Човешки папиломен Вирус при жените в гинекологията

Човешки папиломен при жените най-често локализуется в слабините. До инфекция водят безразборни полови връзки и лоши хигиенни процедури. Лечение на вируса е необходимо в най-ранните му етапи. Когато става въпрос за късно лечението трябва да се прибягва до хирургически методи.

Причина за образование HPV

Причини за образуването на HPV много. Здрава жена инфекцията не носи вреда, тъй като имунната система не позволява на бактериите да се разпространява. При недостиг на хранителни вещества в храната, когато се прави не на здравословен начин на живот, както и в случай на ниска физическа активност, инфекция може да се прояви в най-интимни и нежни места.

Основните причини могат да бъдат обобщени по следния списък:

 • Поддържане на неочаквана сексуален живот. Ако жената е с множество сексуални партньори, тогава рискът от заразяване е много висока. Инжектиране може да се случи чрез пукнатини по устните, на устата, на срамните устни на интимните органи.
 • Внутриутробное заразяване. От заразена майка на бебето и може да премине папилломная инфекция. Това се случва в тези случаи, когато има място травма на влагалището по време на раждане (например при хирургически разрез на влагалището лекари или самопроизвольных разрывах в слабините).
 • Нарушение на елементарни хигиенни правила. Жената в никакъв случай не бива да се насладите на една и съща кърпа с когото и да било, не може да има от една съдове с малознакомыми хора и да се насладите на бръснач, например, приятелка.

Преди зачеването на жената трябва да се проведе редовни прегледи и отдаване под наем на всички необходими диагностични тестове. Това е необходимо за идентифициране на случайно заразяване. По време на бременността над болната жена трябва да се извършва внимателен контрол.

От смъртоносен вирус

Вирус е опасен само в фазата на активен растеж и размножаване. В инкубационен период никакви симптоми и външни прояви при жените не се наблюдава. С напредването на заболяването се появяват по кожата на интимните зони на зачервяване и малки тюлени, които с времето увеличават размера си и да променят своята форма.

Прочети още  Какво да правите, ако имате открити анални папиломи?

При достатъчен обем образувания, те могат да бъдат случайно травми. Ако папиломи са разположени от външната страна на половите органи, а след това те могат лесно да бъдат травмирани, кърпа или дори с обикновена тоалетна хартия. Когато вътрешното разпространение на инфекции, дискомфорт може да се усети при полови контакти и при въвеждането на тампон.

Всички тези манипулации могат да причинят сериозни усложнения в организма на жената. В напреднал етап израстъци могат да воспаляться и се превърне в ракови образувания. При пациента може да започне да се развива малингизация, което води до рак на кожата.

При следващата симптоматике трябва спешно да се потърси специалист:

 • при опухании натрупване и силно увеличение;
 • в случай усещане за сърбеж, парене и болка в мястото на възпаление;
 • смяна на цвета на натрупване на по-червен или черен цвят;
 • разпределение кървава или серозен цвят от лезията.

Дори и при такива стартирани процеси излекуване може да се постигне, но вече само чрез хирургически методи.

Лечение на HPV

За да се проведе ефективно лечение, трябва да премине серия от диагностични процедури.

Папиломи могат да бъдат излекувани и в домашни условия, но само на по-ранен етап от тяхното развитие. По-късните образувания струва да се лекува клинично заведение. Лекарствена терапия въздейства върху проблема отвътре, предотвратяване на нейното по-нататъшно разпространение.

Лекарства за терапевтични действия са в състояние да окажат ефективна помощ в началните етапи на заболяването HPV, когато инфекцията все още не прониква дълбоко в эпителиального слой на кожата:

 • Антивирусни лекарства (Изопринозин, Панавир, Аллокин алфа).
 • Антисептици (Октацид мехлем, Вартнер Cryo, салицилова киселина, Веррукацид).
 • Имуностимулиращо средство (Виферон и Полиоксидоний). Ефективни в случай на рецидив и за общо укрепване на имунната система на жената.
 • Ляписный молив. Специален молив, продающийся в аптеката, която смачивается във вода и се нанася върху източник на инфекция. Под негово влияние се случва смъртта на корена на натрупване, изсушаване и отпадането на самото образование.
 • Лекарства, хомеопатично действие. Изработени от натурални компоненти (екстракт от женшен, аралии, ехинацея и магнолия).
Прочети още  Полипи в правото черво

Народни методи на лечение

 • Въздействието с помощта на рициново масло. Нанесете касторовый състава на кожата 2 пъти в седмицата с времеви интервал от затвора на 10 мин.
 • Ябълков оцет. Мокрите област лезия няколко пъти на ден до пълното изчезване на натрупване.
 • Пране сапун. Разтривайте на малък ренде и дебел слой се нанася върху образованието и района около огнището на поражение.

Когато не е на ефективността на по-горе изброените методи или по показанията на лекаря може назначен провеждане на хирургично отстраняване на папиломи. Има няколко такива методи: криодеструкция, электрокоагуляция и лазерно премахване на папиломи. Тези методи се различават по начина на въздействие на източник на загуби и е на цена използвани лекарства. Всички те се провеждат по достатъчно точно и бързо, до мястото на поражението не остава и следа.

Още един зарекомендованным средство се счита за прилагането на радионожа. Този инструмент изтрива папиллому и близкия епитела, като предотвратява разпространението на инфекции в кръвта.

За да се предотврати инфекцията, трябва предварително да предупредя развитието му. А това означава, че жената трябва да следи за състоянието на здравето си. Не трябва да има безразборни полови връзки, трябва редовно да правят физически упражнения и за разходка на открито. Пушенето и алкохолът лошо влияе на обхвата на лигавицата на половите органи и могат да станат източник на съживяване и развитие на вируса.

Човешки папиломен при жените често локализуется точно в интимна зона. При откриване на подозрителни уплътнения, израстъци или при дискомфорте при полов акт е нужно да се обърнете към гинеколог и да премине серия от диагностични процедури.

Прочети още  Папиллома на соске, причини за възникване, лечение, профилактика

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *