Червено вино при химиотерапия: полезни свойства и правила на употреба

В борбата с рака могат да вземат участие не само лекарства и храни. Американски учени са измислили, че червеното вино съдържа антиоксиданти. Вещества, които могат да имат неблагоприятен ефект върху клетките на злокачествен тумор, разрушавайки ги. Според експерти, червено вино може да се пие преди и след на химиотерапия. Едно питие подобрява ефективността на лечението.

Състав на червени вина

Червено вино

Продукт благодарение на съдържанието на голямо количество антиоксиданти е полезен. Може да се пие за профилактика на раковите заболявания. Но лечението на тумори трябва да бъде комплексен. Едно вино не ще избави от злокачествени клетки. На жените с рак на млечните жлези специалисти позволяват при химиотерапия пие 1-2 чаши напитка дневно.

Червеното вино съдържа такъв антиоксидант, който се нарича ресвератрол. Веществото помага да се бори с клетките на рака. Се съдържа в гроздето. Благодарение на ресвератролу вино се получава в червено.

Действието на този антиоксидант е, за да се намали устойчивостта на рак по отношение на рапамицину. Вещество, което влиза в състава на лекарства за лечение на злокачествени тумори. Ресвератрол повишава неговото действие, да защитава от околните тъкани в областта на тумора от вредното въздействие на радиация.

Червено вино не само помага да се лекуват, но и може да е профилактика срещу рак. Напитката съдържа ресвератрол, както и полифеноли. Става въпрос за антиоксидантах, оказващи положително влияние върху целия организъм на човека. Пациентите, които предпочитат да се пие червено вино, не се злоупотребява с продукт, по-малко страдат от сърдечни патологиями. Те не се оплакват от наднормено тегло. Активни съставки намаляват бръчките и изглаждане на кожата.

Полезни свойства на продукта

Здравните ползи на червеното вино

Ако виното е направено от качествен продукт, то още дълго ще запази своите полезни качества. Малко количество спомага за укрепване на костната тъкан. Вино може да се пие не само при химиотерапевтическом лечение, и на болните с остеопороза. Важното е да не се прекалява. От голямо количество питейна напитка на пациента може да стане по-лошо.

Прочети още  Хапчета срещу повръщане при химиотерапия

Полезни свойства на продукта:

  1. Антиоксидантите, които се съдържат в него са способни не само да се отрази негативно на раковите клетки. Те активно се борят с инфекциозни агенти. Нашите предци в далечното минало на червеното вино използват за лечение на настинки, сред които и грип. Те горива напитка и пили с него, не знаейки за лечебния състав на продукта.
  2. Много пациенти специалисти позволяват да пият в малки количества червено вино по време на лечението химиотерапевтическими лекарства. Активни съставки го отрази неблагоприятно върху клетки на рак и допринасят за подобряване на терапия.
  3. Жените избират напитка за способността му да се запази младостта си. Той повишава тонуса на организма, удължава живота.
  4. Ресвератол в ролята на антиоксидант помага за премахване на възпалителния процес, намалява нивото на захар в кръвта. Французите, които предпочитат да пият червено вино, рядко се оплакват от проблеми със сърдечно-съдовата система. Също така те не се сблъскват с онкологични заболявания.
  5. Положително влияние на един продукт оказва върху работата на органите на храносмилателната система. Полифенолите, съдържащи се в него, защитават лигавицата на негативното влияние на различните вещества, които попаднали в храносмилателния тракт, заедно с храна. Също така те освобождават азотен оксид, който е необходим, за да се подобри състоянието на стомаха в случай на преяждане.
  6. Червеното вино помага да отслабнете. Продуктът допринася за намаляване на апетита, предотвратява растежа на мастните клетки. Много квалифицирани диетолози препоръчват на своите дори и за миг да го пие. 125 мл се съдържат 80 ккал.

Дъбилни вещества, влизащи в състава на напитката помагат да се отстранят нарушения в работата на стомаха и червата. Може по време на химията се консумира вино в малко количество. Така се подобряват обменните процеси в организма на пациента, червата, изчиства от токсините, възстановява количеството на холестерола.

Прочети още  Защо трябва да се повиши имунната система след химиотерапия и как да го направя?

Но дозата трябва да се обсъди с лекуващия лекар. Той оценява състоянието на пациента, след това е разрешено или забраната за пиене на вино.

Употреба по време на химиотерапия

Пиенето на червено вино при химиотерапия

Медицински изследвания показват, че пациентите, които бяха лекувани химиотерапевтическими лекарства, които се пият алкохолни напитки. Но това не е водка или спирт, става дума за червено вино. В сравнение с пациентите, които не пият изобщо, лечение на ракови тумори се проведе достатъчно активно.

Тайната на червеното вино е, че продуктът съдържа ресвератол. Вещество усилва действието на лекарства, които се предписват на пациента при химиотерапия. Медицински изследвания са доказали, че ресвератол намалява устойчивостта на раковите клетки към качеството на компонентите на химиотерапията лекарства.

Ресвератол, потенциален антиоксидант, произвеждан от грозде. Той не само активно се противопоставя на раковите клетки, също и на другите патогенным бактерии и грибкам. Проучване на медици са показали, че това вещество помага при развитието на болестта на Алцхаймер. Същото се отнася и за сърдечно-съдови заболявания, дори и на процеса на стареене.

Също така, учените са доказали, че заедно ресвератол и рапамицин в повечето случаи пречат на растежа на злокачествени новообразувания на 50%. И са активаторами ген, наречен PTEN. Той потиска развиване на клетките на злокачествени новообразувания.

Червено вино между курсовете на лечение химия

Раковите клетки, притежават повишена активност, що се отнася до раздели. Те са в състояние да се развива по-бързо, отколкото други микроорганизми в човешкото тяло. Курс на химиотерапията на пациентите се назначава от лекари, след задълбочено проучване, диагностика и настройка на точна диагноза. Лекарства се използват за цитостатической терапия.

Прочети още  Намаляване на тромбоцитите след химиотерапия — как да се върнем на кръвта в норма?

Лечението не минава без следа. На фона На химиотерапия се проявяват странични ефекти, сред които намаляване на кръвни елементи. Става въпрос за wbc. В повечето случаи квалифицирани специалисти използват индивидуален подход към всеки пациент. След лечение химиотерапевтическими лекарства трябва да се възстанови нивото на левкоцитите в кръвта.

Балансирано хранене ще позволи да се увеличи броя на клетките. Специалистите препоръчват да включите в диетата на списък с определени храни и напитки, сред които и червено вино. Важно е при употреба да се придържат към строги дозировок. Вино пият в нощта на вечеря, когато тя най-добре се усвоява. Достатъчно от 100 до 150 мл. За възстановяване на показателите на белите кръвни клетки след химиотерапия, пациентите понякога трябва да се пие червено вино всеки ден в продължение на 30 дни.

Лечение на злокачествени новообразувания химиотерапевтическими лекарства – това е труден период за цялото човешко тяло. Под удар попадат на здрави клетки. Лечението е съпроводено от много странични ефекти. Преди да започне да пие червено вино, трябва да се консултирате с вашия лекар. Тялото на пациента слаб напитка, която може да окаже върху него отрицателно въздействие. Лекарят учтет индивидуалните особености на пациента, протичането на патологични процеси. И ефективността на лечението и ще даде препоръки, що се отнася до пиенето на червено вино по време на химиотерапия, след процедурата и на почивката между курсовете.

Рак представлява сериозно заболяване, да се отървете от него трудно, особено в по-късните етапи на развитие. Много специалисти препоръчват да се започне лечение, след като са се появили първите симптоми и да има точна диагноза. Важно е да слуша препоръките на лекар, особено ако това се отнася не само за лечение, а също и пиенето на алкохолни напитки или храна.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *