Аналогично може да се подходи изследвания при рак на гърдата

Аналогично може да се подходи (ИГХ) изследване на млечната жлеза дава възможност за изследване на тъканни проби, които лекарите са взели по време на биопсия. Информативна и новата техника, позволяваща да се определи образуването на злокачествени тумори, ако лекарите имат съмнения. Много жени след 45-годишна възраст се сблъскват с рака на млечните жлези. Благодарение на научните изследвания медицинските специалисти могат да определят вида и характера на заболяването.

Какво е иммуногистохимия?

Иммуногистохимия

Раковите клетки произвеждат определени протеини, които имат връзка с антитела. ИГХ позволява да се проучи взаимодействието между тях. По време на проучването се използват стандартни антитела. Като се има предвид някои промени при взаимодействието на клетки, лекарите определят структурата и формата на злокачествени новообразувания.

Тумор за човешкото тяло, е чужда. По време на борба с него в тялото на пациента се изработват антитела. Иммуногистохимия помага за откриване на раковите клетки, определя тяхната структура и структура.

За лекари, за подобно проучване е важно, че според резултатите, те подбират най-ефективното лечение на пациентите. С помощта на ИГХ може да се определи:

 • развитието на тумори;
 • рецептори на стероидни хормони;
 • образуването на злокачествени тумори, ако основните признаци на огнището липсва;
 • формирането на новообразувания без класификация;
 • брой мембранна протеин (HER2) в клетките на млечната жлеза.

От резултатите от изследването се занимава специалист онколог. Важно е да се определи броят на хормонални рецептори в млечните жлези. Колкото повече показатели, по тумор по-спокойни и по-бавно се увеличава. Пациентът има големи шансове да се отървете напълно от рак в ранен етап на развитие.

Хормонална терапия в такива ситуации ви позволява да се постигне положителен резултат 80%.

Провеждане на изследвания

Лаборатория за диагностика на тъканите на млечната жлеза

Прочети още  Карцином на paget на гърдата

Иммуногистохимия (ИГХ) при рак на млечната жлеза се извършва по метода на оградата на малко количество тъкан новообразувания. Биопсия се провежда в населено място, където лекарите предполагат образуването на злокачествени клетки. Преди процедурата лекар отбелязва маркер на мястото на нейното провеждане в гърдите на жената.

В проучването са взети и отсеченные тъкани, тумори, които са били получени след хирургическа интервенция. По-нататък диагностика се извършва, както следва:

 1. Полученият материал се изпраща в лабораторията.
 2. Тъканта се поставя в специален контейнер, където е формалдехид.
 3. Техните обезжиривают.
 4. Добавете течен парафин, за да получите блокове и информация за структурата, структурата на клетки, тъкани.
 5. Изрежете слой, чиято дебелина е 1 мм.
 6. Поставени на специално подготвено стъкло.
 7. За боядисване на парче се използват лекарства и антитела ИГХ.
 8. Резултатите от изследване на специалисти получават след 12 дни.

За определяне на рак на млечната жлеза се прилагат различни маркери. Ако резултатите от вашето изследване показват присъствие в тъканите на големи количества хормони (прогестерон и естроген), туморът прогресира. В повечето случаи вече са налице метастази. Средната концентрация на хормоните показва, че злокачественное новообразование слабо се развива. Пациентът има шансове да премине ефективно лечение на медицински препарати и да се постигне положителен резултат.

Изходът ще бъде благоприятен след прилагане на хормонални средства, ако маркер Ki-67 при рака на гърдата е в рамките на 15-17%. За бързото развитие на тумори казва процент, достигайки до 35%. Лекарите в такава ситуация се предписва на пациенти само химиотерапевтические лекарства, които могат да го спре прогресията. Ако показателите надвишават 85%, пациентът е невъзможно да се помогне и да се избегне летального., изм.

За какво говорят резултатите?

Резултати от диагностика на тъканите

Иммуногистохимический метод за анализ позволява да се определят множество фактори, свързани със злокачествени новообразованием. Става дума:

 • за вида и подвидах раковите тумори;
 • за източниците на метастазирования;
 • за района на поражение, в която са се разпространили раковите клетки в организма на пациента;
 • за ефективността на провежданата лечение на пациенти с онкологией.
Прочети още  Бластома на млечните жлези: причини, симптоми и лечение

Изследвания позволяват да се получи информация, що се отнася до етап от развитие на заболяването. Колко бързо нараства туморът. Съвременните специалисти смятат, че иммуногистохимический анализ е максимално информативни, ако го сравните с други обичайни изследвания при образуването на рак на млечните жлези. Понякога лекарите е необходима точно за хистология. В повечето случаи се провеждат и двете анализ. Така специалистите ще получат повече информация за карциноме.

В медицината има информация фактори. Те ви позволяват да се проучи поведението и реакцията на тумори на лечение.

Предсказуем фактори

Показват възможно поведение злокачествени новообразувания в момент на извършване на диагностика. Терапия не се отразява на производителността. Специалист получава информация за това как бързо напредва рак на гърдата. Според резултатите, той може да определи оптимален метод на лечение за всеки пациент индивидуално.

Предсказывающие фактори

Изследването позволява да се получи информация за това, как раковите клетки реагират на избрания от вас метод за терапия.

Далновидни и предсказывающие фактори могат да бъдат систематизирани по отделно. Но резултатите от проучването показват сходни данни. При положителен рак на гърдата количество протеин HER2 повишено. Данните показват агресивно протичане на злокачествени процеси. В далечни органи се намират на ранни метастази.

Отрицателен резултат свидетелства за малки количества мембранна протеин в тумора. Тя няма да отговори на прилагане на лекарства по време на лечението.

Дешифрирането изследвания

Иммуногистохимия позволява да се проучи структурата на взет материал по време на биопсия или след хирургическа намеса. Наличието на определени антитела ще даде възможност специалисти да се установи вида на злокачествени новообразувания.

Тълкуване и интерпретация на иммуногистохимического изследвания се занимава квалифициран специалист – онколог. Лекарят трябва подробно да разкаже на пациента, в която посочва получената информация. В резултатите от предписани процент на Ki-67. Той показва колко е агресивен тумор.

Прочети още  Рак на гърдата, на 3 степен

По време на изследвания лекарите се изследва хормоналния фон на пациентката, която е тясно свързана с поведението на злокачествени новообразувания. Лекарите определят размер на поражението патологическими процеси, скоростта на образуване на метастази.

Иммуногистохимический анализ – това е такъв метод за диагностика, който позволява да се определи етап на рак на млечната жлеза, форма на заболяване, както и степента на разпространението му. Въз основа На получените данни специалист назначава максимално подходящото лечение.

При стабилен хормонален фон и неактивни тумор на една жена препоръчват да се ограничи приема на хормонални лекарства. Ако ракът на млечната жлеза се държи агресивно и енергично, индикатор за Ki-67 повдига. В тази ситуация лекарите предписват на болните с по-тежки химически препарати.

В здраво тяло клетките сами се възстановяват и нормално са разделени. Положителен анализ за наличие на мембранна протеин (HER2) показва, че ракът напредва. Малигнен тумор ще се увеличи обема. За да потисне неговото разпространение и растеж на специалисти предписват на болни медикаментозную терапия.

Отрицателните резултати от РМЖ с отрицателен показател за HER2 изискват прилагането на по-силна химиотерапия лекарства. Лечение взима лекар онколог, като се има предвид индивидуалните особености на пациента и протичането на патологични процеси.

Иммуногистохимия представлява сериозен и сложен метод за диагностика на рак на млечната жлеза. Медицинските специалисти по време на изследвания се използват множество маркери. Правилно да разчете резултатите може да е само от квалифициран лекар. В повечето случаи при потвърждението на развитие на рак при жените, се събират на целия лекарски колеги. Мнението на различни специалисти дава възможност за правилно и адекватно да се вземат и нарисува тактика за лечение на злокачествен тумор.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *