Асцит в коремната при рака

Съществуват множество форми, усложнения при онкологични заболявания. Най-опасното от тях е общоприето асцит коремната кухина. Този болестния процес се характеризира с изхвърляне на натрупаните течности в коремната част. При развита патология трябва незабавно да вземе всички необходими мерки за лечение.

Причина за образование асцита коремната кухина

Злокачествените тумори се нарушава нормалното движение на течностите в организма. Паковые клетки попадат в коремната кухина чрез близкия засегнатия орган. По вътрешен орган може да се превърне в яйчниците, червата, стомаха, задстомашната и млечната жлеза.

Лимфаток силно нарушен и възниква канцероматоз, който говори за вторична форма на миграция на патогенните клетки и натрупване на течности в перитонеума. Това състояние е показателно за необратимости подобен процес и изисква помощни и облегчающую симптомите на това терапия.

Един от сериозните причини асцита може да бъде извършен курс на химиотерапия, което води до интоксикация на организма и нарушаване на всички произведения на кръвоносните системи и лимфните възли.

На фона На онкологични процеси в организма също може да се развие усложнение под формата на асцита коремната кухина. До толкова неприятни последици може да доведе следния списък от заболявания на:

 • цироза на черния дроб;
 • проблеми със сърдечно – съдовата система, нарушения на ритъма на сърцето, конни надбягвания налягане;
 • твърде плътно прилепване венчелистчета на перитонеума;
 • неуспешна хирургична операция, в резултат на което част от раковите клетки навлизат в перитонеума;
 • натрупването на огромно количество кръвоносни съдове в коремната кухина.

Трябва да се отбележи, че често това заболяване се развива при хора с рак на яйчниците, матката, увреждания на панкреаса и тумори elips.

Симптоми, признаци и прояви на

Първият етап на заболяването пациентите се пренебрегва, тъй като няма видими признаци и симптоматике. Само, тъй като разпространението на патологичния процес може да започне да осъзнава съответната патология дискомфорт.

Прочети още  Рак на костите

На първо място, метастази в перитонеума се характеризира със значително увеличаване на корема по размер. Освен това, пациентът започва да се ярко се чувстват следната симптомите на това:

 • подуване на корема, тежест на дъното;
 • постоянна усиливающаяся киселини;
 • оригване;
 • ноющие усещания, чак до колющих болки в корема;
 • тошнотные желание;
 • недостиг на въздух по всяко време на деня, дори и при пълен покой;
 • в легнало положение на пациента никога не са достатъчно въздух и той често диша.

Симптомите на тези възникват на фона на преместване на органите за сметка на задръстванията и увеличаване на количеството течност. Разкриват асцит коремната кухина, които се появиха на фона на рака, в последните стадии, когато симптомите значително да усложни живота на човек. В началото На срока показват признаци на поражение на клетките на перитонеума е доста трудно.

Асцит при жени, болни от рак на яйчниците, тече все още с редица специфични признаци. Менструацията става първо ограничени, а след това и изобщо не се губят.

Поради това, корема расте много бавно, което затруднява диагностирование реално заболяване. Много често жените са объркани патология с времето и развиваща се бременност, така че по-късно откриване на болестта често е фатално.

Лечение при асцит в коремната

Запис заболяване само чрез редовни прегледи на пациента. При съмнение за асцит в коремната д-р назначава серия от диагностични процедури:

 • ЕХОГРАФИЯ на перитонеума;
 • радиография и компютърната томография;
 • лапароцентез (събиране на материал от засегнатите органи за провеждане на научни изследвания).

Методология за лечение на заболявания се свежда до следното:

 1. Облекчение на симптоматиката на пациента.
 2. Удължаване на живота.
Прочети още  Доброкачествен тумор

След идентифициране на характерни етап на асцита коремната кухина пристъпва към лечение. При обостряне на патологичния процес на пациента се извършва процедура лапароцентеза, която се отнася до хирургически метод на лечение. Максимално при провеждане на една процедура можете да опровергавам 5 литра течности. Така че ако пациентът има излишната течност от тази, той се назначава от многократен курс лапароцентеза.

Опасност лапароцентеза в това, че може да пренасят инфекции на пункция, което ще доведе до поява на перитонит. Така процедурата се извършва в стационарни условия.

В по-ранните етапи на пациента се предписват диуретици, лекарства, които се извежда излишната вода от организма. Тези лекарства могат да бъдат монопрепарат (Диакарб), или комплекси средства (Фуросемид и Верошпирон). За да пазят водно-електролитния баланс, на пациентите се назначава допълнително лекарства, съдържащи калий (Панангин).

Бял трън, мащерка, риган, градински чай, мелиса, motherwort, жълт кантарион помагат за повишаването на мочеобразованию. Също така е Важно да се спазва хранителна диета, въз основа на бессолевой диета с минимални количества питейна вода. Мазни, пикантни и сладки храни трябва да се изключат. Не трябва да се консумират газирани напитки.

Проблеми за лечение на асцита при рака

Онкологични заболявания на коремната кухина на последните етапи провокира влошаване на асцита. Проблеми за лечение на асцита на коремната кухина, в различни етапи се крият във факта, че при всеки подход към патология човек няма шанс за по-дълъг живот.

Средната прогноза за преживяемост при рак на коремната кухина, на не повече от 50%. При възникване на метастази човек може да живее от около две години, при условие медицинска намеса.

Прогноза за оцеляване е притеснително, но при ранна диагностика и подбора на ефективно лечение, човек увеличава шансовете за благоприятен изход.

Прочети още  Хората с увреждания при рака

При поява на такава ужасна диагноза, като асцит областта на корема, трябва незабавно да предпише лечение за увеличаване на продължителността на живота онкобольного и намаляване на него болки по време на такова лечение. За съжаление, при всеки подход към заболяване на 5 — годишната преживяемост на пациентите е 50%. Средната продължителност на живота на хора с много метастази, бъбречна и сърдечна недостатъчност е в рамките на 1-2 години.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *