Аденом на простатата при мъжете

Защо при мъжете започва да се увеличава простатната жлеза? От доброкачествен тумор страдат много от мъжете, по който навърши 50 години. В тази възраст се увеличава риска от възникването на аденом.

Причини

Има няколко фактора, които водят до разрастването на тъканите на простатната жлеза:

  1. В групата на риска може да се дължи на мъжете, който навърши 50 години.
  2. Вероятността за възникване на заболяване зависи от генетичната предразположеност на потребителя.
  3. Най-често аденому на простатата се откриват при хора с повишена телесна маса. Заболяването се провокира от вредните навици.
  4. От аденом на простатата страдат хора с атеросклероза или хипертония. Разрастването на тумора зависи от храненето на човека.
  5. Ситуацията се утежнява от заседнал начин на живот, води до разрастването на доброкачественного образование.

Симптоми

Заболяването може да се разпознае по няколко характеристики:

  1. При пациенти с аденомой на простатата сдавливается уретерите. Течността се натрупва в пикочния мехур и стават причина за развитие на възпалителни процеси.
  2. В урината започват да се размножават патогенни микроорганизми. Инфекцията причинява стеснение на уретера.
  3. Човек се сблъсква с болезнени усещания при опит за пълно изпразване на пикочния мехур.

Лечение на аденом на простатата

Лекарствените средства се предписват на пациенти, при които е идентифициран 1 и 2, етап на дпх. За отстраняване на груби тумори се използват хирургични методи на лечение.

Лекарства, които блокират алфа-рецепторите

Лечебно въздействие на средствата се основава на предотвратяване на съкращения на мускулите около капсулата на простатната жлеза. Те оказват благотворно влияние върху задния отдел на уретрата. При пациенти, възстановява се работата на пикочния мехур. До характерному основание на аденом на простатата може да се дължи на по-ниско набор от самолет.

Прочети още  Лечение на рак на простатата

Невъзможността на извеждането на урината от организма води до по-чести походам в тоалетната. Постоянно забавяне урины става причина за безсъние. За да помогне на пациентите да се справят с неприятни симптоми се използват алфа-административните. Сред тях са Празозин, който насърчава релаксация на мускулатурата. Той увеличава скоростта на потока на урината.

Като алфа-адреноблокатора можете да използвате Тамсулозин (Омник). Средство, оказва благотворно въздействие върху работата на гърдата. Прием на лекарството помага за намаляване на болезнените усещания. Пациентът спира растежа на туморите. В процеса на лечение се случва значително намаляване на размера на простатата.

По-силен наркотик се смята за Сонирид Дуо. Той се използва при лечение на тежки форми на заболяването, когато Finasteride не позволява да се постигне положителни резултати. Недостатък на средства е най-голям брой странични ефекти.

Прием на алфа-адреноблокаторов елиминира свиване на уретрата. Пациентите забелязват, че в процеса на уриниране се случва увеличаване на скоростта на струята. След преминаване на курса на лечение се възстановяват функцията на пикочния мехур.

Алфа-административните, не само подобряване на потентност. Те се използват за нормализиране на кръвното налягане. Мъжете с аденомой на простатата, предписването на инхибиторите на фосфодиестераза-5 (Cialis). Благодарение на прием на лекарството се случва възстановяване на налягането в простатната жлеза. При мъжете възстановява потентността.

Дозата не трябва да надвишава количеството, посочено в инструкциите.

Препарати, които се отнасят до ингибиторам 5-алфа-редуктаза

Пациентите, страдащи от доброкачествени образувания на простатната жлеза, предписването на Финастерид или Дутастерид. Средства предотвратяват превръщането на тестостерона в по-агресивна форма – дихидротестостерон.

За да помогне на пациенти, които са идентифицирани изстреляна етап на заболяването, се използват андрогени (Сустанон). Лекарството се предлага под формата на инжекция. След въвеждането на средствата се случва разширяването на уретрата. Това улеснява процеса на уриниране. Мъжете отбелязват увеличение на либидото.

Сегетис и Корнам не трябва да се приема гипотоникам. Те могат да бъдат заменени за други лекарства, които не водят до повишаване на налягането (Аденорм, Локрен). Средства за лечение на дпх могат да станат причина за появата на нежелани реакции при пациенти с катаракта. На пациентите се препоръчва да спрете приема на алфа-адреноблокираторов 2 седмици преди операция.

Прочети още  Лечение на аденом на простатата

За да постигне положителни резултати Простерид и Зерлон трябва да се вземат в продължение на 6 месеца. Благодарение на по-продължително лечение може да се отървете от неприятните симптоми.

Лекарства, използвани при лечението на пациенти, при които обемът на простатата не превишава 40 cc виж За отстраняване на по-големи образувания се използват хирургични методи.

Средства, направени на базата на растителни съставки

Цернилтон съдържа ензими, цветен прашец, който оказва благотворно влияние върху функцията на простатната жлеза. Растителни компоненти имат бактерициден ефект.

Ликопрофит е направена на базата на ликопен. Той допринася за намаляване на размера на простатната жлеза. Лечебно въздействие върху аденому оказва Танденам, който съдържа екстракт от африканска слива. Продължителност на лечението растителни препарати не може да бъде по-малко от 4 месеца.

Преди прием на лекарства на растителна основа трябва да се гарантира липсата на алергия.

Антибактериални лекарства

Разрастването на жлезата води до затруднению на процеса на уриниране. Мъжете изпитват неприятни симптоми, свързани със съкращения уретрального канал. За облекчаване на състоянието на пациента се използват спазмолитици.

Да се отърве от болезнените усещания могат да бъдат за сметка на лекарства, съдържащи екстракт от беладона (Атропин, Платифиллин). Унищожаване на зловредни бактерии в простатната жлеза е възможно с помощта на антибактериални средства. Това включва лекарства цефалоспориновой група (Цефаклор, Цефуроксим). За облекчаване на подпухналостта жлеза пациенти се предписват диуретици, отнасящи се до диуретикам (Фуросемид).

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *