Анализ на кръвта при рак на стомаха

Анализ на кръвта при рак на стомаха не е информативен, но е задължително допълнителни изследвания. Това дава възможност да се оцени състоянието на организма на пациента. Някои показатели могат да съвпадат с тези, които дават тестове при гастрит.

Общ анализ на кръвта

Тази инфекция носи постгеморрагическая анемия. Така се отбелязва намаляване на хемоглобина и броя на червените кръвни клетки, което може да се проследи динамиката в общия анализ. Това е свързано с нарушение на всасываемости стените на стомаха йони желязо, тогава има нарушение на функцията. При разпадането на тумора се случва повишаване на нивото на левкоцити и СОЭ. Брой моноцитов надвишава нормата.

Червените кръвни клетки

При новообразованиях в стомаха се наблюдава спад на хемоглобина до 90 г/л и по-малко. Това се дължи на лоша усвояемост на желязо стените на стомаха.

Също и вещества, които се открояват при разпадането на тумора toxically влияят на червените кръвни клетки, се отразява отрицателно на тяхното гемолиз, повишаване на нейната. Скоростта на регенерация на червените кръвни клетки намалява. При раздялата възникнат кървене, те водят до загуба и намаляване на броя на червените кръвни телца.

Ако към това се присъединява към недостиг или липса на стомашния сок, а това води измененному процеса на храносмилане на месо и лишава по този начин необходими аминокиселини на пациента.

Също така може да се развие този процес, като гиперглобулия, която изглежда като силно сгъстяване на кръвта. Поради това може да възникне гипоксемия, което от своя страна води до засилване на эритропоэза.

Lactic

В началния стадий на заболяването се отбелязва леко намаление или оставание в предишната норма на показателя левкоцити. При по-нататъшното развитие на рак на процеса се случва колебания в нивото си. Ако температурата на тялото нормално, отбелязва още левкопения, това е нормално количеството на левкоцитите.

Прочети още  Първите симптоми на рак на стомаха, или как да не тече патология

В последния стадий на рак на стомаха количеството на левкоцитите се издига до нивото на 10000-12000/мм3

В последния стадий на заболяването, т.е. в периода на разпадането, започва повишаване на температурата, увеличене на стомашни кръвоизливи. При евентуално увеличение на показателя лейкоцитоза до нивото на 10000-12000/мм3 кръв. Но най-вече се отбелязва умерен количеството на левкоцитите – 8000-10000/мм3. Показатели на неутрофилите показват увеличение.

СОЭ

И основният показател на проучването е да се скорост на слягане на червените кръвни клетки, което увеличава драстично при туморните процеси. Но също така може да означава наличието на възпалителни процеси в организма. При нормални показатели нейната стойност не превишава 15мм/чаена Това го има увеличение означава сериозни проблеми със здравето. И намаляване на неговата невъзможно да се постигне с помощта на антибактериални терапия, ако той е свързан с онкологией.

РОЕ»

Този показател е от голямо значение при изплащане на рак. Но го проследяване трябва да се извършват в динамика, т.е. постоянно произволникът повишаване на показателя може да означава разсадник на ракови тумори.

Оценката на показателя се случва на фона на останалите симптоми. Така ускорено стойността на РОЕ » може да се говори за рязък наличието на рак, но по-бавно време – не може да го опровергае.

Биохимичен анализ на кръв

Този анализ на кръвта също има доста по-голяма значимост.

За възможността за наличието и развитието е процес могат да говорят следните фактори:

  1. Общ белтък. В норма си е показател варира в рамките на 64-84 г/л. При патология цифра намалява до 55 г/л и по-долу.
  2. Процент от албумите също е намален по-малко от 30 г/л.
  3. Контрол на транспорта » напротив, имат тенденция да нарастват с между 20 г/л.
  4. Повишава се активността на аминотрансферазы и и алкална фосфатаза.
  5. Количеството на съсирването на кръвта също се повишава.
  6. Дейност аминотрансферазы увеличена.
  7. Нивата на холестерол могат да варират, калеблясь между ниска и висока честота. Това зависи пряко от стадия на заболяването.
  8. Нивото на глюкозата в кръвта намалява.
  9. Билирубин напротив се увеличава. Този процент на функциите на черния дроб. Но при рак на стомаха е възможно поражение в близост разположен е на власт.
Прочети още  14 начина за лечение на рак на стомаха на народни средства за защита

Биохимичен анализ на кръв при рак на стомаха е изключително важно

Провеждане на биохимичните насрочено за проучване на нормалното функциониране на вътрешните органи. Ако се отбелязват резки отклонения от нормата, това може да означава повреда на тяхното функциониране. Също така е възможно проява на метастазирования в определени области. Тяхното локализиране също може да се отбележи според биохимичните. Но най-точно се определя инструментальными методи.

В началните стадии На прояви и промени в анализа на кръвта не се празнува. Но с напредването на болестта отклонения стават все по-явни. Ако случайно проведено проучване на лекар отбелязва отклонения от нормата, тогава се назначава от повторен анализ.

Анализ на съсирваемостта на кръвта

Отделно се извършва анализ на съсирваемостта на кръвта. При различни форми на рак се наблюдава различен процент по този анализ. Той също така зависи от стадия на заболяването. Но във всички празнува тромбообразование в засилена форма.

В някои случаи действат компрессорные процеси, при които има повишаване на показателите на антитромбина и антитромбобластина.

Анализ на онкомаркеры

В случай, че пациентът има рак на процеса на анализа на онкомаркеры. Ако цифрите някои от тях са с отклонения от нормите, тогава може да се говори за наличието на рак на стомаха.

Един от тези онкомаркеров е на CA 125. Той също така оценява концентрацията на онкологични клетки. CA 125 – това е высокомолекулярный гликопротеин, който е антигена. Определительный нивото на този компонент, равен на 35 u/л. При здравия човек този показател са някои колебания в някаква посока, но те са малки.

Заслужава да се отбележи, че увеличаването на тази стойност може да се увеличи при злокачествени и доброкачествени новообразованиях. Но за изпълнение в тези случаи сериозно се различават. При доброкачествени тумори показател концентрация на реагент на CA 125, не надвишава 100 iu/l. Малигнен тумор дава по-голяма реакция и стойност се повишава повече от 100 iu/l.

Прочети още  Диагностика на рак на стомаха: пълен набор изследвания

Анализ на онкомаркеры – един от изследвания на кръвта при рак на стомаха

Може да се използва за определяне на рак на стомаха CA 19-9. Това карбогидратный антиген. Това съединение се произвежда клетки от карцином на панкреаса или на раковите клетки новообразувания на стомаха. Също така можете да използвате този онкомаркер за контрол на проведеното лечение и неговата ефективност.

Ако нивото на CA 19-9 постоянно повишено, дори и след оперативна намеса, това може да означава рецидив на заболяването или силно разпространено метастази. Норма показател концентрация в организма от около варира в рамките на 10-37 iu/l. Ако в организма се наблюдава онкологичен процес, е възможно да се повиши до стойност 500 iu/l.

Въпреки че описателния данни от проучвания доста спорен, но в общата картина на клинично проучване може да бъде експоненциално. Анализ на кръвта не може да замени хардуерни методи на изследване. Но е задължително да се включа, като допълнителни методи. По тях може да се проследи динамиката на извършвана терапия и състоянието на организма като цяло. Също така може да се проследи някои признаци на метастазирования.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *