Бластома на млечните жлези: причини, симптоми и лечение

Навременното определяне на злокачествени процеси позволява да се отървете от тумор в ранен стадий. Сред жените най-разпространеният вид рак е бластома на млечната жлеза. Лекарите препоръчват веднага отидете в болница, ако са се появили първите симптоми на заболяване или неприятни усещания.

Какво е бластома?

Бластома на клетъчно ниво

Заболяването е опасно това, че постепенно се разпространява по тялото чрез кръвта и лимфата. Без необходимото лечение на раковите клетки да се делят неконтролируемо. Те растат и се засягат съседните органи метастази.

Да проникне в тях, сдавливают и нарушават функциониране. Бластома на млечната жлеза може да бъде доброкачествена. Понякога засегнатите клетки се прераждат и са в близост до местоположението на тъкани.

Причини

Пушене

Има някои фактори, които могат да предизвикат развитие на злокачествени тумори:

 1. Канцерогенни вещества. Те се променят генетичната структура на клетката.
 2. Пушенето и злоупотребата с алкохолни напитки, наркотични зависимости.
 3. Тесни дрехи. Когато притискате гърдата е нарушена тяхната работа.
 4. Вирусни инфекции.
 5. Наследствен фактор.
 6. Заболявания на ендокринната система.
 7. Атеросклероза.
 8. Повишаване на кръвното налягане.
 9. Нарушенный хормоналния фон.

Това не са всички причини, на фона на които се развива бластома на млечната жлеза. В категорията на риск са жените, на които няма още 30 години, които не рожал. Провокира подуване могат хормонални контрацептиви, които пациентката приема продължително време. Същото се отнася и за абортите и спонтанни аборти.

Процедурата

Уплътняване в млечната жлеза

В повечето случаи признаците на по-ранен етап не се проявяват. Туморът е трудно да се открие и да започнете лечение. Съществуват определени форми на бластомы, които са придружени от характерните симптоми:

 1. Маститоподобная. Най-често се среща при млади момичета. Причинява покачване на температурата на тялото и увеличаване на млечните жлези в цялост.
 2. Рожистоподобная. Туморът е придружено от висока температура на тялото и покраснениями кожата покрива.
 3. Отечная форма бластомы не предизвиква симптом. При палпация лекарят напипва копчето на електрическия уплътнение в гърдите.
Прочети още  Доброкачествени тумори на млечната жлеза

Злокачественное новообразование при формирането и разпространението придружени от общи симптоми:

 • промяна в цвета на кожата покрива;
 • зачервяване;
 • shriveling;
 • втянутость.

Зърната да се подува и да боли, понякога жената забелязва секрет от тях.

Диагностични дейности

Мамография

За да се установи точна диагноза и да назначи лечение лекарите насочват пациенток на допълнителни изследвания. Методи за диагностика:

 1. Мамография. Информативен, сигурен и често срещан начин за да се определи развитието на тумор в ранен стадий.
 2. Генетичен анализ. Показва присъствие мутационных процеси в организма на жената.

Специалистите препоръчват представители на нежния пол се подлагат на преглед при лекар. Бластома на гърдата успешно се поддава на лечение в ранен стадий, ако своевременно диагностициране на заболяването.

Методи на лечение

Химиотерапия

Ефективността на терапията зависи от размера на новообразувания, форми и степен на патология. Важно възрастта на пациентката и индивидуалните особености на организма. За лечение се прилагат множество техники.

Химиотерапия

На болния се предписват специални препарати – цитостатики. Курсът на лечение продължава не по-малко от месец. Лекарството се въвеждат интравенозно или се предлагат под формата на таблетки. Могат да се проявят странични ефекти като гадене, повръщане, загуба на коса. След края на лечението състояние на жената се възстановява.

Хирургическа намеса

В някои ситуации пациенткам с бластомой назначена операция. По време на процедурата лекарите режат не само на злокачествен тумор, както и на засегнатите тъкани, в близост са разположени. Операцията се нарича – частична mastectomy. В случаите, когато туморът расте бързо, болният може да премахне напълно млечната жлеза, включително на лимфните възли.

Хормонална терапия

Лекарства помагат да се спре растежа на тумор, но след операцията не позволите на повторен рецидив. Те допринасят за нормализиране на хормоналния фон. Курсът на лечение е дълъг, целта му е да блокира производството на естроген. Хормонални препарати не позволява на раковите клетки да расте и се учудваш на лимфните възли, както и на тъканите и мускулите.

Прочети още  Химиотерапия при рак на гърдата

Допълнително по време на терапията лекар, се препоръчва да се придържат към диети. Балансиран режим на хранене ще помогне да се поддържа отслабва тялото. Важно е да се откажат от тютюнопушенето и алкохол. Ако правилно и отговорно да се подходи към лечението новообразувания на гърдите прогноза ще бъде положителен.

Профилактика

Не позволите на заболяването е винаги по-лесно, отколкото да се борят с него. Една жена е достатъчно неговото навременно посещаване на маммолога, се проведе проверовъчен. Също така посети лекар и гинеколог. Лекар на рецепцията да ти кажа как можете сами в домашни условия да извършват оглед на гръдните жлези и да се открият бластому.

Ако се вслушваме в препоръките на специалист, да се помни за изследване, може да предотврати развитието на злокачествени процеси и усложнения. Естествена профилактика за жените – това е раждането на бебето и хранене го кърмите.

Прогноза

Бластома на млечната жлеза, която идентифицирани на по-ранен етап, успешно се лекува и да помага на благоприятен изход. Терапия, ще бъде трудна, важно е веднага да се започне лечението. В по-късните етапи от развитието на злокачествени новообразувания прогнози за по-малко благоприятни. Но ако вярва в своите сили, дори и в трудна ситуация може да се справи с рак на гърдата.

Да се спре развитието на патологични процеси могат да бъдат, ако запомните за превенция. Повечето жени се обръщат към лекарите вече с прогрессирующими симптоми. Се избегне последствията ще навременен медицински преглед, редовно посещение на лекар. Важно внимателно да се следи за техните организми и да слушате му състояние.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *