Децидуальный полип

Често по време на бременност, в шийката на матката, поради повишаване на хормоналните нива, за да се появят някои промени. Поради разрастване на лигавицата може да се появи децидуальный полип.

Какво е това

Децидуальный полип представлява образование, формира още в утробата, от клетките на плацентата и плода на тъканите. Той не оказва влияние на материалното тяло и развитието на плода.

Това състояние се среща доста често при бременни. Децидуальный полип външно представлява натрупване на крака, като гъба, или е плоска форма. Основата му е дебел или е тънък крак.

Причини

Често доброкачествени тумори в женската полова система се появяват в резултат на възпалителни процеси. Сравнително децидуального полип трябва да се отбележи, че образованието по време на бременност и се дължи на промени в хормоналния фон.

Освен това има редица причини, които водят до появата на новообразувания:

 1. Остра урогенитальная инфекция;
 2. Хронични заболявания на пикочо-половата система;
 3. Травма в областта на шийката на матката;
 4. Намаляване на имунитета;
 5. Нарушаване на работата на ендокринната система.

Признаци

Лекарите не са децидуальный полип до редица заболявания. Това е характерна особеност на организми за много жени. Но някои представители на нежния пол като разрастване на лигавицата може да се увеличи бързо и да доведе до различни нарушения в работата на организма и да доведе до риск от заразяване. Обрасли децидуальная плат прониква в цервикальный канал.

Ако образованието е достигнал маточната канал, а след това лекарят може да се усети ръката му.

Симптоми

Като цяло децидуальный полип не се проявява. Но ако жената се появили симптоми, свързани с образованието, нещо, което си струва да победи паника. По време на бременност може да започне маточно кървене. На разположение са оскъдни или обилни секрети. Като цяло при малък полипе заплаха, както за майката, така и за бебето, няма.

Прочети още  Папиломи на срамните устни

Лечение на

Ако поради полип на жената, започна кървене, първо лекарят взема тъкан от него за изследвания, за да се изключи злокачественность и наличието на инфекция.

Освен това е много важно диагностика на болестта. За откриване на патология се прилагат такива методи на изследване:

 1. Бимануальное проучване – прощупывание канала на шийката на матката.
 2. Гистологический анализ.
 3. Общ анализ на кръвта.
 4. ЕХОГРАФИЯ на органите в малкия таз.

При малки образувания, лечение, тъй като такава не се извършва. Но лекарят ще даде редица препоръки, които е много важно да се спазват.

Изключени интензивни физически натоварвания, тъй като те могат да послужат като началото на възпалителния процес и на проникването на инфекция.

Помощ. Това се дължи на факта, че в тялото на децидуальног полип минава много съдове. И кървене, може да започне по всеки повод, например в момент на интимна близост, при разглеждането на влагалището или след физически натоварвания. Такива обстоятелства не носят заплаха за бременност, но могат да послужат като причина за проникване на инфекцията в децидуальный полип.

Забранени сауни, бани и вани, пълни с вода. В този случай възниква заплаха от началото на кървене.

Т.е. ако увеличението на полип не се наблюдава, а след това пациентка е необходим покой, да не провокира началото на кървене. От страна на акушери се води постоянно наблюдение за състоянието на бременната и нарастването на образованието. Ако възникне малък възпалителен процес, той се лекува от медикаменти.

При редица обстоятелства полипи се отстраняват по оперативен начин. Това е възможно в следните случаи:

 1. Появата на кървене тежък характер.
 2. Спазматические болки в долната част на корема.
 3. Увеличена майката тонус, което може да доведе до прекъсване на бременността.
 4. Нарушение на целостта на тъканите на образование, на него могат да се образуват пукнатини или рани.
 5. Ако полип вече е достигнал в размер на повече от 2 см.
Прочети още  Избавляемся от папиломи в домашни условия

За отстраняване се прилагат такива методи:

 • лазерно отстраняване;
 • електрически ток;
 • прилагането на радиопетли.

Всички тези методи предвиждат обгаряне на полип. При това възстановителният период трае кратко време.

Ако не, има строги противопоказания, а след това премахване на полип може във всеки триместър на бременността. Белезите след тези методики не остават. След операцията, лекарят може да назначи жена лекарства за спиране на кръвта и запазване на бременността. Дистанционно образование се изпраща на гистологическое разследване с цел да се изключи злокачественность образование.

Профилактика

Да по време на бременност не са се появили различни усложнения, включително и свързани с децидуальным полипом, необходимо от началото на времената да се изправи на счетоводство в гинекологию и редовно да се наблюдава от лекар. Още преди зачеването е да подготви организма си за бременност. По-специално да водят здравословен начин на живот и с познаване на нещата да се подхожда към избор на контрацептиви. Ако една жена многократно прерывала бременност, то тогава неговият организъм е изложен на риск от образование децидуальных полипи.

Ако по време на бременността искате безопасно да се изказват и да роди здраво бебе, без последици за вашия организъм, а след това докладвайте всички промени на вашия лекар. Особено това се отнася за странни секрети от влагалището и по-кръвоизливи.

Въпреки, че в по-голямата си част децидуальные полипи не са страшни за организма, но при техния интензивен растеж лекар може да вземе решение за премахването на такива формации. Ако образуването на малки по размер, то той по никакъв начин няма да се отрази на хода на родилния процес. А след това, при възстановяването на хормоналния фон, тя обикновено изчезват сами.

Прочети още  Мултиплен миома: причини опасност, методи на лечение и бременност

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *