Човешки папиломен Вирус при мъжете

Човешки папиломен при мъжете се диагностицира много по-малко, отколкото при жените. Това се дължи на факта, че мъжете са пасивни носители на тази инфекция. Често, те могат да заразят околните хора, дори не подозира за опасността от тях са породени. Израстъци трябва да се лекуват с традиционни методи или хирургично. Важно е да се спазва лични хигиенни норми и да не участват в сексуална връзка с малко познати жени.

Причина за образование папиллом

Инфекция в тялото на мъжете може да дойде по следните начини:

 • Интимна връзка. При полов контакт (орален, традиционен или анален) със заразени партнершей. Просто целувка също може да бъде опасен, ако в устата на превозвача болест на такива микроскопични пукнатини или драскотини.
 • Стоки за домакинството. При допир с човек, който носи инфекция. Например, в сауната, под душа, при използване на общи кърпи, бельо, при бръснене не е еднократен машина, яденето на храна, с обща съдове и други пътища на заразяване.
 • Внутриутробный. Момчето вирусът може да передаться по общ пътища от майката по време на генерични потугов. Това се случва в случай, че лекари е направен разрез на генитальной района, или са имали спонтанен разликата основни ходове.

Важно е да се разбере, че средствата за контрацепция, като кондом не дават 100% гаранция на защита, тъй като микроскопични микроорганизми са способни да проникнат през латекс.

Рискът от заразяване се увеличава при мъжете, което води не по-здравословен начин на живот: на употребяващите алкохол, пушене на цигари и водещи заседнал начин на живот.

От опасен човешки папиломен

Дълго време инфекцията може за себе си не се декларират. Мъжете, като правило, в началния етап на заболяването не изпитват дискомфорт, пък и самият вирус не се развива себе си външно. При локализация папиллом на определено място, човек започва да забележите зачервяване на кожата, а след това и пъпки, перерастающие в грозно, още и с различна форма израстъци.

Прочети още  Папиломи на шията

В зависимост от напрежението, попаднал в тялото на вируса, могат да бъдат изключително неприятни последици. При поражение на вътрешната част на уретрата има висок риск от разпространение на инфекция на пикочния канал. В резултат на този процес се случва частично или пълно запушване на канал, и е нарушен отток на урината.

При тежки случаи на главичката на пениса, ануса или ректума увеличава риска перерастания доброкачественного образование в злокачественное.

При нетрадиционни полови сношениях при мъжете по-често възниква рака на дебелото черво. При орален секс папиломи могат да се удари в гърлото, което се проявява дискомфортными усещания и травма на ларинкса.

Видове папиллом

Най-често се появяват израстъци при мъжете в интимните области на тялото и на лигавицата на устата и езика. Висока вероятност за появата им и в други области: в областта на шията, очите, ръцете, краката, корема и така нататък. Папиломи могат да бъдат следните видове:

 • Плоски. Външно приличат на силно изпъкнали бенки, но имат съвсем за тях не е характерен цвят и структура. Често по лицето, шията, очите и челото.
 • Вулгарис (прости или обикновени). Многобройни, но много малки. Над повърхността на кожата се издигат на около 2 – 3 см. Имат грапава повърхност, и се проявяват предимно на твърди зони на тялото, например, на краката на краката.
 • Перианальные генитални. Приличат външно карфиол. Се появяват на ободке или на лигавицата на ануса, устата, гениталиите.
 • Подобни на нишка. Натрупване продълговата форма с удължен причина, много подвижна и силно изпъкнали. Характерно за мъжете е по-по-възрастни, и по-често локализуется около жлези с вътрешна секреция.
 • Плоскоклеточные. Най-опасният вид образувания, което може да доведе до злокачествени наростам.
 • Инвентированные. Достатъчно е рядък вид, се формира предимно в носните области.
 • Отнасяйте. Върху твърдите части на стъпалото ефективно се поддават на лечение.
 • Фибропапиллома. Грибковидные израстъци в гънките на кожата, в резултат на опасно заболяване меланом.
Прочети още  Папиллома при деца

Лечение на папиломи

Лечението се провежда от специалист, който определя етап и вид телесни израстъци чрез проверката на мястото на поражението и на цялото тяло на пациента. Също така трябва да премине серия от диагностични процедури:

 • намажете или на терени от уретрата;
 • PCR тест;
 • биопсия;
 • уретроскопия;
 • при необходимост се вземат натривки от аналната област.

Метод и процес на лечение зависи от выявленного щама на вируса. При откриване на причинителя с висока онкогенной активност се назначава противовирусное лечение. След края на своя курс трябва да преминат допълнителни изследвания.

Се препоръчва да се пие лекарството Панавир, Изопринозин, Интерферон, Амиксин, Циклоферон, Подофиллин. Ефективно използване на външни медикаменти (мехлем Бонафона, Кондимин и др.).

Като народни методи добре помага сок, жълтурчета, глухарчета или чесън. Картофен сок и се справя с наростами, като може да смажете област лезия и се консумират вътре.

Премахване на папиллом

Доброкачествени израстъци при напреднали стадии и при някои лекарски показания отстранени хирургично:

 1. Лазерно премахване. Се извършва под локална анестезия. Папиломи изгарят лазерен лъч.
 2. Криодеструкция. С помощта на течен азот безболезнено разрушена структура натрупване. Методът изключва вероятността за рецидив.
 3. Химическа коагулация. С помощта на специални форми се провежда разрушаването на клетките на образованието.
 4. Электрокоагуляция. Операцията се извършва под локална анестезия. Влияние за сметка на токовых импулси.
 5. Радиохирургическое ексцизия. Свива натрупване безконтактен електрод.
 6. Хирургична ексцизия. С помощта на скалпел се отстраняват най-големите образование.

На мъж представлява заплаха за повечето полови партньорки. Освен това, той носи опасност от вашия домашен кръг. Лечение на папиломи трябва да бъдат веднага след появата им, тогава рискът за тяхното разпространение и ще бъде сведен до минимум.

Прочети още  Трябва ли да полип маточната канал при бременност?

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *