Аденом на хипофизата

Най-често, аденом на хипофизата, безсимптомно. Работата е в това, че един тумор, който се развива в района на гърдата, най-често не достига значителни размери, и, следователно, не може да се отрази значително на живота на пациента. Като цяло, това заболяване не е толкова разпространена, колкото, да речем, глиома на главния мозък. В група заболявания, причинени от различни мозъчни тумори, тази болест се нарежда едва на трето място, че статистически е малозначимо.

Рядко, аденом на хипофизната жлеза може да предизвика определен вид негативна симптомите на това, което се крие във факта, че мъжете или жените се случва съществен хормонален срив. Резултат от такава повреда може да стане фактът, че пациентът започва да страда от различни видове неврологични нарушения. Тези нарушения най-често, имат силно изразена природата и им е трудно да се скрие от очите на лекаря.

Концепцията за аденом на хипофизата

В действителност, аденом на хипофизната жлеза представлява тумор, който не е толкова често, удари предната област на хипофизата. Трябва да се отбележи, че това е благоприятен образование. Опасност от хипофизната жлеза се състои в това, че този вид доброкачествени образование може да увеличи своите размери. В резултат на това може да се случи механично въздействие върху други области на мозъка. Това, на свой ред, предизвиква различни по вид нарушение. Да кажем, често пациентите започват да се оплакват на неврологични нарушения.

Често, болни от хипофизата, може да се чуят оплаквания, които се занимават с зрителната функция или ендокринната система. Оплаквания от отслабено зрение, свързани с механично въздействие върху очните ябълки. А ендокринни смущения, са следствие от това, че при пациента се случва съществен хормонален срив, причинен от доброкачествен тумор.

Понякога се случват явления, които говорят за това, че при пациент, случило кистозное прераждането, и подуване трансформировалась. Освен това, най-опасното усложнение, което може да доведе до това новообразование, е различен вид кръвоизлив в мозъка.

Прочети още  Полип на шийката на матката

Аденом на хипофизната жлеза, при мъжете

Аденом на хипофизната жлеза, при мъжете, може да се развие в резултат на това, че:

  • Мъж използването на хормонални препарати не по предназначение или не е така, както е предписано от вашия лекар. В резултат на това, тя може да се развие хормонален срив.
  • Пациентът е получил травма на главата-мозъчната травма, в резултат на което е настъпило поражение обвивки на главния мозък.
  • Човек има генетична предразположеност към този вид, опухолям.
  • Пациентът, в миналото е претърпял сериозно инфекциозно заболяване.

Справедливост трябва да се отбележи, че при мъжете, дадено заболяване провоцируется, най-често злоупотреби при прилагането на едни или други хормонални лекарства. Може да става въпрос за прилагането на, да речем, преднизолона в таблеточной форма. Този стероид може да наруши хормоналния фон мъже и провокира развитието на доброкачествен тумор, по-нататък хипофизата.

Хипофизната жлеза, в организма на човека отговаря за производството на следните хормони: соматотропина, хорионгонадотропин, както и тиреотропина и вазопресин. Не е излишно да пея факта, че соматотропин е отговорен за растежа и развитието на организма. Гонадотропин, от своя страна, е полов хормон и отговаря за нормалното функциониране на половата функция на мъжете.

Естествено, че при хормонално повреда, хипофизната жлеза не е в състояние да осигури адекватна производството на хормони от различен тип, които да доведат до значителен дисбаланс в организма. В крайна сметка, тумор, който се развива в областта на местоположението на хипофизната жлеза започва да доведе до значителни неврологични увреждания при своя собственик.

Мъжете започват да се оплакват от намаляване на паметта и зрението, както и нарушена координация на движенията им.

Освен това, туморът е в състояние да наруши сексуалната функция на мъжете, че често води до трудности, свързани с репродукцията на децата. Нарушение на сексуалната функция провоцируется недостатъчна изработката на гонадотропин в организма носител на аденом на хипофизата.

Прочети още  Заради което се появяват папиломи

Аденом на хипофизата при жените

Аденом на хипофизата, със същата степен на вероятност, че и при мъжете, е в състояние да се развие при жените. Отново основната причина за развитие на заболяване при жените, е хормонален срив. Тя съставлява около 75 % от всички случаи на аденом на хипофизата. Жените, по-често мъже, които злоупотребяват с, хормонални препарати и това не минава без следа.

Аденом на хипофизата, е в състояние да предизвика следните симптоми при жените:

  • Намаляване на либидото, което се проявява с липса на сексуални желания, по отношение на гениталиите на партньора си.
  • Безплодие. Заслужава да се отбележи, че често младите майки, които страдат от хипофизата, не са в състояние да имат дете. Отново, причината се крие в ендокринни нарушения. Жена злоупотребява хормонални лекарства и това води до факта, че тя се случва хормонален срив.
  • Производство на гръдните жлези наднорменото количество кърма.
  • Аменорея.

Симптомите на аденом на хипофизата

Най-често, аденом на хипофизата, се характеризира с три основни групи симптоми. В първата група са включени симптоми, които са свързани преди всичко с endocrinal нарушения. Втората група включва наличието на определен вид офталмологични симптоми. Тук се отнасят влошаване на зрителната функция, нистагъм и много други зрителни разстройства, развитието на които е пряко свързано с доброкачествен тумор в мозъка. И накрая, третата група симптоми се характеризира с рентгенографическими промени, които ясно може да се проследи на турски седлото.

След като се появи съмнение в това, че човек има аденом на хипофизата, тя трябва да бъде изпратена за преминаване на задължителните изследвания. Тук се включват и биохимични изследвания, радиографски манипулация, електронна микроскопия, генетични изследвания.

Всички тези видове изследвания се провеждат с една ясна цел: да се определи дали човек има доброкачествен тумор на хипофизата, или, напротив, пациентът има друго заболяване, этимологию който трябва да инсталирате.

Лечение и прогнози при дпх хипофизата

При развитието на аденом на хипофизата, е показано само оперативното му отстраняване. При това е важно да се отбележи, че е налице достатъчен набор от операции за борба с това заболяване. Прогнозата в този случай зависи от това, как проросла тумор в мозъка. По-голяма е степента на кълняемост новообразувания, толкова по-вероятно е, че след операцията ще се редица усложнения.

Прочети още  Фиброма на гърдата

Най-често срещаната форма на хирургични интервенции, при дпх хипофизата, е тъй наречената операция през носа. Тя носи името на эндоскопического начини за премахване на аденом. Най-честите усложнения при този вид операции, е да се откажа от зрението на пациента, а също и развитието на принудително въртене и движението на очните ябълки, това е, всъщност, нистагъм.

Също така, много често се развива нарушение на мозъчното кръвообращение, което може да доведе до нарушаване на функциите на вниманието, както и познавателните способности. Страда внимание на пациента и паметта му. Всичко това провоцируется недостатъчност на кръвообращението в мозъка.

Има опасност от развитие на инфекция в мозъка. Най-често това се случва по небрежност от страна на лекарите. В края на краищата, преди операцията и след нея, без да се провалят, трябва да определяни на антибиотици, които имат възможност за изплащане на огнището на инфекцията.

Ако този вид лекарства, не са назначени на пациента, това води до предотвратяване на бактерии вместо хирургическа намеса, и се развива силно възпаление. Естествено, че това прави прогнозата на заболяването е изключително негативен. В края на краищата, инжектиране може напълно да унищожи пациента и всичко може да завърши с фатален.

Като цяло, трябва да се отбележи, че аденом на хипофизата е доста коварна болест. Дори при спазване на всички срещи и предписания, операция на мозъка мозъка, за да не преминават без следа. В резултат на това, доста често се развива зрителната дисфункция, лечението на която трябва да се извършва веднага и незабавно. Ако закъснението време с корекцията на нарушения на зрението, това може да доведе до сериозни последици и пълна неработоспособност. Ако това се случи, пациентите трябва да се постоянен форма на инвалидност.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *