалисти използват различни средства за терапия на патологични процеси. Всеки от тях има определена ефективност и изисква съраунд намеса на лекарите.

Эксцизионная биопсия

Оперативна намеса при инфильтративном дольковом рак предвижда отстраняване на тумора, заедно с редица съседни тъкани. По време на процедурата лекарите се използва местна упойка. След операцията жената трябва всяка година да се проведат допълнителни изследвания не само лекар, но и да се направи биопсия. Непременно ще отнеме компютърна томография.

Лъчева терапия

След операцията лекарите предписват на своите пациенти радиация за медицински цели. Пълна гаранция няма, че по време на операция са били отстранени всички ракови клетки. Лъчева терапия оказва отрицателно влияние върху тях, след което те ще загинат, тъй като не са в състояние сами да се възстановява.

Хормонално лечение

В медицината има лабулярная форма на рак на гърдата. Болестта зависи от хормоните. Така че лекарите провеждат задълбочено проучване, се използват допълнителни диагностични тестове, за да се установи точно присъствие на раковите клетки. След това на пациент се назначава специална терапия медицински препарати.

За лечение се използват тамоксефин, ефективността на които е забраняващ преминаване на заболяването от инфильтрующей етап в инвазивную. Хормонална терапия се извършва след хирургично отстраняване на тумора и околните тъкани.

Тотална mastectomy

Операцията предвижда премахване веднага две гръдните жлези. Превантивен подход, който ви позволява да се предотврати развитието на инвазивната етап долькового рак. Много квалифицирани специалисти не подкрепят този метод на лечение, особено ако заболяването е в начален етап. Процедурата се извършва единствено след съгласие на пациентката. Освен това, ако тя се намира в групата на риска.

Прочети още  Гормонозависимый рак на гърдата: стадий, лечението и прогнози

Прогнози

Квалифицирани специалисти смятат филтър злокачествени образованието. Но те трябва да направят всичко, за да се предотврати развитието на инфазивной формата на заболяването. Докато трае терапия пациентката трябва да бъде под строг контрол на лекуващия лекар.

Прогнози долькового рак на млечната жлеза зависят от множество фактори:

  • етап на болестта;
  • скорост на възникване на патологични процеси;
  • присъствието на метастазирования;
  • възраст на пациентката.

Тези фактори са от значение, ако болестта се установили вече в напреднал етап на развитие. В началото при пациентката има всички шансове да се оправя напълно. Съвременните специалисти посочват, че медицината постоянно се развива, така че такава диагноза не е страшна гибел. Важно е своевременно да се обърне внимание на първите признаци. Онкомаммологи понякога помагат да се запази своите болни, гръдните жлези и напълно да се отървем от тумора. Но в случай на хирургическа намеса за отстраняване на гърдите има пластична реконструкция. Тя предвижда ендопротезиране.

Дольковый рак на гърдата се отнася към категорията на злокачествени образувания. Пипат уплътнение при него в гърдите невъзможно. Не винаги специално оборудване помага да се определи патологични процеси. Затова лекарите рядко се диагностицира заболяването в ранен стадий. Въпреки това, ако променя формата на бюста, се появи сърбеж или лющене зърната на гърдите, както и на неизвестен вид секрет, трябва незабавно да се консултирате със специалист.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *