Аденокарцинома низкодифференцированная

Злокачественное опухолевое новообразование, състояща се от незрели клетки, които имат способността за ускореното развитие е аденокарцинома низкодифференцированная. Тази патология в съвременната медицинска практика се отнася към един от най-тежките онкологични заболявания. Тази болест могат да бъдат засегнати от вътрешни и външни органи.

Основните фактори, влияещи върху появата на заболявания

Сред всички видове са открити форми на ракови заболявания аденокарцинома низкодифференцированная за разпространението на заема първата позиция. Досега учените не са успели да установят точната причина, провоцирующую развитието на тази опасна патология. Едновременно с това, успя да разкрие редица фактори, които увеличават риска от появата на заболявания:

 • Пиенето на алкохол и алкохолни напитки;
 • За пушене;
 • Влошаване на екологичната среда в околната среда;
 • Генетични фактори;
 • Злоупотребата с лошото качество на храни;
 • Възраст над 55-60 години;
 • Мъжки пол.

Симптомите характерни низкодифференцированной аденокарциноме

Във връзка с факта, че повечето форми на аденокарцином низкодифференцированных в началния етап не проявяват никакви симптоми, тяхното диагностициране на ранните етапи на развитие на заболяването е трудно. Повечето онкологични заболявания, които се развиват с проява на някои неспецифични прояви често хората ги пренебрегват. Към подобен симптоматическим черта може да се дължи на:

 • Влошаване на апетита с рязка загуба на телесно тегло до няколко килограма за един месец;
 • Слабост в тялото, умора, невъзможност за дълго време да правят физически труд;
 • Увеличение на лимфните възли поради интоксикация на организма продукти на разпадане злокачествени новообразувания;
 • Общото изтощение на състоянието на организма на пациента (симптом се проявява в напреднали стадии на развитие на рак на заболяването);
 • Анемия, произтичаща от способността на повечето видове карцином причинят вътрешни кръвоизливи.
Прочети още  Карцинома на млечната жлеза

Аденокарцинома низкодифференцированная се характеризира с бързо на появата и разпространението на метастази. Подобни свойства на този cancer заболяване, често пречат да разкрие точно го начална огнището.

Клинична картина на развитие на болестта зависи от мястото си локализация. Проява на тези или други симптоми зависи от стадия на патология и наличието на метастази в различни органи и системи на организма.

Съществуващите видове аденокарцином

Като цяло развитието на различни форми на белооката онкологични новообразувания минава однотипным начин. Струва си да се отбележи фактът, че отделни симптоми при тези заболявания в зависимост от мястото на локализация на злокачествени тумори.

Сред онкологични заболявания на стомаха най-голямо разпространение има точно аденокарцинома. Това се дължи на факта, че по същество, стомахът представлява лигавицата, състояща се от множество слоеве на епитела и белооката структури.

Вътрешната повърхност на червата също се характеризира с повишена склонност към появата на аденокарцином. Едновременно с това, най-често от злокачествени заболявания на дебелото черво, се отнасят до высокодифференцированным игри. По тази причина прогнозата за резултатите от лечение на жлезистия рак на червата са често благоприятно.

Аденокарцинома в стомашно-чревния тракт най-често е перстневидной форма на рак на злокачествени клетки които създават много слуз, където и да умре. Този вид рак се грижат патология се различава неблагоприятно развитие с бързо на появата и разпространението на кровотоку метастаза. В крайна сметка метастази достигат до белите дробове и черния дроб.

Вътрешен ендометриума на матката е най-доброто място за развитие на аденокарциномы. В зависимост от мястото на дислокацията на първичното огнище съществува зависимост на честотата на възникване на жлезите форми на рак на този орган: в шийката на матката този вид рак случва изключително рядко, едновременно с това, железистый вид рак эндометрии на матката се среща много по-често.

Около 20 процента от всички видове злокачествени тумори на белите дробове се пада на низкодифференцированные аденокарциномы, развиващи се често в периферните отдели на белите дробове.

До отличителните особености на този тип тумори на белите дробове може да се дължи на началото на появата на метастази при сравнително слаб развитието на самото заболяване. При условие, че правилно и своевременно започване на лечението на първия етап от развитие на заболяването може да се постигне 80-процентен индекс на преживяемост на пациента.

Прочети още  Аденокарцинома на ректума

Почти 95 процента от случаите на рака на простатната жлеза се отнасят до аденокарциномам. Толкова висока честота на развитие на това заболяване связанна с това, че простата представлява класическа жлеза. Растеж на тумора се характеризира с бавно темпо. В някои случаи тя расте 10-15 години, без ярки симптоматических прояви. Заслужава да се отбележи фактът, че при възникване на тумор злокачествени новообразувания в близост до лимфатическими възли, развитието на патология може да вземе достатъчно сериозна форма с разпространението на метастази в други органи и системи в организма.

Освен тези органи, аденокарцинома низкодифференцированная може да се намери в млечните жлези на кожата, както и по лигавицата на устната кухина.

Методика на лечение на заболяването

Независимо от мястото на локализация и тип аденокарциномы лечението започва с хирургическа намеса. Хирург по възможност се опитва напълно премахване на тумора. За това могат да бъдат приложени най-различни хирургични техники.

В съвременната хирургична практика често се опитват да премахнете злокачественное новообразование, без да вредят на повредената орган. В някои случаи този подход може да се превърне в причина за появата по-късно на рецидив на болестта, по тази причина в редица ситуации се взема решение за пълно премахване на самия орган. Най-често такъв фундаменталния метод се използва при поражение на матката, на простатната жлеза или на слюнчените жлези.

За запазване на нормална проходимост на чревния тракт операция над отстраняването на тумора в стомаха се провежда в няколко етапа.

След извършване на оперативни интервенции на пациенти насочват за преминаване на курс на лъчетерапия, която има за цел да намали вероятността от рецидив. Често този метод на лечение може да доведе до негативни странични ефекти, поради което трябва да го прекъсне предсрочно.

Прочети още  Базальноклеточная карцинома

Симптоматична форма на лечение болест, се използва само в случай, че пациента се наблюдават специфични симптоми: възпалителни процеси, силни болки. При липсата на реална причина за използването на допълнителни лекарства в съвременната медицинска практика не е позволено.

Прогноза

Като цяло степен на преживяемост на пациенти с низкодифференцированной аденокарциномой доста ниско.

Рядко пациентите могат да живеят повече от пет години при откриване на метастази в други органи. В подобни ситуации става за непрекъсната работа и нормален пълноценен живот на човек болен онкологией не мога да отида.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *